Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Lauttasaaren valtakunnansali myydään
10.01.2016 Johanneksen poikaTämän viikon kokouksissa
luettiin kirje, missä vaadittiin kaikkia Jehovan todistajia käymään vain sen seurakunnan kokouksissa, minkä alueella he maantieteellisesti asuvat. Tämä tulee aiheuttamaan esim. Helsingissä monille sellaisille, jotka eivät omista omaa autoa, suuria vaikeuksia. Usein esim. julkisen liikenteen reitit ja aikataulut ovat sanelleet sen, missä valtakunnansalissa on viisasta käydä, ettei matka-aika pitene kohtuuttomasti. Nyt tätä valinnanvapautta ei enää ole, JT-yhteisö pakottaa Jehovan todistajat menemään juuri siihen kokoukseen, mikä heille osoitetaan.Tämä ei ollut kokouksen ainoa uutinen. Kokouksessa ilmoitettiin myös, että Helsingissä osoitteessa Lauttasaarentie 10 sijaitseva valtakunnansali myydään. Lauttasaaren sali on entinen elokuvateatteri, mikä on palvellut valtakunnansalina ainakin 1980-luvulta lähtien.Mihin valtakunnansalien ja konventtisalin myynnistä saadut rahat käytetään? Kotimaa24:n Konventtisalin myyntiuutisessa kerrotiin mm. näin: "Mikäli Oulun konventtisali myydään, Leinosen mukaan myynnistä saadut rahat käytetään Jehovan todistajien ovelta ovelle -työhön Suomessa." Jokainen Jehovan todistaja tietää, että erikoistienraivaajia lukuunottamatta kaikki tekevät saarnaamistyötä omalla kustannuksellaan. Se on siis täysin ilmaista Jehovan todistajien Suomen haaratoimistolle. Ei siihen tulevaisuudessakaan rahaa kulu. Ja erikoistienraivaajien määrääkin supistetaan merkittävästi.

Jehovan todistajien rahapolitiikka on kyllä valtava mysteeri. Mihin rahaa käytetään? Kun sitä pyydetään jatkuvasti lisää, näyttää siltä että rahan tarve on pohjaton. Kuitenkin esim. levitettävien lehtien määrä vuoden 2016 alusta alkaen on pudotettu puoleen. Haaratoimistojen henkikömäärää vähennetään 25% maailmanlaajuisesti. Lähes kaikki suuret rakennushankkeet on laitettu jäihin, vain uuden päätoimiston rakentaminen suoritetaan loppuun. Suomessakin Veikko Leinosen ilmoituksen mukaan haaratoimiston putkiremontti jätetään väliin, kun rakennustoimintaa vähennetään.

Tammikuun 2016 kuukausivideolla taas pyydettiin lisää rahaa ja vedottiin tunteisiin, kun lapsia ja nuoria ihannoidaan heidän tekemiensä lahjoitusten perusteella. Aikuisten pitäisi jäljitellä lasten esimerkkiä.

  
Lauttasaaren valtakunnansalin ilmoitustaulu

Jehovan todistajien rahaliikenteestä on lähes mahdotonta saada mitään tietoja. Tässä olisi haaste jollekin tutkivalle journalistille. Kuka selvittää tämän salaisuuden?
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity