Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Hylkääminen
30.06.2016 Johanneksen poika

Jehovan todistajien aluekonventeissa 2016 puhuttiin hylkäämisestä. Perjantai-iltapäivän puhesarjassa oli puhe "Ole Jeesuksen tavoin uskollinen jos sinut hylätään". Hieman myöhemmin oli toinen puhesarja "Kannata uskollisesti Jehovan ratkaisuja." Sen toisessa osassa kehotettiin karttamaan väärintekijöitä.

Vartiotorniseura myönsi konventtipuheessa tämän tosiasian:

Yksi ihmisen tunne-elämän vaikeimmin käsiteltäviä asioita on hylätyksi tuleminen. Hylkääminen saa ihmisen tuntemaan itsensä arvottomaksi. Se voi aiheuttaa masennusta ja viedä oikeastaan pohjan elämältä.

Kuitenkin Vartiotorniseura kehottaa hylkäämään seurakunnasta erotetut ja itse eronneet. Näin ollen Vartiotorniseura täysin tietoisesti aiheuttaa ihmisille äärimmäistä tuskaa ilman mitään armoa. Onko tuollainen tietoinen ja tahallinen henkinen ja hengelinen väkivalta edes lain mukaan oikein? Nyt kun Vartiotorniseura itse myöntää hylkäämisen seuraukset, eikö viranomaisten olisi jo korkea aika puuttua asiaan?

On hyvä vähän tarkastella tätä hylkäämisopetusta. Tarkastellaan kahta perjantaina pidettyä puhetta.Mitä sanottiin puheessa "Ole Jeesuksen tavoin uskollinen, jos sinut hylätään." Tässä muutamia otteita:

Yksi ihmisen tunne-elämän vaikeimmin käsiteltäviä asioita on hylätyksi tuleminen. Hylkääminen saa ihmisen tuntemaan itsensä arvottomaksi. Se voi aiheuttaa masennusta ja viedä oikeastaan pohjan elämältä.

Miten tähän liittyy uskollisuus Jehovalle? Jeesus kertoi, miten totuus tulisi vaikuttamaan ihmisten välisiin suhteisiin jopa lihallisten sukulaisten keskuudessa. Voit ottaa esille nämä Jeesuksen sanat Matteuksen luvusta 10 ja sen jakeesta 35 ja 36.

(Matteus 10:35, 36) 35 Sillä minä olen tullut aiheuttamaan jakautumisen: mies on isäänsä vastaan ja tytär äitiään vastaan ja nuori vaimo anoppiaan vastaan. 36 Tosiaankin, ihmisen vihollisia tulevat olemaan hänen omat huonekuntalaisensa.

Jakautuminen, vastustaminen, hylkääminen.

Suurimmat uskon koetukset voivat tulla meille läheisimpien ihmisten taholta, jos he eivät halua palvella kanssamme Jehovaa.

Kuuntele koko puhe täältä. - Puheen äänitti Filippos

Puheessa "Karta katumattomia väärintekijöitä" käsketään hylkäämään jopa oman perheen erotetut ja eronneet jäsenet, vaikka aikaisemmassa puheessa kerrottiin, että y
ksi ihmisen tunne-elämän vaikeimmin käsiteltäviä asioita on hylätyksi tuleminen.

Tässä on muutamia otteita tästä puheesta:

Se, millä tavalla suhtaudut katumattomiin väärintekijöihin, siinä on kysymys uskollisuudesta - kenelle olet uskollinen? Tarkastellaan nyt, miten Jehovan ratkaisut nyt ovat hyödyllisiä. Miksi voimme olla varmoja siitä, että Jehova tietää, millaista kipua me voimme tuntea siitä, kun perheenjäsen erotetaan? Ja kolmanneksi, miksi meidän on hyödyllistä kunnioittaa sitä järjestelyä, jonka välityksellä Jehova antaa kuria?

Miksi Jehovan ratkaisut ovat hyödyllisiä? Laki, jonka Jehova antoi Israelin kansalle, suojeli tuota kansaa niin hengellisesti, moraalisesti kuin fyysisestikin. Jotkin lain osat koettelivat tuota kansan uskollisuutta, ja kun kansa toimi oikein, niin kansa pysyi myös puhtaana, ja siitä oli hyvät seuraukset.

Millä tavalla meidän tulee suhtautua katumattomiin väärintekijöihin? Ottaisitko esille 1. Korinttilaiskirjeen 5. luvun?

(1. Korinttilaisille 5:11-6:1) 11 Mutta nyt kirjoitan teille: lakatkaa olemasta jokaisen sellaisen veljeksi kutsutun seurassa, joka on haureellinen tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai herjaaja tai juoppo tai kiristäjä, älkääkä edes syökö sellaisen kanssa. 12 Sillä mitä tekemistä minulla on ulkopuolella olevien tuomitsemisen kanssa? Ettekö te tuomitse sisäpuolella olevia, 13 kun taas Jumala tuomitsee ulkopuolella olevat? ”Poistakaa paha ihminen keskuudestanne.”

Ohjeet on hyvin selvät. Veli tai sisar, joka toimii vastoin Jehovan ohjeita, on katumaton väärintekijä. Hänet erotetaan seurakunnasta.

Miksi Jehovan ratkaisut ovat hyödyllisiä? Ensinnäkin Jehovan järjestö pysyy tällä tavalla moraalisesti ja henkisesti puhtaana. Se varjelee Jehovan pyhää nimeä, ettei sitä päästä tahraamaan. Sen lisäksi se auttaa ehkä synnintekijää ymmärtämään oman syntinsä vakavuuden ja kenties sitten palaamaan jossain vaiheessa Jehovan kansan yhteyteen. Ja sen lisäksi se suojelee meitä kaikkia huonolta seuralta.

Joten uskollisuus Jehovalle auttaa karttamaan niitä, jotka on erotettu seurakunnasta. Ja tämä pitää paikkansa myös niistä veljiksi kutsutuista, jotka harjoittavat vakavaa syntiä, vaikka seurakunta ei olisikaan vielä puuttunut asiaan, kuten on ehkä joidenkin toimettomien tapauksessa. Tämä voi olla todellinen koettelemus, kun perheenjäsen erotetaan seurakunnasta. Se vaatii meiltä uskollisuutta.

Katsotaan nyt video siitä, mihin uskollisuus voi johtaa ja millaisiin siunauksiin.

- - -

Kuri voi auttaa harhautunutta ystäväämme palaamaan seurakuntaan. Ja siksi meidän jokaisen tulee päättää, ettemme heikennä Jehovalta tulevan kurin vaikutusta vaan osoitamme uskollisuutta ja kartamme katumattomia väärintekijöitä.

Kuuntele koko puhe täältä. - Puheen äänitti Filippos
 
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity