Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Yksi myytti säpäleiksi?
08.12.2016 Tony ja Johanneksen poikaJos keskustelet Jehovan todistajien kanssa entisistä Jehovan todistajista, sinulle todennäköisesti kerrotaan että erottamiskäytöntö perustuu Raamattuun ja että sen tarkoituksena on pitää seurakunta puhtaana. Erottamiskäytännön tueksi sinulle näytetään Raamatusta 1. Korinttilaisten viides luku. Saat kuulla, että entiset todistajat ovat kyseisen raamatunkohdan mukaan haureellisia, ahneita, epäjumalanpalvojia, herjaajia, juoppoja ja kiristäjiä - paha, joka tulee poistaa keskuudestaan.

  
Kuva: Konventtivideo 2016

Myös Jehovan todistajien virallinen tiedottaja, Veikko Leinonen, antaa saman vastauksen, kun häneltä kysytään mediassa erottamiskäytännöstä ja entisistä Jehovan todistajista. Ilta- Sanomat kysyi aikaisemmin Leinoselta yleisimmistä erottamiseen johtaneista syistä, ja paljonko yhteisöstä erotetaan jäseniä vuosittain.

Leinonen kertoi, että "Jehovan todistaja voidaan erottaa myös muun muassa homoseksin harrastamisesta sekä kiristämisestä. Jehovan todistajista erotetaan Suomessa vuosittain 130-150 jäsentä raamatunvastaisen elämisen takia", ja että "vain muutamia jäseniä eroaa vapaaehtoisesti vuosittain."

Marraskuussa 2016 entisille Jehovan todistajille tehtiin kysely, jossa selvitettiin, miksi he lähtivät Jehovan todistajista. Kyselyyn vastasi 151 entistä todistajaa. Vastaukset jakautuivat seuraavasti:


Erotettiin nk. haureudesta 9 (6 %)
Erotettiin haureudesta, mutta tein sen tarkoituksella 10 (7 %)
Erotettiin muusta väärinteosta tai -ajattelusta 9 (6 %)
Lähdin itse opillisista syistä 12 (8 %)
Lähdin itse, en enää uskonut että järjestöllä on Totuus 42 (28 %)
Lähdin itse, kun huomasin, ettei todistajuus ole minua varten 45 (30%)
Lähdin itse, järjestön toimintamalleissa oli jotain mitä en hyväksynyt 24 (16%)

Kyselyn tuloksesta voidaan vetää suuntaa antava johtopäätös siitä, että Jehovan todistajien käsitykset entisistä todistajista eivät ole välttämättä perusteltuja. Jehovan todistajien keskuudessa laajalti vallalla oleva näkemys, että valtaosa entisistä todistajista erotetaan - etenkään Korinttilaiskirjeessä lueteltujen syiden takia - saattaa olla pelkkä myytti.

Kyselystä voidaan myös vetää johtopäätös, jonka mukaan tiedottaja Veikko Leinosen väite "vain muutamia jäseniä eroaa vapaaehtoisesti vuosittain" on todennäköisesti virheellinen.

    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity