Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Konventti, osa 2: Perjantai, iltapäivä
08.08.2016 Johanneksen poika (Päivitetty 12.08.2016)

Perjantain iltapäiväohjelman aloitti puoli toista tuntia pitkä puhesarja "Ole Jeesuksen tavoin uskollinen". Kaikki puhesarjan puheet sisälsivät videon. Videot muodostivat jatkokertomuksen Sergein elämästä pikkupojasta alkaen aina siihen saakka, kun Sergei makasi sairaalassa kuolemansairaana.Jarmo Mäkinen aloitti puhumalla uskollisuudesta nuoruudessa. Puheen yhteydessä esitettiin video, missä Jehovan todistaja -isä kielsi pieneltä Sergei-pojaltaan musiikkiopinnot, vaikka tämä oli lahjakas musiikissa ja rakasti musiikkia yli kaiken. Todella julmaa viedä pojalta unelma elämästä, hän olisi halunnut opiskella muusikoksi. Voit katsoa puheen yhteydessä esitetyn videon suomen kielellä tästä:Puhesarja jatkui. Jalo Kurvinen puhui uskollisuudesta vainoissa. Miika Metsälahden puheen aihe oli uskollisuus kiusauksissa. Markku Korkatti puhui uskollisuudesta, jos jotain kehutaan. Väsyneenäkin täytyy säilyttää uskollisuus. Tätä aihetta käsitteli Markus Lahtinen, joka palveli konventin "vieraanvaraisuuskomiteassa". Seuraavan puheen piti Tuomo Reikko haaratoimistosta. Tämä puhe oli "hieman" erilainen Helsingin konventissa ja Oulun konventissa. Helsingin konventissa puhuja ei puhunut niin suoraan hylkäämisen traagisuudesta kuin Oulun konventissa.

Oulun konventissa pidetty sama puhe "Ole Jeesuksen tavoin uskolinen, jos sinut hylätään" sisältää suorastaan koomisen piirteen, vaikka kyse ei olekaan komediasta vaan tragediasta. Vartiotorniseurahan tunnetaan siitä, että se pakottaa Jehovan todistajat hylkäämän sellaiset ihmiset, jotka erotetaan tai eroavat seurakunnasta. Tämä vaatimus on voimassa, vaikka olisi kyse lähisukulaisesta. Kuitenkin samassa puheessa, mikä pidettiin Oulun konventissa, myönnettiin, että ihmisen hylkääminen on erittäin vakava asia ja aiheuttaa hylätylle suunnatonta kärsimystä. Vartiotorniseura tuomitsee tässä puheessa itsensä:

Yksi ihmisen tunne-elämän vaikeimmin käsiteltäviä asioita on hylätyksi tuleminen. Hylkääminen saa ihmisen tuntemaan itsensä arvottomaksi. Se voi aiheuttaa masennusta ja viedä oikeastaan pohjan elämältä. (Oulun konventti).

Kuuntele pieni ote tästä.Veikko Leinonen puhui puhesarjan viimeisen osan "Ole Jeesuksen tavoin uskollinen kuoleman edessä". Tässä puheessa tulee esiin Jehovan todistajien suhtautuminen verensiirtoon. Leinonen kehotti pitämään "hoitotahtokortin" ajan tasalla. Vähän aikaa sitten hoitotahtokortti uudistettiin, ja kaikkien on täytettävä uusi kortti. Leinonen kertoi myös, että on hyvä tehdä hautajaisjärjestelyt valmiiksi. - Kuva: Konventtivideo.

Kuuntele Leinosen puheen alkuosa täältä.

Puheeseen liittyvässä videossa kuolemansairas Sergei makaa sairaalasängyssä. Lääkäri tulee kertomaan huonoja asioita. Sergei kieltäytyy verensiirrosta.

Katso video suomen kielellä tästä:Kuuntele Leinosen puheen loppuosa täältä.

Ilmoituksissa oli kaksi mielenkiintoista asiaa:

Rahalahjoituksia pyydettiin. Vaihtoehtoja on kaksi: käteinen, maksukortti tai luottokortti.

Venäjälle matkustaville kerrottiin varoitus:

Yksi muistutus ystäville, jotka ovat tulleet Venäjältä tai aikovat vierailla Venäjällä: Ethän ota mukaan julkaisuja, joissa on JW.ORG-logo tai QR-koodi meidän sivustollemme.

Kuuntele em. ilmoitukset tästä.

Perjantain iltapäivän toinen puhesarja oli nimetty "Kannata uskollisesti Jehovan ratkaisuja. Puhesarjaan kuului kolme puhetta.

Haaratoimistokomiteassa palveleva Hannu Kankaanpää piti puhesarjan ensimmäisen osan "Vihaa sitä mitä Jehova vihaa".

Puhesarjan toisen osan piti Jouko Lehtinen. Sen teema oli "Karta katumattomia väärintekijöitä". Tämä puhe osoittaa käytännössä sen, kuinka julma Jehovan todistajien järjestö on. Erotetut ja itse eronneet hylätään täysin. Heitä kartetaan elämän loppuun saakka, elleivät mene takaisin järjestöön. Erottamisen syynä voi olla joidenkin "väärintekojen" lisäksi yksinkertaisesti se, että on eri mieltä tai ei enää usko Vartiotorniseuran jatkuvasti muuttuviin oppeihin.

Voit kuunnella tämän puheen alkuosan tästä.

Puheeseen liittyi video. Sen voit katsoa tästä:Kuuntele puheen loppuosa tästä.

Puhesarjan viimeisen eli kolmannen osan esitti Leif Vikman. Sen teema oli "Ole anteeksiantavainen".

Perjantai-iltapäivän toiseksi viimeinen puhe oli nimetty "Uskollisuus - osa uutta persoonallisuutta". Sen piti haaratoimistokomiteassa palveleva Jouni Palmu. - Kuva. Konventtivideo.Palmu liitti yhteen "uuden persoonallisuuden" ja uskollisuuden. Hän korosti sitä, että oikeanlainen uskollisuus ei ole synnynnäistä eikä perittyä. Palmu puhui uskollisuudesta Jehova Jumalalle. Hän otti myös esimerkiksi Jeesuksen, jonka suurin ilon aihe oli noudattaa isänsä tahtoa. Palmu kertoi puheessaan myös, että nuorten täytyy "käräyttää" kaverinsa vanhimmille, jos huomaa tämän tehneen jotain väärin. Se on Palmun mukaan sitä oikeaa uskollisuutta. Lopuksi Palmu korosti myös uskollisuuden tärkeyttä avioliitossa.

Päivän viimeinen puhe oli "Miten Kristuksen uskollisuus ylimmäisenä pappina hyödyttää meitä?" Hallintoelimen jäsen Anthony Morris piti sen, tulkkina toimi Jari Kuittinen. - Kuva: Konventtivideo.Jostain syystä Morris puhui puheen alkupuolella vuosia sitten olleesta Puolan konventista, mikä ei lainkaan liittynyt aiheeseen. Ilmeisesti hallintoelimen jäsenillä on oikeus puhua, mitä sylki suuhun tuo jäsennyksen ulkopuolelta. Morris puhui sillä tavalla, että siitä oli hyvin vaikea saada selvää. Joku voisi kutsua tätä puhetyyliä sanalla "jokeltaminen".

Lopulta Anthony Morris pääsi itse aiheeseen. Hän puhui hyvin innottomasti ja suorastaan flegmaattisesti. Onneksi tulkki oli innokas ja ajan tasalla.

Voit kuunnella puheen alun tästä.

Perjantai-iltapäivän puheista jäi vaivaamaan kaksi pientä asiaa. Miksi Sergei valehteli sairaalavideossa tyttärelleen, että hän oli menettänyt kiinnostuksensa viulunsoittoon? Todellisuudessa hän rakasti musiikkia ja olisi halunnut opiskella sitä. Jehovan todistaja -isä kuitenkin kielsi tämän ja näin lannisti pienen Sergei-pojan.

Toinen häiritsevä pikku juttu löytyy karttamisvideosta. Siinä kerrottiin kokouksessa, että "Sonja Eriksson on erotettu". Näin ei ilmoiteta Jehovan todistajien seurakunnissa. Ilmoitus on muotoa: "Se ja se ei ole enää Jehovan todistaja". Ilmoituksesta ei käy ilmi, onko henkilö erotettu vai eronnut itse. Tämän asian voi tarkistaa "Järjestö"-kirjasta.

Helsingin konventissa messukeskuksessa läsnäolijamäärä perjantai-iltapäivänä oli yhteensä 12690.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity