Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Konventti, osa 4: Lauantai, iltapäivä
17.08.2016 Johanneksen poikaLauantai-iltapäivän ohjelman aluksi kuultiin puhesarja: Jobin kirjan opetuksia uskollisuudesta. Puhesarjaan kuului neljä osaa
 • Uskollisuus kohdatessamme suoria hyökkäyksiä
 • Uskollisuus kohdatessamme salakavalia hyökkäyksiä
 • Mitä luonnonilmiöt opettavat meille?
 • Mitä eläinmaailma opettaa meille?
Tommi Kauko esitti ensimmäisen puheen. - Kuva: KonventtivideoPuhuja määritteli uskollisuuden Jehovaa kohtaan niin, että pysyy hänen lähellään myös vaikeissa olosuhteissa. Tämä teema koskettaa kaikkia, jokainen kohtaa uskon koetuksia. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi läheisen kuolema, oma tai läheisen huono terveydentila, taloudelliset takaiskut tai muut vaikeat tilanteet.

Tommi Kauko kertoi, että toisten kokemukset voivat rohkaista meitä. Job on esimerkki miehestä, joka joutui äärimmäisiin koettelemuksiin. Jobin nimi on melkein synonyymi sanalle kärsimys. Hän kohtasi valtavan määrän koettelemuksia, mutta hän selvisi niistä. Miten hän selvisi noista koettelemuksista?

Jobista tuli Saatanan maalitaulu. Jobin 10 lasta kuoli, Job menetti suuren omaisuutensa. Kaikki tämä tapahtui ilmeisesti saman päivän aikana. Job oli muserrettu mies, mutta hän ei luopunut uskostaan. Myöskään Saatana ei luovuttanut. Saatana kohdisti hyökkäyksensä Jobia itseään vastaan. Saatana löi Jobia tuskallisella fyysisellä sairaudella.

Saatanalla ei ole minkäänlaisia säälintunteita, sanoi puhuja. Job ei tiennyt, miksi hän kohtasi koettelemuksia. Silti hän ei luopunut uskollisuudestaan. Jobin kirja on hyödyllinen, koska sen avulla voimme nähdä "kulissien taakse".

(Job 1:6-12) 6 Sitten koitti se päivä, jona tosi Jumalan pojat tulivat asettuakseen Jehovan eteen, ja myös Saatana tuli silloin heidän joukossaan. 7 Niin Jehova sanoi Saatanalle: ”Mistä sinä tulet?” Siihen Saatana vastasi Jehovalle ja sanoi: ”Maata kiertelemästä ja siellä vaeltelemasta.” 8 Ja Jehova sanoi vielä Saatanalle: ”Oletko kohdistanut sydäntäsi palvelijaani Jobiin, siihen, ettei maan päällä ole ketään hänen kaltaistaan, moitteetonta ja oikeamielistä miestä, joka pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa?” 9 Siihen Saatana vastasi Jehovalle ja sanoi: ”Suottako Job on pelännyt Jumalaa? 10 Etkö ole itse pannut suoja-aidan hänen ja hänen talonsa sekä kaiken hänellä olevan ympärille? Hänen kättensä työn olet siunannut, ja hänen karjansakin on levinnyt laajalle maassa. 11 Mutta ojennapa vaihteeksi kätesi ja koske kaikkeen, mitä hänellä on, ja katso, eikö hän kiroa sinua vasten kasvojasi.” 12 Niin Jehova sanoi Saatanalle: ”Katso! Kaikki, mitä hänellä on, on sinun käsissäsi. Älä kuitenkaan ojenna kättäsi häntä itseään vastaan!” Niin Saatana poistui Jehovan kasvojen edestä.

Maan päällä ei ollut ketään hänen kaltaistaan, sanottiin Jobin kirjassa. Siksi Job joutui hyökkäyksen kohteeksi. Job oli moitteeton ja oikeamielinen mies. Jehova pani merkille hänen nuhteettomuutensa.

Jehova asetti Saatanalle rajat Jobin koettelemisessa.

Tommi Kauko kertoi myös esimerkin oikeasta asenteesta. "Jos Jehova kerran sallii jonkin koetuksen, niin voin kestää sen", totesi hallintoelimessä toiminut veli Klein.

Nuhteettomuus on omissa käsissämme, totesi puhuja.

(Job 27:5)  – – Siihen asti kun henkeni heitän, en luovu nuhteettomuudestani!
 
Job oli tuolloin jo "kuoleman porteilla". Mikä tässä on opetus? Meidän pitäisi päättää pysyä Jehovalle uskollisina niin kauan kuin elämme, korosti puhuja.

Jobilla oli päätösvalta omassa nuhteettomuudessaan.

(Job 42:10-17) 10 Ja Jehova itse peruutti Jobin vankeustilan, kun tämä rukoili tovereittensa puolesta, ja Jehova antoi lisäksi kaksin verroin kaikkea, mitä Jobilla oli ollut. 12 Ja Jehova siunasi Jobin loppuajan runsaammin kuin hänen alkuaikansa, niin että hänelle karttui neljätoistatuhatta lammasta ja kuusituhatta kamelia ja tuhat nautaparia ja tuhat aasintammaa. 13 Hän sai myös seitsemän poikaa ja kolme tytärtä. 16 Ja Job eli vielä tämän jälkeen sataneljäkymmentä vuotta ja sai nähdä poikansa ja pojanpoikansa – neljä sukupolvea.

Job sai siunauksia. Job kuoli lopulta ja odottaa ylösnousemusta. Jobin kertomus on rohkaissut ihmisiä kestämään koettelemuksia.

Tommi Kauko vahvisti puheen lopuksi: Jehova ei anna koskaan koetella meitä yli meidän kestokykymme.

Puhesarjan toisen puheen esitti Teemu Konsti. - Kuva: KonventtivideoSuorat hyökkäykset, kuten vastustus tai vaino, on helppo tunnistaa uskollisuuden koetukseksi, aloitti puhuja. Sitten hän sanoi, että vaaditaan tarkkanäköisyyttä, jotta voidaan tunnistaa Saatanan salakavalat hyökkäykset ja nähdä, miten ne vaarantavat uskollisuutemme Jehovalle.

Teemu Konsti sanoi, että Saatana on "valon enkeli". 2. Korinttilaisille 11:14: "Saatana muuttaa jatkuvasti itseään valon enkeliksi". Englanninkielisessä uudessa tarkistetussa UM-käännöksessä tuo sana "muuttaa itseään jatkuvasti" on korvattu toisella verbillä. Vapaasti käännettynä se kuuluisi: "Saatana naamioituu jatkuvasti valon enkeliksi".

Jeesus paljasti, millä tavalla Saatana "tappaa ihmisiä"? Mikä on tuo kuolettava seerumi, mitä Saatana käyttää?

(Johannes 8:44)  – – Hän oli tappaja alusta asti, eikä hän pysynyt lujana totuudessa, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, hän puhuu oman taipumuksensa mukaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä.

Jobin kirja paljastaa Saatanan valheita, totesi puhuja. Kaksi sanaa auttaa: "Tunnista" ja "Torju".

Miltä taholta saatamme kuulla näitä saatanallisia valheita? "Ystävien" kautta.

(Job 2:11) 11 Ja kolme Jobin toveria sai kuulla kaikesta tästä onnettomuudesta, joka häntä oli kohdannut, ja he tulivat sitten kukin omalta paikkakunnaltaan: temanilainen Elifas ja suhilainen Bildad ja naemalainen Sofar. Niin he tapasivat toisensa sopimuksen mukaan tullakseen ilmaisemaan myötätuntoa häntä kohtaan ja lohduttamaan häntä.

"Ystävät" tulivat "lohduttamaan". Saatana käyttää työtovereita, koulutovereita, sukulaisia ja naapureita välittämään hänen ajatuksiaan, väitti Teemu Konsti.

(Job 4:18, 19) 18 Katso! Palvelijoihinsa hän ei usko, ja sanansaattajiaan hän syyttää virheellisyydestä. 19 Miten paljon enemmän sitten niitä, jotka asuvat savitaloissa, joiden perustus on tomussa! Heidät murskataan nopeammin kuin koi.

Tietolähde oli pelottava.

Elifas oli joutunut demonien vaikutuspiiriin.

Job 4:18,19: Väite oli, että Job ei ollut Jumalalle koiperhosta arvokkaampi.

Mikä häikäilemätön saatanallinen valhe? Saatana väitti, että syntiset ihmiset eivät ole riittävän hyviä voidakseen miellyttää Jumalaa.

(Job 4:20) 20 Aamusta iltaan heitä murskataan, he menehtyvät iäksi kenenkään panematta sitä sydämelleen.

He häviävät iäksi eikä kukaan huomaa sitä, sanotaan UM tarkistetussa laitoksessa.

Saatana väittää, että Jumala pitää ihmisiä liian syntisinä lunastettaviksi ja täysin arvottomina saamaan ylösnousemusta. Näin tulkitsi puhuja jakeen 20.

Saatana haluaa meidän yliarvoivan Jehovan odotukset meidän suhteemme ja aliarvioivan Jehovan säälin, anteeksiannon ja tuen. Näin Teemu Konsti kiteytti Jobin kirjan ajatuksia.

(Job 22:2, 3) 2 ”Voiko voimakkaasta miehestä olla hyötyä itse Jumalalle, niin, voiko kuka tahansa ymmärtäväinen hyödyttää häntä?  3 Onko Kaikkivaltiaalle iloa siitä, että olet vanhurskas, tai mitään etua siitä, että teet tiesi moitteettomaksi?

Saatana väittää, että nuhteettomuudella ei ole arvoa Jumalalle. Tällainen ilkeämielinen valhe häpäisee taivaallista isäämme ja hänen lunastusjärjestelyään.

Jobin kolme "ystävää" ovat olleet kuolleina jo tuhansia vuosia, mutta valheiden lähde elää. Saatana on edelleen aktiivinen ja hän edelleen levittää valheita. Hän vaikuttaa edelleen.

Väärä ajattelu ja uskonnolliset valheet vaikuttavat moniin, varoitti puhuja. Sitten hän luetteli nykyaikaisia Saatanan valheita:
 • Raamatun normit ovat liian vanhanaikaisia eivätkä ne sovi nykyaikaiseen suvaitsevaiseen yhteiskuntaan ja moderniin elämäntapaan
 • Minäkin uskon Jumalaan, mutta en usko, että ihmisen on kuuluttava johonkin järjestöön voidakseen miellyttää häntä
 • Miksi et vietä juhlapäivä? Etkö rakasta perhettäsi?
 • Seurustelusuhde vain toisen Todistajan kanssa on liian rajoittavaa
Puhuja totesi, että Saatana toivoo voivansa lannistaa Jehovan palvelijat niin että he menettäisivät uskonsa Jehovaan ja luottamuksensa hänen hyvyyteen.

Miten valheet voi torjua? "Raamatun perustotuuksien avulla", vastasi puhuja omaan kysymykseensä. Näitä perustotuuksia on puhujan mukaan kolme.
 • Psalmi 103:11-14
 • 5. Mooses 10:12,13
 • Sananlaskut 27:11
(Psalmit 103:11-14) 11 Sillä niin kuin taivaat ovat maata korkeammat, niin on hänen rakkaudellinen huomaavaisuutensa ylivertainen häntä pelkääviä kohtaan. 12 Niin kaukana kuin auringonnousu on auringonlaskusta, niin kauas meistä hän on siirtänyt rikkomuksemme. 13 Niin kuin isä osoittaa armoa pojilleen, niin Jehova on osoittanut armoa häntä pelkääville. 14 Sillä hän tietää hyvin, miten meidät on muovattu, hän muistaa, että me olemme tomua.

(5. Mooseksen kirja 10:12, 13) 12 Ja nyt, oi Israel, mitä muuta Jehova, sinun Jumalasi, sinulta pyytää kuin että pelkäät Jehovaa, Jumalaasi, niin että vaellat kaikkia hänen teitään ja rakastat häntä ja palvelet Jehovaa, Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi, 13 että pidät Jehovan käskyt ja hänen säädöksensä, jotka minä tänään sinulle annan sinun parhaaksesi?

(Sananlaskut 27:11) 11 Ole viisas, poikani, ja ilahduta sydämeni, niin että voin antaa vastauksen pilkkaajalleni.

Elihu vahvisti Jobia. Meidänkin tulisi valita ystäviksi niitä veljiä ja sisaria, jotka vahvistavat meidän päätöstämme pysyä uskollisena. Näin vakuutti puhuja.

Jukka Ropponen piti kolmannen osan puhesarjasta. - Kuva: KonventtivideoRopposen puhe käsitteli Jobin kirjaa ja luonnonilmiöitä. Voit kuunnella puheen alkuosan tästä.

Voit katsoa puheeseen liittyvän videon täältä:Ropposen puheen loppuosan voit kuunnella tästä.

Neljännen eli viimeisen osan puhesarjasta esitti hallintoelimen komitean avustaja Jehovan todistajien päätoimistosta Yhdysvalloista. Puhe tulkattiin suomeksi. - Kuva: konventtivideoPuheessa käsiteltiin Jobin kirjaa ja eläinmaailmaa. Mitä eläinmaailma opettaa meille? Voit kuunnella tämän puheen alkuosan tästä.

Puheeseen liittyvän videon voit katsoa täältä:Puheen loppuosan voit kuunnella tästä.

Ilmoituksissa pyydettiin lahjoituksia, joka käteisenä lahjalaatikoihin tai muovikorteilla käyttäen maksupäätteitä. Katso video täältä:


Laulun ja ilmoitusten jälkeen konventissa esitettiin vajaan tunnin mittainen elokuva: "Toivomme sitä mitä emme näe". Tuon elokuvan yhteydessä mainittiin raamatunkohta:

(Roomalaisille 8:25) 25 Mutta jos toivomme sitä, mitä emme näe, niin odotamme sitä jatkuvasti kestävinä.- Kuva: Konventtivideo

Voit katsoa elokuvan JW.ORG:n sivuilta.

Lauantai-iltapäivän viimeinen puhe oli nimeltään "Odota innokkaasti ja kestävänä!" Sen piti Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Anthony Morris. Tulkkina toimi Jari Kuittinen. - Kuva: Konventtivideo(1. Korinttilaisille 4:12)  – – Kun meitä herjataan, me siunaamme; kun meitä vainotaan, me kestämme – –

Kestävyys tarkoittaa sitä, että täytyy odottaa kärsivällisesti, sanoi Morris.

(Roomalaisille 8:25) 25 Mutta jos toivomme sitä, mitä emme näe, niin odotamme sitä jatkuvasti kestävinä.

Puhuja kysyi: Mikä auttaa meitä odottamaan innokkaasti kestävinä? Me toivomme sitä, mitä emme näe. Kun kohtaamme vaikeuksia, me luomme katseemme tulevaisuuteen. Odotamme Jehovan pelastusta. Miksi kestävyys on tärkeää? Kestävyyttä merkitsevä kreikan sana merkitsee koettelemusten kohtaamista rohkeasti. Emme menetä toivoamme. Seuraamme Jeesusta.

(Johannes 16:33) 33 Olen sanonut teille nämä asiat, jotta teillä olisi minun avullani rauha. Maailmassa teillä on ahdistusta, mutta rohkaiskaa mielenne! Minä olen voittanut maailman.”

(Matteus 10:16-22) 16 Katso! Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle; osoittautukaa sen tähden varovaisiksi kuin käärmeet ja silti viattomiksi kuin kyyhkyset. 17 Olkaa varuillanne ihmisten suhteen, sillä he luovuttavat teitä paikallisiin oikeusistuimiin, ja he ruoskivat teitä synagogissaan. 18 Viedäänpä teitä käskynhaltijoiden ja kuninkaidenkin eteen minun tähteni, todistukseksi heille ja kansakunnille. 19 Mutta kun he luovuttavat teitä, älkää huolestuko siitä, miten tai mitä teidän tulee puhua, sillä se, mitä teidän tulee puhua, annetaan teille sillä hetkellä, 20 sillä puhumassa ette ole vain te, vaan Isänne henki puhuu teidän kauttanne. 21 Lisäksi veli luovuttaa veljen kuolemaan ja isä lapsensa, ja lapset nousevat vanhempia vastaan ja surmauttavat heidät. 22 Ja te tulette olemaan kaikkien ihmisten vihan kohteita minun nimeni vuoksi, mutta joka on kestänyt loppuun asti, se pelastuu.

Anthony Morris luki Roomalaisille 8:25 uudelleen. Mikä oli tekstiyhteys em. jakeelle?

(Roomalaisille 8:18) 18 Näin ollen tulen siihen tulokseen, että nykyisen ajan kärsimykset eivät ole mitään verrattuina siihen kirkkauteen, joka tulee meissä ilmi.

Avainajatus: Jehova haluaa opettaa meille, että jos keskitymme toivoon, voimme kestää. Odotamme innokkaasti sitä päivää jona ne toteutuvat.

(2. Korinttilaisille 4:16-18) 16 Siksi me emme lannistu, vaan vaikka se ihminen, joka olemme ulkonaisesti, riutuukin pois, niin varmasti sitä ihmistä, joka olemme sisäisesti, uudistetaan päivä päivältä. 17 Sillä vaikka ahdistus on hetkellinen ja kevyt, niin se tuottaa meille kirkkauden, joka painavuudeltaan on yhä verrattomampaa ja on ikuista, 18 samalla kun emme pidä katsettamme näkyväisissä, vaan näkymättömissä. Sillä näkyväiset ovat väliaikaisia, mutta näkymättömät ovat ikuisia.

Kuuntele ote Morrisin puheesta tästä.

Puheeseen liittyvän videon voit katsoa täältä:Kuuntele Morrisin puheen loppuosa tästä.

Helsingin messukeskuksessa oli lauantai-iltapäivänä läsnä yhteensä 12689 henkeä.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity