Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti
05.04.2016 Johanneksen poikaTilastokeskuksen virallisten tilastojen mukaan Jehovan todistajia oli Suomessa vuonna 2015 yhtensä 18286. Siinä on laskua edellisestä vuodesta 181. Vuoden 2010 jälkeen vuosittain on ollut joka vuosi laskua. Vuonna 2010 yhteismäärä oli vielä 19094. Vuonna 2011 19001. Suunta on siis alaspäin. Mikä tämän selittää?Jehovan todistajien yhteisössä on Suomessa vakava ongelma. Nuoret ikäluokat pienenevät huomattavasti nopeammin kuin yli 65-vuotiaiden ikäluokka kasvaa. Kuolleiden tilalle ei tule enää uusia riittävästi. Tämä taas johtuu enimmäkseen siitä, että suurin osa konventeissa kastetuista on viime vuosina ollut Jehovan todistaja -perheiden lapsia. "Maailmasta" ei uusia jäseniä juurikaan enää tule.

Tässä muutamia lukuja:Jehovan todistajilla on pitkään ollut se ongelma, että naisia on paljon enemmän kuin miehiä. Vartiotorniseuran ohjeiden mukaan Jehovan todistaja ei saisi mennä naimisiin kuin toisen Jehovan todistajan kanssa. Tämä aiheuttaa sen, että on paljon naisia, jotka ovat vasten tahtoaan naimattomia. Jehovan todistaja -miehillä ei yleensä tätä ongelmaa ole.

Ikäluokittain tarkasteltuna Jehovan todistajien tulevaisuus ei näytä kovin hyvältä Suomessa. Nämä taulukot kertovat karua kieltään:Kuten taulukot osoittavat, kasvua on vain yli 65-vuotiaiden ikäryhmässä. Tämä ei lupaa tulevaisuudelle hyvää. Jehovan todistajat ovat kuihtuva yhteisö, mistä nuoriso katoa ja väki vanhenee.
 


  
Alkuperäiset Tilastokeskuksen internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity