Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Muutoksia Helsingin seurakunnissa
10.02.2016 Johanneksen poikaViime aikoina eri lähteistä tulleiden tietojen mukaan Helsingin seurakunnissa tapahtuu paljon muutoksia. Seurakuntien rajoja muutetaan, seurakuntien nimiä muutetaan ja valtakunnansaleja myydään. Yksi uusi sali on aivan äskettäin rakennettu vanhan salin yhteyteen.


Jehovan todistajien valtakunnansali, kuva: Google Earth

Mannerheimintiellä kokoontuvat seurakunnat nimettiin uudelleen ja niiden rajat määriteltiin uudella tavalla. Näin ollen Töölön, Keskustan, Alppilan ja Lauttasaaren seurakunnat lakkaavat olemasta sen nimisinä. Uusista nimistä voidaan mainita Meilahden seurakunta. Lisäksi venäjänkielinen seurakunta siirtyi Lauttasaaren salilta Keltanotien salille Itäkeskukseen.


Jehovan todistajien valtakunnansali, kuva: Fonecta

Itä-Helsingissä on myös muutoksia seurakunnissa. Ne jaettiin uudestaan. Uudet seurakunnat ovat Laajasalo, Vartiokylä ja Puotinharju. Itäkeskus, Myllypuro ja Herttoniemi lakkaavat olemasta sen nimisinä. Samalla myöskin Jakomäen salilla kokoontuu aikaisemman 3 seurakunnan sijaan vain 2 seurakuntaa.


Valtakunnansali osoitteessa Keltanotie 2 Helsinki, kuva: Google Earth

Seurakunnissa on ilmoitettu, että Jehovan todistajien tulisi käydä sen seurakunnan kokouksissa, minkä alueella itse asuu. Mutta 09.02.2016 Betelistä vahvistetun tiedon mukaan tämä ohje on vain suositus. Joillakin voi olla sekä aineellisesti että ajallisesti helpompi käydä jonkin toisen seurakunnan kokouksessa. Se on edelleen täysin sallittua, vaikkakaan ei suositeltavaa.

Kaksi valtakunnansalia poistuu käytöstä ja myydään: Käpylä ja Lauttasaari, ja yksi sali on rakennettu lisää Itäkeskukseen toisen salin yhteyteen. Samalla Mannerheimintien käyttöastetta saadaan hieman nostettua. Näihin muutoksiin on syynä mm. taloudelliset seikat. Lauttasaaren salin myyntiin vaikuttaa myös se tosiasia, että Lauttasaaren seurakunnan jäsenistä vähemmän kuin puolet asuu Lauttasaaressa. Joten siirtyminen Mannerheimintien salille on siinäkin mielessä perusteltu.

Mainittakoon vielä Käpylän seurakunnasta sen verran, että Käpylän seurakuntaa ei ole enää olemassakaan. Käpylän myynnissä olevaa valtakunnansalia käyttävät jaettiin kahteen eri seurakuntaan. Käpylän seurakunnan yhteydessä kokoontui myös viittomakielinen ryhmä. Viime vuonna tästä ryhmästä muodostettiin oma seurakuntansa joka kokoontuu Pakilantien valtakunnansalilla.

Joidenkin Jehovan todistajien mielestä Lauttasaaren sali on yksi suomen kauheimmista saleista, joten heille ei tule ikävä tuota entistä elokuvateatteria, mille nyt etsitään kuumeisesti ostajaa.

Lisätietoja seurakuntien muutoksista otetaan vastaan sähköpostilla: jp@johanneksenpoika.fi

Myös valokuvia valtakunnansaleista otetaan vastaan, muutaltakin kuin Helsingistä. Muista mainita mikä valtakunnansali on kyseessä ja missä osoitteessa.

Helsingin seurakuntien uusista rajoista otetaan vastaan myös karttoja, jotka ovat ajantasaisia.
   

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity