Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa
04.12.2016 Johanneksen poikaPohjalainen oli tehnyt uutisen Jehovan todistajien verensiirtokiellosta. Veikko Leinonenkin oli päässyt haastateltavaksi. Pohjalainen viittasi ensin Leinosen marraskuussa antamaan kommenttiin, missä Leinonen oli antanut lausunnon: "Kaikkiin mahdollisiin sairauksiin voidaan antaa hoitoa käyttämättä verta." Lännen Media oli nyt kysynyt Leinoselta, mitä nämä hoidot voisivat olla kriittisimmissä tilanteissa. Leinosen mukaan monissa leikkauksissa käytetään oman veren talteenottoa ja joissakin verisuonileikkauksissa auttavat suonten tukkimiset.

Mielenkiintoista on se, että Veikko Leinonen viittasi oman veren talteenottoon, mikä on Vartiotorniseuran omissa säännöissä kiellettyjen listalla ellei se tapahdu leikkauksen aikana. Ennen leikkausta omaa verta ei saa ottaa talteen leikkausta varten. Sen Leinonen taas "unohtaa" kertoa.

Koska Leinosen lausunto on niin pahasti ristiriidassa Vartiotorniseuran virallisten sääntöjen kanssa, on parasta ensin katsoa, mikä on Vartiotorniseuran kanta oman veren talteenottoon. Tätä on käsitelty järjestön sisäiseen käyttöön valmistetussa Valtakunnan Palveluksemme -lehtisessä marraskuussa 2006.

*** km 11/06 s. 3-4 Miten suhtaudun veren fraktioihin ja hoitotoimenpiteisiin, joissa käytetään omaa vertani? ***

Miten suhtaudun veren fraktioihin ja hoitotoimenpiteisiin, joissa käytetään omaa vertani?

Raamattu käskee kristittyjä karttamaan verta (Apt. 15:20). Siksi Jehovan todistajat eivät suostu kokoveren tai veren neljän pääkomponentin – punasolujen, valkosolujen, verihiutaleiden ja plasman – siirtoihin. He eivät myöskään luovuta eivätkä anna varastoida omaa vertaan siirtoa varten. (3. Moos. 17:13, 14; Apt. 15:28, 29.)

- - -

Miksi jotkin hoitotoimenpiteet, joissa käytetään omaa vertani, ovat henkilökohtaisesti ratkaistavia asioita?

Vaikka kristityt eivät luovuta eivätkä anna varastoida omaa vertaan siirtoa varten, jotkin toimenpiteet tai testit, joissa käytetään potilaan omaa verta, eivät ole selvästi ristiriidassa Raamatun periaatteiden kanssa. Siksi jokaisen on ratkaistava omantuntonsa mukaan, hyväksyykö hän tietyntyyppiset hoitotoimenpiteet, joissa käytetään hänen omaa vertaan, vai kieltäytyykö hän niistä.

Ratkaisua mietittäessä on hyvä esittää itselleen seuraavat kysymykset: Jos vertani ohjataan elimistöni ulkopuolelle ja sen virtaus voi jopa pysähtyä joksikin aikaa, salliiko omatuntoni minun pitää tuota verta edelleen osana minua, niin että sitä ei tarvitse ”vuodattaa – – maahan”? (5. Moos. 12:23, 24.) Vaivaisiko Raamatulla valmennettua omaatuntoani, jos minusta hoitotoimenpiteen aikana otettaisiin verta, sitä käsiteltäisiin ja sitten se ohjattaisiin takaisin elimistööni? Ymmärränkö, että jos kieltäydyn kaikista hoitotoimenpiteistä, joissa käytetään omaa vertani, se merkitsee sitä, etten hyväksy myöskään esimerkiksi dialyysia tai sydän-keuhkokoneen käyttöä? Olenko pohtinut tätä asiaa rukouksen hengessä ennen ratkaisun tekemistä?

Voit lukea lisää tästä aiheesta täältä.
Verikysymystä on käsitelty laajasti täällä.   

  
Pohjalaisen digilehti täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity