Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Ihmiset kokevat kirkot rauhoittaviksi - valtakunnansaleissa on aina kiireellisyyden tunne
24.04.2016 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay, edit: JP

Vartiotorniseura pitää muita kristillisiä kirkkoja Suureen Babyloniin kuuluvina. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että ne ovat vääriä uskontoja.

Miten Vartiotorniseura "perustelee" väitteensä?

*** w89 1/5 s. 28 kpl 22 Mitä rakkaus Jumalaan merkitsee ***

Kristikunnan kirkot väittävät olevansa Jumalan lapsia, mutta ne eivät voi olla, sillä ne ovat räikeän tottelemattomia rakkautta koskeville Jumalan käskyille ja ’tappavat veljiään’. Ne voivat olla vain ”paholaisen” lapsia.

*** re luku 6 s. 30 kpl 15 Pyhä salaisuus paljastuu ***

Jeesuksen seitsemälle seurakunnalle osoittamat sanat paljastavat siis sen, etteivät mitkään kristikunnan uskonnot ole missään tapauksessa Jehovan erikoiskansaa. Todellisuudessa kristikunnan papisto on ollut Saatanan siemenen huomattavin jäsen. Apostoli Paavali sanoi sitä ”tuoksi laittomaksi”, ja hän ennusti, että sen ”läsnäoloon liittyy Saatanan vaikutuksen mukaan kaikkia voimatekoja ja valheellisia tunnusmerkkejä ja enteellisiä ihmeitä ja kaikkea epävanhurskasta petosta”. – 2. Tessalonikalaisille 2:9, 10.

*** re luku 17 s. 101-102 kpl 9 ’Tapetut sielut’ palkitaan ***

Tuo vanha Käärme, Saatana Panettelija, oli 300-luvulle tultaessa tuonut esiin mestaripetoksensa, kristikunnan luopiouskonnon – ”kristillisen” pintakiillon alle kätketyn babylonilaisen järjestelmän. Se on Käärmeen siemenen pääosa, ja se on kehittynyt lukuisiksi ristiriitaisiksi lahkoiksi. Vanhan ajan uskottoman Juudan tavoin kristikunnalla on raskas verivelka muun muassa siksi, että se oli täysin rinnoin mukana ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa molemmin puolin rintamaa. Jotkut kristikunnan poliittiset hallitusmiehet jopa käyttivät näitä sotia verukkeena Jumalan voideltujen palvelijoiden tappamiseen.

*** g 1/07 s. 18-19 Onko kristillisyys epäonnistunut? ***

Kristillisyyden vääristynyt muoto

Muutama sata vuotta Kristuksen kuoleman jälkeen vääristyneestä kristillisyyden muodosta tuli suosittu uskonto Rooman valtakunnassa. Sen omaksuneita ihmisiä ei enää vieroksuttu ulkopuolisina, vaan he huomasivat yhtäkkiä olevansa keskellä roomalaisen yhteiskunnan poliittista ja sosiaalista valtavirtausta.

*** w05 15/12 s. 25 kpl 4 Nyt on aika toimia päättäväisesti ***

Samanlainen tilanne vallitsee nykyään kristikunnassa. Kirkonjäsenet väittävät olevansa kristittyjä, mutta heidän pyhäpäivänsä, toimintatapansa ja uskonkäsityksensä ovat ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

On kiinnostavaa, että ne ihmiset, jotka käyvät kirkoissa, kokevat kirkon rauhoittavana. Tässä muutamia esimerkkejä lausunnoista:

Lähde 1):

"Millainen kirkkomme on? Se on kaunis. Siellä on ihana tunnelma. Kaunista musiikkia; tulee hyvä, rauhallinen olo, kun olen kirkossa.
- - -
Kirkossa olen kokenut ainutlaatuista rauhallista pyhyyden läsnäolon tunnetta, valoisia, merkityksellisiä ja ajattomalta tuntuvia hetkiä.

Lähde 2):

Leppävaaran kirkossa Espoossa on rauhallinen tunnelma.

Lähde 3):

Kirkossa on mukavan rauhallinen tunnelma.

Lähde 4):

Jotenkin kun astuu jo sisään. Tuntee paikan rauhallisen ja arvokkaan tunnelman. Katseen valtaa helposti kivinen arkkitehtuuri ja rakennuksen muoto. Voin suositella käymään vaan hiljentämässä aivot hetkeksi tai kivaksi paikaksi minkä voi esitellä kaverilleen yms.

Millainen tilanne on Jehovan todistajien valtakunnansaleissa? Onke se rauhallinen ja turvallinen? Vai onko aina kiire? Katsotaan, mitä Vartiotorniseuran oma kirjallisuus tästä mainitsee:

*** km 10/14 s. 3 Miten pitää yllä kiireellisyyden tunnetta saarnaamistyössä? ***

Miten pitää yllä kiireellisyyden tunnetta saarnaamistyössä?

On välttämätöntä, että meillä on kiireellisyyden tunne ja että pidämme sitä yllä voidaksemme säilyä elossa tämän asiainjärjestelmän lopusta. Kiinnittämällä huomiota seuraaviin muistutuksiin voimme vahvistaa kiireellisyyden tunnettamme.

*** w95 1/10 s. 25 Säilytä kiireellisyydentajusi ***

Säilytä kiireellisyydentajusi

MIKÄ on yksi varma, Jumalan hyväksymä keino palvella Jehovaa jatkuvasti kokosieluisesti? Se että säilytämme syvällä sydämessämme aidon kiireellisyydentajun. Jumalan palveleminen kokosieluisesti merkitsee hänen palvelemistaan koko olemuksellamme, ja se vaatii meiltä vilpitöntä, ehdotonta tottelevaisuutta kaikelle sille, mitä hän pyytää meitä tekemään.

*** w10 15/12 s. 7 kpl 4 Ole innokas tosi palvonnan puolesta ***

Kuten olemme nähneet, kiireellisyyden tunne on yleensä yhteydessä aikarajaan, jonkin loppuun. Elämme lopun aikaa, ja tästä on paljon sekä raamatullisia että historiallisia todisteita (Matt. 24:3, 33; 2. Tim. 3:1–5). Yksikään ihminen ei kuitenkaan tiedä tarkkaa aikaa, jona loppu tulee. Kertoessaan yksityiskohtia ”asiainjärjestelmän päättymisen tunnusmerkistä” Jeesus sanoi nimenomaan: ”Siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivaiden enkelit eikä Poika, vaan ainoastaan Isä.” (Matt. 24:36.) Tämän vuoksi joistakuista on vaikea säilyttää kiireellisyyden tunne vuosi vuoden perään, erityisesti jos he ovat odottaneet loppua jo pitkän aikaa (Sananl. 13:12).

Jehovan todistajilla on Suomessa ollut tuo "kiireellisyyden tunne" jo yli 100 vuotta. Eikä sille kiireelle loppua näy. Ennen vuotta 1975 heillä oli niin kiire, että monilta sen ajan Jehovan todistajilta jäi koko elämä elämättä jatkuvassa kiireessä. Nyt he vanhoina ja sairaina harmittelevat sitä.

Vartiotorniseura uuvuttaa Jehovan todistajat, kun ei suo heille hetkeäkään aikaa rauhoittumiseen. Tuo kiireellisyyden tunne on myös saanut jotkut "palamaan loppuun" saarnaamistyössä. Ei ihminen jaksa kovin pitkään tuollaista kiireellisyyden tunnetta. Jossain tulee raja vastaan.

On kiinnostavaa, että Jehovan todistajien itselleen luoma "kiireellisyyden tunne" ei perustu Raamatun kirjoituksiin. Raamatussa kristittyjen piti jopa rukoilla sitä, että he voisivat viettää rauhallista ja hiljaista elämää.

(1. Timoteukselle 2:1, 2)  – – Kehotan sen tähden ennen kaikkea, että nöyriä pyyntöjä, rukouksia, esirukouksia ja kiitoksen ilmauksia esitetään kaikenlaisten ihmisten puolesta, 2 kuninkaiden ja kaikkien niiden puolesta, jotka ovat korkeassa asemassa, jotta saisimme edelleenkin viettää rauhallista ja hiljaista elämää täydessä jumalisessa antaumuksessa ja vakavuudessa.
      

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity