Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Jehovan todistajien seurakunnan järjestämissä esitelmissä ei sallita omia ajatuksia
26.02.2016 Johanneksen poikaJehovan todistajien seurakunnissa on joka viikko ns. "yleisökokous", jota kutsutaan myös "esitelmäksi". Aikaisemmin tuo esitelmä kesti tavallisesti 45 minuuttia, mutta nykyisin esitelmää on lyhennetty. Sen kesto on noin 30 minuuttia. Kuva: JW.ORG.

Esitelmän pitää aina Jehovan todistaja -mies, yleensä seurakunnan vanhin. Joskus pätevä avustava palvelijakin voi pitää esitelmän. Esitelmän pitäjä voi olla joko omasta seurakunnasta tai mistä seurakunnasta tahansa. Erityisesti seurakunnissa arvostetaan puhujia, jotka tulevat Betelistä, Suomen haaratoimistosta.

Kukaan Jehovan todistaja ei voi pitää esitelmää omien ajatustensa pohjalta. Vartiotorniseura on valmistanut valtavan määrän "jäsennyksiä", joiden perusteella jokainen esitelmän pitäjä sen valmistaa. Vartiotorniseuran ohjeessa muistutetaan mm. näistä asioista:

Ennen kuin ryhdyt keräämään muuta aineistoa, lue jäsennys ja mieti sen sisältöä, kunnes ymmärrät, mistä siinä on kyse. Paina mieleesi teema, joka on sama kuin jäsennyksen otsikko. Mitä sinun on tarkoitus opettaa kuulijoille? Mikä on tavoitteesi?

Varo tarkoin viljelemästä puheessasi olettamuksia tai henkilökohtaisia mielipiteitä. Lue lisää...

Vartiotorniseura on laatinut myös toisen A4-sivun kokoisen ohjeen, mikä on nimeltään "Tavoita sydän esitelmien välityksellä". Tässä ohjeessa varoitetaan myös omien ajatusten esittämisestä esitelmissä. (Varoituksen sana: varo lisäämään spekulointia ja henkilökohtaisia mielipiteitä).
Lue lisää...

Tämä ohje kehottaa puhujaa lukemaan Raamatun kohdat suoraan Raamatusta, ei esitelmäpaperista. Ohje kehottaa myös harjoitteluvaiheessa kuuntelemaan omaa puhettaan nauhalta. Puheeseen pitäisi saada äänenvaihtelua ja erilaisia lauserakenteita, ettei puhe kuulosta tylsältä. Ohje korostaa voimakkaasti myös sitä, että kosketus kuulijoihin on tärkeä. Nämä periaatteet sopivat myös muihin puheisiin kuin uskonnollisiin esitelmiin.
Kuva: JW.ORG.

Millaisia ovat jäsennykset? Normaalisti jäsennyksiä on vain vanhinten ja avustavien palvelijoiden hallussa. Mutta joskus muutkin saavat käsiinsä näitä tekstejä.

Esitelmän "Todellinen Harmagedon - Miksi? Milloin?" jäsennyksestä pari otetta:

Voit tutustua jäsennysten käyttöön lähemmin täällä.
  


  
Voit tutustua muutamaan jäsennykseen täällä:
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity