Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Pyhiinvaellusmatkoja" tarjolla taas Jehovan todistajille
19.11.2016 Johanneksen poikaSeurakunnissa on tällä viikolla luettu otteita kirjeestä, missä kerrottiin Amerikan matkoista. "Hyvämaineiset" Jehovan todistajat haluavat ulkomaanmatkoillaan usein vierailla myös Vartiotorniseuran tiloissa. Niinpä New Yorkin seudulle matkustavat ottavat matkasuunnitelmiinsa mielellään mukaan USA:n Betelin päätoimiston tilat. Tällaisia matkoja voidaan hyvällä syyllä verrata monien uskontojen "pyhiinvaellusmatkoihin".

Kirjeen aiheena oli "Online-varausjärjestelmä vierailujen tekemiseksi Betelin tiloihin Yhdysvaltoihin". Tässä on lyhyesti ajatuksia kirjeen sisällöstä:

Niin kuin syyskuun 2016 Broadcasting-ohjelmassa kerrottiin, uudessa päätoimistossa voi vierailla maanantaista 3. huhtikuuta 2017 alkaen. Jos aikoo päästä sisään päätoimistoon, täytyy varata vuoro. Kirjeessä on kerrottu tällaisesta varaustyökalusta, mikä löytyy JW.ORG-sivustolta.

Varaus täytyy tehdä hyvissä ajoin ja käyttää tätä työkalua meni sitten Warwickiin tai kahteen muuhun kohteeseen (Pattersoniin tai Wallkilliin). Mutta jos menee Yhdysvaltoihin ennen tätä päivämäärää 3.4.2017, niin sitten ei pääse käymään Warwickissa. Kirjeessä kiitetään siitä, että kaikki huomioivat nämä järjestelyt ja kirjeessä lähetetään myös lämpimiä terveisiä seurakuntiin.

Jehovan todistajat
haaratoimisto

Kirje laitettiin ilmoitustaululle tutustumista varten. 

USA:n kiertokäynneistä kertovilla sivuilla oli mm. tällaisia tietoja ja kuvia:
Warwick


Patterson


WallkillKokouksessa luetussa kirjeessä viitattiin syyskuun 2016 kuukausivideoon JW Broadcasting -kanavalla. Kyseisellä kuukausivideolla hallintoelimen jäsen David Splane kertoi hiukan Betel-perheen muutosta uuteen päätoimistoon. Samalla hän varoitteli ihmisiä siitä, että uutta päätoimistoa ei saa vielä mennä katsomaan, ei edes "pusikon" läpi.Splane:

Syyskuun alussa alkoi myös Betel-perheen muutto Brooklynista uuteen päätoimistoon Warwickiin New Yorkin osavaltiossa. Koko Betel- perheen muuttaminen on valtava projekti, ja se tulee ottamaan aikansa. Tiedämme, että haluaisitte jo nähdä paikat omin silmin. Kiertokäynnit alkavat vasta huhtikuun kolmantena päivänä.

Ilmeisesti tämä päivämäärä haluttiin tallentaa kaikkien Jehovan todistajien mieliin, sillä Splane toisti tuon erittäin painokkaasti.

Splane:

Toistan, avaamme siis vierailijoilla vasta maanantaina 3.4.2017. Jos käyt ennen sitä Wallkillissa tai Pattersonissa, voi tuntua houkuttelevalta kurkistaa myös lähellä sijaitsevaan Warwickiin, vaikka sitten pusikon kautta.

Splane:

Pyydämme, että et tekisi niin. Näemme kovasti vaivaa, että saamme kaiken valmiiksi. Haluamme, että päätoimisto on edustuskunnossa ennen kuin kiertokäynnit aloitetaan. Paikan kiertokäynnille voi jatkossa varata internetissä. Järjestelyjä sen suhteen tehdään parhaillaan. Näin voidaan välttää turhat ruuhkat.Tekevätkö Jehovan todistajatkin "pyhiinvaellusmatkoja"?

Pyhiinvaellus (lat. peregrinatio) on hengellinen tai uskonnollinen matka johonkin pyhään paikkaan uskonnosta riippuen. Lähes kaikilla uskonnoilla on yksi tai useampia pyhiinvaelluskohteita. Kristinuskossa tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita ovat Rooma ja Betlehem (myös esimerkiksi Santiago de Compostela), islamissa puolestaan Mekka. (Lähde: Wikipedia)

Wikipedia ei mainitse tuossa Jehovan todistajia, mutta mitä todisteet osoittavat?

Jos hiukan selaa internetiä, löytää paljon sivustoja, jotka tarjoavat matkoja Vartiotorniseuran päätoimistoon tai eri maiden haaratoimistoihin. Osa näistä "matkatoimistoista" on erikoistunut juuri Betel-matkoihin. Ottaen huomioon sen tosiasian, että nämä "matkatoimistot" ovat harjoittaneet Betel-matkailua jo vuosikausia, nämä palveluntarjoajat ovat varmasti tehneet muhkean tilin "pyhiinvaellusmatkojen" avulla. Ei kannattamatonta toimintaa haluta kovin montaa vuotta harrastaa, joten toiminnan on pakko olla taloudellisesti kannattavaa.

Lue lisää...
   

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity