Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä
30.01.2017 Johanneksen poikaUskontojen uhrien tuki UUT ry julkaisi 18.11.2016 laajan selvityksen Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta. Selvitys suunnattiin korkeimmalle mahdolliselle taholle, sosiaali- ja terveysministerille. Sipilän hallituksessa sosiaali- ja terveysministerinä on toiminut Pirkko Mattila 25.8.2016 alkaen.

Selvitys perustuu 35:n entisen Jehovan todistajan haastatteluun. Jokaiselle tehtiin 12 kysymystä, joihin heiltä pyydettiin vastauksia. Selvitystä varten oli myös lääkäreille lähetetty oma kuuden kysymyksen lista. Selvitykseen vastasi seitsemän ylilääkäriä. He edustivat lääketieteen eri aloja. Yksi heistä oli hematologi, kaksi oli erikoistunut naistentauteihin ja synnytyksiin, yksi oli urologi ja kirurgi ja yksi ortopedi. Lisäksi yksi oli päivystävä lääkäri ja yksi hallintoylilääkäri. Näin ollen selvityksessä oli mukana hyvin kattava asiantuntijaraati juuri niiltä aloilta, joilla verensiirtoasiat ovat lähes päivittäin harkinnassa normaalissa sairaalatyössä.

Selvitys lähetettiin ministeri Mattilalle jo viikkoa ennen kuin se julkistettiin muuten mediassa. Näin Mattilalle jäi enemmän aikaa perehtyä asiaan.

Lähetin selvityksen ministeri Mattilalle tämän sähköpostin mukana:Päivämäärä: 10.11.2016

Lähettäjä: Jari-Pekka Peltoniemi

Vastaanottajat: Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, ministerin sihteeri Maria Vanhanen ja kaksi ministerin erityisavustajaa

Aihe: Selvitystyö Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta

Sosiaali- ja terveysministerille

Uskontojen uhrien tuki UUT ry julkaisee selvitystyön Jehovan todistajien verensiirtokiellosta, selvitystyö on osoitettu sosiaali- ja terveysministerille.

Lähetämme ohessa teille selvitystyömme etukäteen ennen sen julkaisua. Selvitystyössämme osoitamme, että Jehovan todistajien verensiirtokielto vaikeuttaa terveydenhuoltoa ja aiheuttaa kuolonuhreja. Verensiirtokieltoa ylläpidetään Jehovan todistajien keskuudessa yhteisöllisen väkivallan keinoin: verensiirron ottavaa yhteisön jäsentä voidaan pitää teoillaan yhteisöstä eronneena. Jehovan todistajien johtajat vaativat, että yhteisöstä eronneisiin ei saa pitää yhteyttä. Omaisten, sukulaisten ja ystävien pitää katkaista yhteydenpito entiseen jäseneen.

Koska verensiirtokieltoa ylläpidetään yhteisöllisen väkivallan keinoin, pyydämme valtiota ryhtymään velvollisuuksiensa mukaiseen toimiin kansalaistensa suojelemiksi heitä uhkaavalta väkivallalta, joka voi johtaa kuolemaan. Uskomme tiedotusvälineiden ottavan yhteyttä teihin ja tiedustelevan, voiko valtio tehdä jotain tässä tilanteessa kansalaisten suojelemiseksi.

Parhain terveisin,Joni Valkila, VTT/PhD
Toiminnanjohtaja/Director
Uskontojen uhrien tuki UUT ry
www.uut.fi
joni.valkila@uut.fi

Postiosoite/mailing address:

Uskontojen uhrien tuki UUT ry
Simonkatu 8A, 6.krs.
00100 Helsinki

Lähettäjä: Jari-Pekka Peltoniemi,
Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n hallituksen jäsen

Liitteenä oli UUT:n tekemä selvitys.Sain Sosiaali- ja terveysministeriöstä sähköpostia 25.01.2017. Sitä ei ollut lähettänyt sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Hän oli siirtänyt asian ministeri Rehulalle, joka puolestaan oli siirtänyt sen ministeriön terveyspalveluryhmän vastattavaksi. Pääasia on tietysti se, että joku ministeriöstä vastasi.

Tässä on tuo kirje kokonaan:
 

  
Muutamia uutisia, mitkä on tehty UUT:n julkaiseman selvityksen perusteella:
   

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity