Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Helsingistä on kadonnut taas yksi suomenkielinen seurakunta
02.01.2017 Johanneksen poikaVuoden 2016 alkupuolella tehtiin Helsingissä suuria muutoksia suomenkielisiin seurakuntiin. Seurakuntien rajoja muutettiin, seurakuntien nimiä muutettiin ja kaksi valtakunnansalia oli myynnissä. Samalla seurakuntien määrää vähennettiin
(lisätietoja täällä ja täällä).


Valtakunnansali Lauttasaarentie 10, kuva: T.H.

Tällä hetkellä tilanne on se, että Lauttasaaren valtakunnansali on edelleen myynnissä, mutta Käpylän sali on saatu myytyä. Sen osti eräs Jehovan todistaja -veli. Käpylän salin yhteydessä on valtakunnansalin lisäksi kaksi pientä asuntoa. Alakerrassa on "kakkossali", keittiötilat ja sauna.


Valtakunnansali Syystie 17, kuva: Google Maps

Vuoden vaihteessa 2016/2017 näyttää siltä, että Helsingistä on taas hävinnyt yksi seurakunta. Malmin salilla on aikaisemmin kokoontunut seuraavat seurakunnat: Malmi, Pihlajamäki ja Helsinki-Pohjoinen. Nyt siellä kokoontuu Pihlajamäki ja Puistola. (Ja näiden lisäksi espanjan ja ranskankieliset).


Valtakunnansali Mannerheimintie 60, kuva: Google Maps

Mannerheimintien valtakunnansalilla kokoontuu kaksi suomenkielistä seurakuntaa, Helsinki Eteläinen ja Helsinki Meilahti. Kokousajat Helsinki Eteläisessä ovat herättäneet Jehovan todistajien keskuudessa lievää hämmennystä ja jopa vastustusta. Eteläisen kokoukset ovat maanantaisin kello 18.45 ja lauantaisin kello 11.00. Syy tähän saattaa olla se, että salilla kokoontuu myös ruotsinkielinen ja eestinkielinen seurakunta. Ehkä salille ei saada samalle päivälle (sunnuntaille) mahtumaan neljää kokousta peräkkäin.

Helsingin Jehovan todistajilla ei mene hyvin, jos katsoo seurakuntien määriä. Vuoden aikana on saatujen tietojen mukaan Helsingistä hävinnyt peräti kolme suomenkielistä seurakuntaa.Helsilngin seurakuntien nykyiset tiedot on haettu JW.ORG:n sivustolta.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity