Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Porissa ja Jämsänkoskella on myynnissä valtakunnansalit
15.01.2017 Johanneksen poika

Suomessa yritetään myydä suurta joukkoa valtakunnansaleja. Aikoinaan niitä rakennettiin kovalla kiireellä, nyt niistä yritetään päästä eroon. Rahasta näyttää olevan kova pula.

Valtakunnansalien myynnin yhteydessä asiasta ei kysytä niiltä, jotka ne aikoinaan talkoilla ovat rakentaneet ja rahoittaneet. Jehovan todistajien noin 300 paikalliseurakunnan jäsenillä ei ole mitään sananvaltaa salien omistamiseen tai myyntiin. Seurakuntien jäsenet ovat vain ulkojäseniä, joilla ei ole mitään vaikutusmahdollisuutta. Valtakunnansalit ovat noin 20:n virallisen "seurakunnan" omistuksessa. Näillä 20:llä seurakunnalla ei taas ole mitään tekemistä hengellisten tilaisuuksien järjestämisen kanssa. Ne on perustettu vain kiinteistöjen hallinnointia ja omistusta vartan. "Omistusseurakunnissa" on noin 5 jäsentä, ja kaikki he ovat miehiä, ja kaikki he ovat vanhimpia. Lue lisää yhdyskuntajärjestyksestä ja esimerkkitapauksesta (Forssan sali).

Porissa on JW.ORG:n tietojen mukaan neljä suomenkielistä seurakuntaa, Pori-Itäinen, Pori-Pohjoinen, Pori-Eteläinen ja Meri-Pori. Lisäksi Porissa järjestetään kokouksia myös muilla kielillä, mm. englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi.

Porin kolmesta valtakunnansalista on nyt yksi myynnissä. Aatuntie 21:ssä sijaitseva sali myydään. Siellä kokoontuu Porin Eteläinen seurakunta. Myös arabian ja venäjänkieliset kokoukset on pidetty Aatuntien salilla.


Kuvat: Kauppalehti

Kauppalehden myynti-ilmoituksessa kerrotaan salista mm. näin:

Aatuntie 21, Musa, PORI
Myydään siistikuntoinen kokoussali. Rakennus sopii monenlaiseen käyttöön -mm. toimisto- ja liiketilaksi sekä asunnoksi (edellyttäen muutostöitä).

Rakennus ollut säännöllisessä käytössä kokoustilana. Yläkerrassa iso sali, 124 istumapaikkaa sekä alakerrassa naulakot, wc-tilat sekä pienempi 30 paikkainen kokoustila.

Sali on rakennettu vuonna 1977. Peruskorjaus on tehty 2004.Jämsänkoskella on myös myynnissä valtakunnansali osoitteessa Taipaleentie 35. Kartasta katsoen Jämsän sali on melko lähellä, joten on todennäköistä, että Jämsänkosken seurakunta siirtyy käyttämään Jämsän seurakunnan valtakunnansalia osoitteessa Ruotsulantie 14, jos Jämsänkosken sali saadaan myytyä.


Kuvat: Kauppalehti

Kauppalehden myynti-ilmoituksessa kerrotaan salista mm. näin:

Taipaleentie 35, Jämsänkoski, Jämsä
Kaunis, valoisa V. 1992 valmistunut puu/tiilirakenteinen liiketila/ kokoontumistila Jämsänkoskella. Tilat n. 324m2. Tiloina sali, kirjastohuone, aula/eteistilaa, 3 erillistä wc. Piha-alueella runsaasti parkkitilaa. Tilat yhdessä kerroksessa. Lattiamateriaalina laatoitus. Lämmitysjärjestelmänä sähkö/ lattialämmitykset, ilmalämpöpumppu. Oma n. 3087m2 tontti.

Sali on rakennettu vuonna 1992. 


 

  
Alkuperäinen Porin valtakunnansalin myynti-ilmoitus täällä.

Alkuperäinen Jämsänkosken valtakunnansalin myynti-ilmoitus täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity