Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Konventti, osa 3: Lauantai, aamupäivä
14.08.2016 Johanneksen poikaLauantaina aamupäivän ohjelman aloitti puhesarja "Auta toisia tulemaan uskollisiksi Jehovalle". Se sisälsi neljä osaa:
 • Ei-uskovat puolisot
 • Entiset raamatuntutkisteluoppilaat
 • Toimettomat
 • Sukulaiset
Erkki Asplund piti ensimmäisen puheen, Petri Räsänen toisen, Aulis Meltonen kolmannen puheen. Neljännen eli viimeisen puheen piti Antti Kemppi. Puheisiin liittyi haastatteluja.
 

Petri Räsänen ja iso Raamattu, kuva: Konventtivideo

Päivän toinen puhesarja oli nimeltään "Älä jäljittele uskottomia". Puhesarjan osat olivat:
 • Aadam
 • Absalom
 • Salomo
 • Juudas Iskariot
Ari Viitanen käsitteli aihetta "Aadam". Viisas mies ei tee samaa virhettä kahdesti, totesi Viitanen. - Kuva: KonventtivideoAadam oli huono esimerkki, kertoi Viitanen. Aadam oli uskoton. Hän menetti paljon hyvää toimimalla uskottomasti. Hän menetti täydellisen terveyden. Hän menetti myös täydellisen puolison ja täydellisen asuinpaikan, upean puutarhan.

Eeva tarjosi Aadamille kielletyn puun hedelmää, ja Aadam söi. Hän kapinoi Jehovaa vastaan. Miksi? Aadamia ei petetty. Aadam oli uskollinen Eevalle, mutta uskoton Jehovalle. Eeva merkitsi Aadamille enemmän kuin mikään muu. Seurauksena oli kuolema ja perisynti.

Mitä Aadamin uskottomuudesta voi oppia? Meidän täytyy totella Jehovaa erilaisissa tilanteissa. Muista varoittava esimerkki!

Ari Viitasen puheeseen liittyi seuraava video:

 
Aadamia ei petetty, mutta Eeva petettiin. Aadam ei edes yrittänyt korjata Eevan ajattelua.
 
(Jaakobin kirje 5:19, 20) 19 Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja toinen käännyttää hänet takaisin, 20 niin tietäkää, että joka käännyttää syntisen takaisin hänen tiensä erheestä, pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää paljon syntejä.

Viitanen kehotti vahvistamaan omaa uskoa. Aadamin virheestä täytyy ottaa opiksi.

Joakim Järvinen piti seuraavan osan puhesarjasta: "Absalom". Absalom kapinoi ja juonitteli ja hänet karkotettiin hovista. Myöhemmin hänet otettiin takaisin samaan tehtävään. Lopulta hän anasti isänsä vallan. Absalom toimi uskottomasti. Miksi? Puhuja selitti, että Absalom oli kaunis mies. Hän teki suuren vaikutuksen ympärillä oleviin ihmisiin. Hän pystytti patsaan itselleen. Hän oli kunnianhimoinen ja ylpeä.

Miten näitä ominaisuuksia voi vahvistaa? Raamatusta löytyy vastaus:

(Filippiläisille 2:3) 3 ettette tee mitään riidanhalusta tai itsekeskeisyydestä, vaan katsotte nöyrämielisesti, että toiset ovat teitä parempia

Joakim Järvinen sanoi: Älä yritä vaikuttaa ulkokultaisella imartelulla valvojiin. Vaimojen ei tule lietsoa kunnianhimoa miehiinsä.

Esitetyssä videossa veli oli pettynyt vanhimpiin. Hän taisteli ylpeyttään vastaan ja halusi poistaa pahat asiat sydämestään ja pysyä tyytyväisenä.

Ei tule kadehtia toisia vaan olla tyytyväisiä niihin "palvelusetuihin", mitä nyt jo on, painotti Järvinen.

Teemu Ojaranta tarkasteli aiheen "Salomo". Harvoin valtava omaisuus, viisaus ja nöyryys yhdistyy samassa ihmisessä. Salomossa nuo asiat yhdistyivät. Alku oli loistava. Mutta jossain vaiheessa hän hankki tuhansia vaimoja ja lankesi epäjumalien palvelukseen. Mikä sai Salomon tulemaan uskottomaksi? Ojaranta vastasi: Salomo sivuutti täysin Jehovan varoituksen mennä naimisiin toiseen kansaan kuuluvan kanssa. Liiallinen itsevarmuus voisi saada aikaan vahinkoa. Vierasmaalaiset vaimot taivuttivat Salomon palvomaan muita jumalia Jehovan sijaan. Moraali turmeltui vähitellen.

(Sananlaskut 6:27) 27 Voiko mies koota tulta poveensa vaatteittensa silti palamatta?

Puheen yhteydessä olleessa videossa varoitettiin luottamasta omaan ajatteluun.

Uskollisuutta täytyy varjella. On turvauduttava Jehovaan, ei omaan ajatteluun. Näin kertoi Teemu Ojaranta.

Tuomo Rössi puhui aiheesta "Juudas Iskariot". Juudaksesta tuli petturuuden symboli. Hän oli aluksi luotettava. Miksi Juudaksesta tuli petturi?

(Johannes 12:4-6) 4 Mutta Juudas Iskariot, yksi hänen opetuslapsistaan, joka oli kavaltamaisillaan hänet, sanoi: 5 ”Minkä vuoksi tätä hyvänhajuista öljyä ei myyty kolmestasadasta denaarista ja annettu köyhille?” 6 Hän ei sanonut tätä kuitenkaan siksi, että hän välitti köyhistä, vaan siksi, että hän oli varas ja piti hallussaan kassalipasta ja hänellä oli tapana viedä, mitä siihen oli pantu.

Tyytymättömyys ja ahneus sai Juudaksen tulemaan petturiksi ja uskottomaksi. Juudas lopulta inhosi ja vihasi itseään ja teki itsemurhan.

(Heprealaisille 4:13) 13 Eikä ole yhtään luotua, joka ei ole ilmeinen hänen katseelleen, vaan kaikki on alastonta ja täysin paljastettua hänen silmilleen, jolle meidän on tehtävä tili.

Kaikkien on tehtävä tili. Jehova katsoo sydämeen, totesi Rössi.

Puheen keskellä ollut video valaisi sitä, miten ahneus vaarantaa uskollisuuden. Mies oli lyönyt vetoa netissä. "Kukaan ei tule tietämään, se pysyy salassa", hän ajatteli. Rahapelin pelaaminen on osoitus ahneudesta, varoitti Rössi.

Väärä halu pitää hävittää heti juuria myöten. Tyytymättömyys ja ahneus on tuhoisaa. Sydämeen ei saa juurtua vahingollisia haluja. On päivittäin ajateltava paratiisitoivoa. Se auttaa.

Laulun ja ilmoitusten jälkeen haastateltiin Harold V. Mouritzia.

Mouritz tunnetaan hyvin muutamasta asiasta. Hän oli Suomen haaratoimistossa vuosina 1959 - 1981 Erkki Kankaanpään lähin työtoveri. Mouritz ennusteli innokkaasti vuonna 1972, kun hän piti esitelmiä tulevasta Harmagedonista vuonna 1975. Voit kuunnella hänen puheensa täältä.

Mouritz muutti Australiaan vuonna 1981, missä hän toimi useita vuosia haaratoimiston koordinaattorina. Nyt Australiassa tutkitaan yli tuhatta pedofiilitapausta, jotka ajoittuvat 1950-luvulta alkaen aina tälle vuosituhannelle saakka. Joten Mouritzin on ollut pakko tietää näistä valitettavista tapauksista, joita nyt tutkitaan.

Vuonna 2005 Mouritz oli Suomessa vyöhykevalvojana vierailulla ja piti puheen, missä hän voimakkaasti puolusti "kahden todistajan" vaatimusta, mikä usein estää pedofiilitutkinnan alkamisen, kun Vartiotorniseura ei ilmoita niitä viranomaisille. Kuuntele ote tuosta puheesta täältä.

Mouritz on säilyttänyt suomen kielen taidon, vaikka on ollut kauan poissa Suomesta. Katso Mouritzin haastattelu tältä videolta:Aamupäivän viimeinen puhesarja oli "Jäljittele uskollisia". Siihen kuuluivat puheet:
 • Ruut
 • Daavid
 • Husai
 • Sifra ja Puua
Ensimmäisen puheen piti Jarmo Matilainen. - Kuva: Konventtivideo(Ruut 1:16, 17) 16 Silloin Ruut sanoi: ”Älä pyytele minua jättämään sinua, kääntymään takaisin seuraamasta sinua, sillä minne sinä menet, sinne minäkin menen, ja missä sinä yövyt, siellä minäkin yövyn. Sinun kansasi on minun kansani ja sinun Jumalasi minun Jumalani. 17 Missä sinä kuolet, siellä minäkin kuolen ja sinne minut haudataan. Niin tehköön Jehova minulle ja lisätköön siihen, jos muu kuin kuolema erottaa minut sinusta.”

Ruutin sanat liikuttavat meitä vielä 3000 vuotta myöhemminkin, totesi puhuja Jarmo Matilainen. Mistä Ruutille tuli valtava luottamus?

(Ruut 1:17)  – – Niin tehköön Jehova minulle ja lisätköön siihen, jos muu kuin kuolema erottaa minut sinusta.”

Puhuja korosti sitä, että Ruut oli tosi Jumalan palvelija. Hän oli uskollinen Jehovalle. Ruut seurasi Jehovan ohjausta. Ruut etsi suojaa "Jehovan siipien alta". Jehovan siipien alla on tilaa.

Toista aihetta, Daavidia, käsitteli Henri Varila. - Kuva: KonventtivideoVarila esitti aluksi kysymyksen: Pyrimmekö noudattamaan yhtä uskollisesti Jehovan periaatteita kuin hänen lakejaan? Puhuja otti esimerkiksi veren pyhyyden. Daavid ymmärsi lain taustalla olevat periaatteet. Elämä on pyhää, elämä on lahja Jehovalta. 

Kolmannen puheen piti Taisto Jussila. Hän kertoi Husaista. - Kuva: KonventtivideoJussila totesi, että uskollisuus saa meidät tottelemaan juuri silloin, kun jokin tehtävä on vaikea, epämiellyttävä tai jopa vastenmielinen.

Husai oli kuningas Daavidin uskollinen ystävä. Daavid esitti Husaille yllättävän pyynnön. Husai totteli, ja kaikki kääntyi hyväksi. 2. Samuelin kirja 15:30-37, 16:15 ja 17:14.

Jehova tuki Husaita. Mitä tämä opettaa meille, kysyi puhuja. Jokaiselle voi tulla elämässään eteen haastavia tilanteita, joista voi selviytyä.

Viimeisen eli neljännen puheen esitti Toni Hukka. Puhe koski Sifraa ja Puuaa. Hukka totesi, että voimme oppia tärkeän läksyn rohkeudesta ja uskollisuudesta. Sifra ja Puua olivat kätilöitä. Farao puhui uhkaavasti heille. Sifra ja Puua tottelivat Jumalaa ennemmin kuin ihmisiä. He säilyttivät poikalapset elossa vastoin faraon käskyä.

(2. Mooseksen kirja 1:15-17) 15 Myöhemmin Egyptin kuningas puhui heprealaisille kätilöille, joista yhden nimi oli Sifra ja toisen nimi Puua, 16 niin, hän jopa sanoi: ”Kun te autatte heprealaisia naisia synnyttämään ja näette heidät synnytystuolilla, niin jos kyseessä on poika, teidän on surmattava se, mutta jos kyseessä on tytär, niin sen on jäätävä eloon.” 17 Mutta kätilöt pelkäsivät tosi Jumalaa eivätkä tehneet niin kuin Egyptin kuningas oli heille puhunut, vaan he säilyttivät poikalapset elossa.

Kätilöt uhmasivat Egyptin faraon käskyä. He pelkäsivät tosi Jumalaa. Valinta oli selvä. Syvä uskollisuus ja kunnioitus Jumalaa kohtaan antoi naisille voimaa. 

Lauantain aamupäivän viimeinen puhe oli kastepuhe. Sen teema oli: Pysy aina uskollisena Jehovalle. Puheen piti Rene Järvimäki. Hän aloitti puheensa kysymyksellä: Kuinka tärkeinä pidät lupauksiasi? - Kuva: Konventtivideo(Psalmit 61:8)  8 Niin tahdon antaa sävelmän soida nimellesi ikuisesti täyttääkseni juhlalliset lupaukseni päivästä päivään.

Vihkiytyminen Jehovalle on juhlallinen lupaus. Täytyy pysyä uskollisena tuolle lupaukselle, totesi puhuja.

Sitten Rene Järvimäki otti esille järjestön osan Jehovan todistajien elämässä. Hän sanoi, että Jehova on suurin lupausten pitäjä. Tuletko sinä jäljittelemään Jehovaa? Kastettavasta tulee osa järjestöä, jonka virkaanasetetut sananpalvelijat ovat epätäydellisiä. Joillekin tämä on suuri koettelemus. Monet kokevat pettymyksiä. Älä anna minkään, mitä toiset saattavat tehdä, vaikuttaa uskolliseen rakkauteen Jehovaa kohtaan, muistutti Järvimäki. Haluamme pitää kiinni lupauksista.

Puhuja painotti, että Jehovan antama lupaus Eedenissä on edelleen voimassa. Jehova ei muutu. Hän täyttää viimeisenkin osan tuosta täyttymyksestä.

(Miika 7:7) 7 Mutta minä puolestani tähyilen Jehovaa. Tahdon ilmaista odottavani pelastukseni Jumalaa. Jumalani kuulee minua.

Puhuja luki seuraavaksi otteen Psalmien kirjasta.

(Psalmit 89:33) 33 Mutta rakkaudellista huomaavaisuuttani en ota häneltä pois enkä osoittaudu uskollisuudessani petolliseksi.

Lopulta oli aika esittää perinteiset kastekysymykset kasteelle menijöille. Kastekysymykset osoittavat, että käytännössä kastettavat vihkiytyvät Jehovalle, mutta myös järjestölle.

Katso video, missä nuo kastekysymykset esitetään.


      

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity