Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Toijala vai Viiala?
20.02.2016 Johanneksen poikaToijalan ja Viialan valtakunnansalien tulevaisuutta harkitaan parhaillaan vakavasti. Suunnitelmissa on myydä toinen sali, mutta kumpi, se on vielä epäselvää. Päätös saataneen muutaman viikon kuluessa.


Toijalan valtakunnansali, kuva: Google


Viialan valtakunnansali, kuva: Google

Toisen valtakunnansalin myynnin pääasiallinen syy on se, että molempien salien käyttöaste on aika pieni. Kummassakin salissa kokouksia on vain muutama tunti viikossa. Ja kun nämä valtakunnansalit ovat aika lähellä toisiaan (etäisyys on noin 10 kilometriä), on taloudellisesti viisasta myydä jompikumpi sali. Nyt saleilla on ikäänkuin "tyhjäkäyntiä". Myymällä toinen sali saataisiin käyttöastetta nostettua huomattavasti ja näin säästettäisin samalla kustannuksia.

Ongelmaksi voi muodostua kokousmatkat joidenkin autottomien Jehovan todistajien kohdalla. Julkinen liikenne ei pysty palvelemaan kokousmatkoissa. Niinpä auton omistavien Jehovan todistajien on autettava autottomia liikkumaan.

Toijalan ja Viialan seurakuntien vanhimmat eivät voi paljon vaikuttaa toisen valtakunnansalin myyntiin, koska molempien salien omistaja on Jehovan todistajien Tampereen virallinen seurakunta, johon kuuluu vain muutama vanhin, ei muita. Lopulta asian ratkaisee Suomen haaratoimisto.

Valtakunnansalin myynti on Jehovan todistajille aina asia, mikä herättää voimakkaita tunteita. Jos on itse ollut talkootöissä rakentamassa salia ja rahoittanut sitä omalta osaltaan, voi tuntua pahalta, kun sali myydään, eivätkä rakentajat ja rahoittajat voi vaikuttaa päätökseen millään tavalla. Tämä seikka taas voi vaikuttaa siihen, löytyykö riittävästi halukkaita talkootöihin ja salien rahoitukseen, kun seuraavan kerran talkootyövoimaa tarvitaan, vaikkapa seuraavan peruskorjauksen yhteydessä.

Näyttää siltä, että Suomen Jehovan todistajien haaratoimisto "sahaa omaa oksaansa", kun se pyrkii myymään kiihtyvällä vauhdilla yhä useampia saleja, kun raha on nyt tärkeysjärjestyksessä numero yksi.
 


  
Lue lisää:
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity