Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Konventti, osa 6: Sunnuntai, iltapäivä
19.08.2016 Johanneksen poika


Sunnuntain iltapäivän varsinaisen ohjelman aloitti vajaan tunnin mittainen sotaelokuva. Sen teema oli "Oi Jehova - - sinuun olen pannut luottamukseni". Tuo elokuva oli herättänyt jo ennen konventtia mielenkiintoa mm. mediassa ja elokuvien ikärajoja valvovan viranomaisen taholta.

Lue seuraavat jutut:


Konventin tiedottajan Urpo Martikaisen haastattelusta kävi ilmi, että Jehovan todistajien tiedotustilaisuus ennen konventtia peruttiin sotaelokuvan aiheuttaman "kielteisen" julkisuuden takia. Lopulta päätoimisto vihelsi pelin poikki, kertoi Martikainen haastattelussa. Ote puhelusta:

Martikainen kertoi tässä välissä myös mediajulkisuuden ennakkosuunnittelusta joitakin kiinnostavia asioita. Hän oli ehdottanut Tikkurilan veljille, että järjestettäisiin tiedotustilaisuus. Näin saataisiin kaikki ne paikalle, jotka ovat tapahtumasta kiinnostuneita.

UM: On helpompi kontrolloida niitä kysymyksiä ja paineita ja väärään suunnattuja kysymyksiä ja asenteita siinä tilaisuudessa, jossa heille voidaan vastata kontrolloidusti. ... Mutta viime hetkellä tuli negatiivista julkisuutta elokuvista. Sanoin, että harkitaan uudelleen tätä tiedotustilaisuutta. Ehkä se ei ole viisasta. Sitä jäätiin miettimään. Päätoimistosta tuli kirje, jossa todettiin, että pannaan "sordino" päälle vähän hillitymmällä linjalla. Se tiedotustilaisuus peruutettiin.
 
JP: Johtuiko se niistä elokuvista, että se tiedotustilaisuus peruutettiin?

UM: Siihen minä en osaa vastata, koska oikeastaan fakta on vain se, mikä tuli päätoimistosta kirjeenä. Johtuen siitä kielteisestä ja vääristyneestä julkisuushakuisuudesta yritetään tällä kertaa pysyä vain minimitiedotusponnisteluissa, ei mitään ylimääräistä. ... Vastustajan leiri levittää sitä teemaa, että lapsilta kiellettyä näytetään lapsille. Siihen ei tarvitse kommentoida millään tavalla, jos niitä kysymyksiä tulee esille. Siihen olisi voinut joku Uskontojen uhrien tukien valepuvussa olevat toimittajat tulla siihen mikrofonineen ja levitellä sitten sitä. Katsottiin sitten paremmaksi olla päästämättä niitä tänne. 

Lue lisää haastattelusta täältä.

Ennen kuin katsot sotaelokuvan, voit herkutella pienellä näytteellä elokuvasta. Siinä kuningas keskustelee kolmen pikkupojan kanssa Daavidin rohkeudesta, kun tämä oli tappanut Goljatin. Pikkupojat olivat innoissaan sellaisesta, ja yksi heistä haaveili, että olisi yhtä rohkea kuin Daavid, joka taistelun lopuksi irrotti Goljatilta pään.

Katso lyhyt ote elokuvasta täältä:Koko elokuvan voit katsoa suomen kielellä JW.ORG:n internetsivuilta.

Konventin viimeisen puheen, ns. "loppupuheen" piti Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Anthony Morris. Tulkkina toimi Jari Kuittinen. - Kuva: KonventtivideoPuheen aihe oli "Jehova huomaa uskollisensa".

Jehova on osoittanut uskollisuutta palvelijoitaan kohtaan. Hän on itse antanut parhaan esimerkin, sanoi puhuja.

(Psalmit 97:10) 10 Oi te, jotka rakastatte Jehovaa, vihatkaa pahaa. Hän varjelee uskollistensa sielut, hän vapauttaa heidät jumalattomien kädestä.

Morris vakuutti, että Luoja pitää uskollisista huolta. Kuningas Daavid sai kokea Jehovan uskollisuuden. "Uskollista kohtaan sinä toimit uskollisesti". Jehova kohtelee uskollisiaan aivan erityisellä tavalla.

Käsittelemme neljää kysymystä, ilmoitti Morris.
  1. Millä erityisillä tavoilla Jehova huomaa uskollisensa
  2. Miten tämän konventin ohjelma on todiste Jehovan osoittamasta erityishuomiosta
  3. Miten voimme pysyä uskollilsina Jumalalle
  4. Millä erityisellä tavalla Jehova huomioi uskollisensa tulevaisuudessa
Psalmi 4 luettiin kokonaan.

(Psalmit 4:1-8) 4 Vastaa minulle, kun huudan, oi vanhurskas Jumalani. Ahdingossa sinun on tehtävä minulle avara tila. Osoita minulle suopeutta ja kuule rukoukseni.  2 Te ihmisten pojat, kuinka kauan kunniani täytyy olla loukattavana, kun te rakastatte tyhjyyttä, kun te etsitte valhetta? Sela.  3 Tietäkää siis, että Jehova kyllä huomaa uskollisensa; Jehova itse kuulee, kun huudan häntä.  4 Kiihtykää, mutta älkää tehkö syntiä. Sanokaa sanottavanne sydämessänne vuoteellanne ja pysykää vaiti. Sela.  5 Uhratkaa vanhurskauden teurasuhreja ja luottakaa Jehovaan.  6 Moni sanoo: ”Kuka näyttää meille jotakin hyvää?” Kohota kasvojesi valo meidän puoleemme, oi Jehova.  7 Sinä annat sydämeeni ilon, suuremman kuin silloin, kun heillä on ollut runsaasti viljaa ja uutta viiniä.  8 Rauhassa tahdon käydä levolle ja myös nukun, sillä sinä, oi Jehova, sinä yksin saatat minut asumaan turvassa.

Miksi Daavid kirjoitti tämän psalmin, kysyi hallintoelimen jäsen Anthony Morris. Jakeessa 2 tuli esiin, että Daavid oli kohdannut lannistavia tilanteita. Mihin Daavid luotti? Daavid ilmaisi täysin luottavansa Jehovaan. Jae 3: Jehova huolehtii uskollisistaan erityisillä tavoilla. Jehova kuulee rukoukset ja auttaa ahdingossa. Mitä voimme oppia Daavidin sanoista? Jehova rakastaa uskollisia palvelijoitaan. Hänellä on heihin läheinen suhde.

Miten tämän konventin ohjelma on todiste Jehovan osoittamasta erityishuomiosta? Näin kysyi taas puhuja ja vastasi itse. Olet varmasti samaa mieltä siitä, että olemme saaneet nauttia Jehovan huolenpidosta. Tämä ohjelma on ollut osoitus siitä, että Jehova tietää, millaisia haasteita meillä on elämässämme. Me voimme selviytyä niistä. Jehova on antanut meille paljon mietittävää. Ohjelma on ollut hyvin vaikuttava.

Anthony Morris nosti esiin kohokohtia konventin ohjelmasta.

Konventissa oli yhteensä yhdeksän puhesarjaa. Näihin sisältyi videoita, näytteitä ja haastatteluja. Perjantaina opittiin, miten säilyttää uskollisuus ajatuksissa, sanoissa ja teoissa. Lauantaina opittiin käytännöllisiä keinoja, joilla voimme auttaa toisia tulemaan uskollisiksi Jehovalle. Esitettiin kielteisiä ja myönteisiä esimerkkejä uskollisuuden osoittamisesta. Opimme Jobin kirjasta uskollisuudesta. Sunnuntaina kahdessa puhesarjassa opittiin välttämään asioita, jotka jäytävät uskollisuuttamme. Näin puhuja niputti yhteen konventin osia.

Morris sanoi, että kastepuhe sai meidät pohtimaan oman vihkiytymislupauksen arvoa ja merkitystä. Vihkiytymislupaus ja kaste ovat uskollisuuden lupaus Jehovalle. Jehova odottaa, että pidämme tuon lupauksen.

Morris pyysi katselemaan konventissa esitettyjä elokuvia uudelleen ja uudelleen.

Puhuja esitti taas kysymyksen. Miksi on niin haastavaa pysyä uskollisena Jehovalle? Elämme uskottoman maailman ympäröimänä, jota Saatana ohjailee. Saatana ja demonit taistelevat jokaista vastaan, joka pyrkii pysymään uskollisina Jehovalle. Monet hallitukset vastustavat Jehovan todistajien työtä. He vihaavat Jehovan todistajia. Ei-uskova puoliso on uskollisuuden koetus. Terveysongelmat ja tunneperäiset vaikeudet ovat uskollisuuden koetuksia. Tarvitsemme rohkeutta säilyttääksemme uskollisuutemme.

Morris kertoi erään kokemuksen nuoresta, joka kieltäytyi verensiirrosta.

Morris käsitteli myös juuri nähtyä elokuvaa, missä Hiskia toimi uskollisesti Jehovaa kohtaan. Tässä yhteydessä näytettiin pieni pätkä sotaelokuvasta, mikä ei sovellu pienille lapsille, ja jota KAVI tutkii. Jehovan todistajat joutuvat antamaan KAVI:lle selvityksen, miksi tämä väkivaltainen elokuva esitettiin konventissa ilman ikärajamerkintöjä.

Katso puheen yhteydessä esitetty ensimmäinen video täältä:Tarvitsemme rohkeutta pysyäksemme puolueettomina kansakuntien välisissä sodissa, painotti hallintoelmien jäsen Morris. Emme ole osa tätä maailmaa. Kansakunnat tuntevat siksi Jehovan todistajia kohtaan vihaa. Yksi ainoa enkeli sai aikaan merkittävän teon elokuvassa yhtenä yönä. Hiskia säilytti uskollisuutensa. Hän ei antanut periksi painostukselle. Puheen yhteydessä esitettiin toinenkin ote elokuvasta.

Katso toinen video täältä:


Morris harrastaa puheissaan paljon kysymysten käyttöä. Hän kysyi seuraavaksi: Mikä auttoi Hiskiaa pysymään kiinni Jehovassa? Kun itse vastaa, saa oikean vastauksen, tai ainakin sellaisen, mitä odottaa. Näin Morris vastasi itse tekemäänsä kysymykseen: Varmasti hän mietiskeli uskollisten kuninkaiden esimerkkiä, esimerkiksi Daavidia, joka pysyi kiinni Jehovassa. Aivan varmasti hän luki päivittäin Jumalan lakia ja noudatti näin kuninkaille annettua käskyä.

(2. Kuninkaiden kirja 19:14-19) 14 Silloin Hiskia otti kirjeet sanansaattajien kädestä ja luki ne, minkä jälkeen Hiskia meni ylös Jehovan huoneeseen ja levitti ne Jehovan eteen. 15 Ja Hiskia rukoili Jehovan edessä ja sanoi: ”Oi Jehova, Israelin Jumala, joka istut kerubien yllä, sinä yksin olet maan kaikkien valtakuntien tosi Jumala. Sinä olet tehnyt taivaat ja maan. 16 Kallista korvasi, oi Jehova, ja kuule. Avaa silmäsi, oi Jehova, ja katso ja kuule Sanheribin sanat, jotka hän on lähettänyt pilkatakseen elävää Jumalaa. 17 On totta, oi Jehova, että Assyrian kuninkaat ovat hävittäneet kansakunnat ja niiden maan. 18 Ja he ovat luovuttaneet niiden jumalat tulen valtaan, koska ne eivät olleet jumalia, vaan ihmiskätten tekoa, puuta ja kiveä, niin että he tuhosivat ne. 19 Ja nyt, oi Jehova, meidän Jumalamme, pelastathan meidät hänen käsistään, jotta kaikki maan valtakunnat tietäisivät, että sinä, oi Jehova, yksin olet Jumala.”

Taas Morris palasi kysymysten esittämiseen. Mitä voimme oppia Hiskian hienosta esimerkistä? Mekin haluamme jäljitellä niiden uskonveljiemme esimerkkiä, jotka ovat osoittautuneet uskollisiksi. Ota tavaksesi lukea ja mietiskellä Jumalan sanaa päivittäin. Kun olet ahdingossa, lähesty Jehovaa rukouksessa.

Hiskiaa siunattiin hänen uskollisuutensa vuoksi, vakuutti Morris. Jehovan palkitsi Hiskian uskollisuuden vapauttamalla Juudan. Jehova lähetti yhden ainoan enkelin, joka surmasi 185000 assyrialaista yhden yön aikana.

Varmasti Jehova siunaa meitä ja palkitsee uskollisuutemme häntä kohtaan.

Me saamme uskollisen ja ymmärtäväisen orjan välityksellä ruokaa oikeaan aikaan. Näin Jehova huolehtii meistä. 

Miten Jehova tulee kiinnittämään aivan erityistä huomiota palvelijoihinsa lähitulevaisuudessa? Mitä lähemmäksi tulemme suurta ahdistusta, meidän täytyy kaikkien ymmärtää, että vaikeudet kasvavat. Maailman olosuhteet, ne vain huononevat, sanovatpa ihmiset mitä tahansa. Raamattu sanoo, että olosuhteet menevät huonosta vielä huonommiksi. Uskollisuutemme Jehovaa kohtaan tulee nostattamaan lisää pilkkaa meitä vastaan. Suuren ahdistuksen aikana myös Magogin Gog tulee hyökkäämään meitä vastaan. Mutta meidän ei tarvitse pelätä. Käännä Raamattusi Danielin 12. luvusta. Luemme sieltä jakeen 1.

(Daniel 12:1) 12 Ja siihen aikaan nousee Mikael, suuri ruhtinas, joka seisoo kansasi poikien puolella. Ja on oleva ahdingon aika, jollaista ei ole saatettu olemaan siitä saakka, kun yksikin kansakunta tuli olemaan, aina siihen aikaan asti. Ja siihen aikaan kansasi pääsee pakoon, jokainen, joka havaitaan kirjaan kirjoitetuksi.

Harmagedonin taistelussa Jeesus Kristus yhdessä 144000:n kanssa tulee taistelemaan, olemaan uskollisten palvelijoidensa puolella. Jos yksi ainoa enkeli sai aikaan 185000:n sotilaan kuoleman, niin mitä Jeesus Kristus yhdessä 144000:n kanssa tuleekaan saamaan aikaan. Vain uskollisten nimet olivat kirjassa. 

Miten voimme nauttia Jehovan erityishuomiosta ikuisesti? Tuhatvuotiskaudella Jehova tulee tekemään kaiken uudeksi. Jehova itse on tämän lupauksen takana. Sinulla tulee olemaan odote elää ikuisesti täydellisen terveenä. Myös ylösnousemus alkaa maan päällä.

Kuuntele ote Morrisin loppupuheesta tästä.

Loppupuheen huipensi paratiisivideo, minkä voit katsoa täältä:Morris jatkoi puhettaan videon jälkeen. Hän sanoi: Kuten panit merkille, olemme kuluneiden kolmen päivän aikana nähneet videoita, ja tässä videossa nuo kaikki ihmiset saivat rakkaansa takaisin. Miten me voimme saada tuon luvatun palkinnon? Meidän täytyy muistaa konventin teema. Meidän täytyy päättäväisesti toimia tuon teeman mukaisesti, pysyä uskollisena Jumalalle. Jos me pysymme uskollisena meidän uskolliselle Jumalallemme, hän tulee kiinnittimään meihin aivan erityistä huomiota nyt, lähitulevaisuudessa ja ikuisesti.

Sunnuntaina Helsingin messukeskuksessa iltapäivän ohjelmassa oli läsnä yhteensä 13041. Helsingissä oli kasteella 82 henkeä. Suomessa kastettuja eri konventeissa (Helsinki, Tampere, Oulu ja Kuopio) oli yhteensä 144.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity