Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * UutisarkistoonKirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti
07.06.2015 Johanneksen poika
   Verisoluja, kuva: Pixabay

Seurakunnan vanhimmat ovat saaneet kirjeen haaratoimistolta. Tuo kirje koskee uusia hoitotahtokortteja.

Jehovan todistajat ovat joko saaneet tai saavat pian uuden vuonna 2016 julkaistun "yksinkertaistetun" hoitotahtokortin, minkä avulla seurakunnan jäsenet voivat kieltää verensiirron ja määrätä muita asioita hoidostaan. Vanhat hoitotahtokortit täytyy kirjeen ohjeiden mukaan hävittää. Nämä hoitotahtokortit ovat tulleet tai tulevat jostain syystä eri tahtia eri seurakuntiin.

Kirjeen sisältö:

Rakkaat veljet!

Hoitotahtokortti suojelee meitä vastentahtoisilta verensiirroilta äkillisissä sairaus- tai onnettomuustapauksissa. Olemme nyt valmistaneet yksinkertaistetun "Pysyvä hoitotahto ja valtakirja" -kortin, joka on helpompi käyttää.

Tämä yksinkertaistettu hoitotahtokortti jaetaan jokaiselle kastetulle julistajalle tämän kokouksen jälkeen. Lukekaa kortin ohjeet huolellisesti ja noudattakaa niitä. Kun näin tehdään, voidaan välttyä siltä, että joku kyseenalaistaisi hoitotahdon laillisuuden. Uusi hoitotahtokortti tulisi täyttää mahdollisimman pian.

Haluamme muistuttaa teitä, että täytetystä hoitotahtokortista tulisi antaa kopio
  1. valtuutetuille edustajille
  2. lääkäreille tai sairaalalle
  3. seurakunnan sihteerille
Hoitotahtokortin kopioita voi olla hyvä säilyttää myös testamentin ja muiden tärkeiden asiakirjojen yhteydessä. Luotamme siihen, että yksinkertaistettu auttaa Jehovan maailmanlaajuisen kansaan kuuluvia tottelemaan Raamatun käskyä karttaa verta.

Kirjeen lukemisen jälkeen seurakunnan jäseniä muistutetaan mm. näistä asioista:

Seurakunnan jäsenet saavat tuollaisen kortin omalta ryhmänvalvojalta heti tämän kokouksen jälkeen. Kannattaa ottaa huomioon tämä ohje, että sitä ei tulisi täyttää hätäisesti, eli ei täytetä niitä vielä, eikä kannata taittaakaan, että siitä saa hyviä kopioita. Kortti luetaan huolellisesti kotona läpi ja mietitään omia valintoja "rukouksen hengessä" ja täytetään ne sitten. Seuraavassa kokouksessa voi sitten ottaa allekirjoituksia.

Jos asiasta on kysyttävää, niin vanhimmilta voi kysellä.

Milloin ja miten voi ottaa yhteyttä sairaalayhteyskomiteaan? Sairaalayhteyskomiteaan ei tulisi ottaa yhteyttä itse. Täytyy ottaa ensin yhteyttä oman seurakunnan vanhimpiin, ja nämä vanhimmat ottavat yhteyttä sairaalayhteyskomiteaan. Joissakin tapauksissa vanhimmat voivat neuvoa ottamaan suoraan yhteyttä sairaalayhteyskomiteaan, jos asia on hyvin kiireellinen.

Vanhat kortit tulee hävittää ja uusi kortti ottaa käyttöön mahdollisimman nopeasti.

Noin vuosi sitten kaikki seurakuntien vanhimmat saivat salaisen kirjeen, mikä liittyy seurakunnan jäsenten valvontaan. Yksilöitä valvotaan hyvin tarkasti veriasioissa. Erityisesti valvonnan kohteina ovat raskaana olevat sisaret, lapset, ikäihmiset, hyytymisenestolääkityksellä olevat ja syövästä ja verisairauksista kärsivät Jehovan todistajat.

Näet tästä uuden hoitotahtokortin (2016) ja sen jälkeen vanhan tähän asti käytössä olleen kortin. Vanhassa kortissa puhuttiin myös veren "fraktioista", mutta siitä aiheesta ei uudessa kortissa kerrota mitään.
Uusi "yksinkertaistettu" hoitotahtokortti, 2016Vanha hoitotahtokortti, 2004
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

    


Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity