Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Miten tienraivaajia koulutetaan käännyttämään ateisteja ja agnostikkoja?
24.02.2016 Johanneksen poikaMitä tarkoittaa sana "tienraivaaja"? Kuinka paljon tienraivaajat tekevät saarnaamistyötä kuukaudessa?

*** jl 13. oppijakso Mikä on tienraivaaja? ***

Tienraivaaja on kokoaikainen evankelista. Kaikki Jehovan todistajat ovat hyvän uutisen julistajia. Jotkut ovat kuitenkin järjestäneet elämänsä niin, että he voivat toimia vakituisina tienraivaajina, jotka käyttävät saarnaamistyöhön joka kuukausi 70 tuntia. Tämän vuoksi monet heistä tekevät ansiotyötä vain osa-aikaisesti. Toisia nimitetään erikoistienraivaajiksi alueille, joilla tarvitaan enemmän Valtakunnan julistajia, ja he käyttävät sananpalvelukseen kuukausittain vähintään 130 tuntia. Tienraivaajat tyytyvät vaatimattomaan elämäntapaan ja luottavat siihen, että Jehova antaa heille elämän välttämättömyydet (Matteus 6:31–33; 1. Timoteukselle 6:6–8). Ne jotka eivät voi olla kokoaikaisia tienraivaajia, voivat mahdollisuuksiensa mukaan toimia osa-aikaisina tienraivaajina, jolloin he käyttävät saarnaamistyöhön 30 tai 50 tuntia kuussa.

Kuvat:

Kirja "Te loistatte valaisijoina maailmassa", kuva: Vartiotorniseura.

Tienraivaajat, kuva: e-Watchman

Vartiotorniseura on valmistanut kokoajanpalvelijoita varten kirjan "Te loistatte valaisijoina maailmassa". Tuo kirja opettaa tienraivaajia saamaan mahdollisimman paljon tuloksia saarnaamistyössä.

Erityisen haastavaa Jehovan todistajille ja myös tienraivaajille on keskustella sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät lainkaan usko Jumalaan. Miten Vartiotorniseura opettaa tienraivaajia keskustelemaan agnostikkojen tai ateistien kanssa niin, että heistä joskus voisi tulla Jehovan todistajia?

"Te loistatte valaisijoina maailmassa" -kirjan luvussa "Todistaminen niille, joita uskonto ei kiinnosta" painotetaan sitä, että tulisi olla empaattisia sellaisia ihmisiä kohtaan, joita uskonto ei kiinnosta.Tienraivaajien ohjekirja antaa myös neuvoja siitä, kuinka tienraivaajan tulisi olla kiinnostunut henkilöstä, joka ei usko Jumalaan. Häneltä voidaan suoraan kysyä, millä perusteella hän ei usko Jumalaan. Tätä seikkaa ei missään tapauksessa saa väheksyä.Kun tienraivaaja keskustelee henkilön kanssa, joka uskoo vakaasti kehitysoppiin, tienraivaajien kirja kehottaa kiinnittämään huomion niihin seikkoihin, joihin ei kehitysoppi voi helposti vastata. Näin voidaan ehkä horjuttaa uskoa kehitysoppiin.Lue koko luku "Todistaminen niille joita uskonto ei kiinnosta".


 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity