Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Beteliin haetaan etätyöntekijöiksi asiantuntijoita eri aloilta
27.10.2016 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

Syksyllä 2015 Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa. Hallintoelimen ohjeen mukaan Betelistä sai potkut noin 25% henkilökunnasta. Isot rakennusprojektit keskeytettiin tai lopetettiin. Myös Betelin "sisäisiä palveluja" supistettiin.

Työmäärä ei kuitenkaan ole merkittävästi vähentynyt. Niinpä Betel yrittää nyt hankkia lisätyövoimaa kutsumalla vapaaehtoisia asiantuntijoiksi etätyöhön, mitä tehtäisiin kotoa käsin. Näin Betelin ei tarvitse tarjota edes majoitusta. "Tehokkuus"-ajattelu on saanut riemuvoiton Vartiotorniseuran rekrytointipolitiikassa.

Seurakunnissa on tämän viikon kokouksissa luettu kirje, missä kerrotaan, minkä alan ammattilaisista on pulaa. Lista mainitsee mm. lakiasiat ja verotuksen.

Kirje:

Kaikille seurakunnille

Asia: Betelin käyttämät asiantuntijat

Rakkaat veljet!

Kesäkuussa 2012 tehtiin järjestely, joka mahdollistaa sen, että paikalliset veljet ja sisaret voivat auttaa Betelissä tehtävässä työssä toimimalla vapaaehtoisina etätyöntekijöinä. Tämän järjestelyn ansiosta yli 3000 ahkeraa veljeä ja sisarta on voinut auttaa Betelissä tehtävässä työssä. Kasvavan työmäärän vuoksi apu, jota he ovat antaneet, on osoittautunut erittäin arvokkaaksi. Tästä järjestelystä saamiemme hyvin kokemusten perusteella olemme iloisia voidessamme kertoa tähän liittyvästä uudesta järjestelystä.

Yhä useammalla veljellä ja sisarella on mahdollisuus auttaa haaratoimistossa tehtävässä työssä toimimalla asiantuntijana kotoaan käsin. Siinä missä vapaaehtoiset etätyöntekijät auttavat Betel-työssä säännöllisesti, Betelin käyttämät asiantuntijat auttavat vain sellaisissa projekteissa, joissa tarvitaan erityistä ammattitaitoa. Tavallisesti he työskentelevät viikon tai kaksi vuodessa. Joitakin Betelin käyttämiä asiantuntijoita voidaan tarpeen mukaan pyytää auttamaan myös lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi.

Betelin käyttämien asiantuntijoiden apua tarvitaan usein mm. seuraavilla aloilla:
  • Audio
  • Video
  • Tietotekniikka
  • Hankinta
  • Kiinteistöt
  • Kääntäminen
  • Laki
  • Verotus
  • Rakentaminen
  • Suunnittelu
Onko sinulla kokemusta näiltä aloilta tai oletko jonkin muun alan ammattilainen? Oletko ollut kastettuna vähintään vuoden ja oletko hyvämaineinen seurakunnan jäsen? Jos täytät nämä vaatimukset ja voit auttaa Betel-työssä kotoasi käsin, puhu asiasta seurakuntasi vanhinten kanssa. He antavat lisätietoa siitä, miten voit anoa tähän palvelukseen.

Haluamme kiittää teitä siitä uhrautuvasta hengestä, jota olette osoittaneet edistäessänne Valtakunnan työtä näinä kriittisinä viimeisinä päivinä.

Lähetämme teille lämpimät terveisemme.

Veljenne

Jehovan todistajat
haaratoimisto

Kirjeessä kehotettiin asiasta kiinnostuneita kysymään vanhimmilta lisätietoja tästä järjestelystä. Kirjeessä ei mainittu, pitääkö etätyöntekijöidenkin täyttää hyvin yksityiskohtainen anomuslomake. Se lienee kuitenkin luultavaa, koska Vartiotorniseura on niin kiintynyt lomakkeisiin ja lipukkeisiin. Jokaiseen asiaan on oma kirjallinen lappu tai paperi.
 


  
Lue lisätietoja tilapäisestä vapaaehtoisesta palveluksesta:
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity