Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi
27.03.2017 Foksimies  
Kuva: Pixabay

Vartiotorniseuralla on ollut pitkään sellainen käytäntö, että kerran vuodessa seurakunnan vanhimmat käyvät entisten Jehovan todistajien luona kysymässä, haluaisivatko he tulla seurakuntaan takaisin.

Mutta nyt tuo käytäntö on historiaa. Sen vahvistaa 28.02.2017 julkaistu kirje. Se on julkaistu aiemmin englanniksi. Nyt sen voi lukea myös suomeksi tästä:

28. helmikuuta 2017

KAIKILLE VANHIMMISTOILLE

Asia: Erotettujen ja eronneiden luona vieraileminen

Hyvät veljet:

Viime vuosina monet erotetut ja eronneet henkilöt ovat palanneet Jehovan luo nähtyään Jehovan todistajat suorittamassa julistustyötä julkisilla paikoilla. Toiset ovat lähestyneet vanhimpia luettuaan Palaa Jehovan luo -kirjasen tai katsottuaan JW Broadcastingia. (Luukas 15:7) Nämä seikat mielessään hallintoelin on määrännyt, että enää ei ole tarpeen sopia muodollisia vierailuja erotettujen ja eronneiden luona joka vuosi.

Pikemminkin vanhinten pitäisi osoittaa hyvää arvostelukykyä sen määrittelemisessä, miten ja kuinka ottaa lyhyesti yhteyttä erotettuihin tai eronneisiin henkilöihin. Esimerkiksi jos erotettu henkilö osoittaa todisteita tapojensa muuttamisesta, vanhin voisi muistuttaa tälle yksilölle kuinka palata Jehovan luo. Sellainen yhteydenotto voidaan järjestää esimerkiksi vanhimman kenttäpalveluksen yhteydessä. Vanhin saattaa ostoksilla ollessaan nähdä erotetun henkilön, johon ei olla otettu yhteyttä vuosiin ja päättää lähestyä häntä. Iäkäs tai heikkokuntoinen vanhin saattaa kokea käytännölliseksi yhteydenoton puhelimen välityksellä.

Vanhimpien tulee pitää vanhimmiston koordinaattori ajantasalla, kun sellaisia yhteydenottoja on tehty. Yhteyttä ei tietenkään tule ottaa aktiivisiin luopioihin, sellaisiin jotka yrittävät johdattaa muita syntiin, tai sellaisiin jotka ovat tehneet tiettäväksi, että he eivät halua olla missään tekemisissä kristillisen seurakunnan kanssa.

Tämä ohjaus korvaa sen, mitä on esitetty Paimentakaa Jumalan laumaa -kirjassa luvussa 10, kappaleessa 1. Jokaisen vanhimman tulee vetää rasti tuon kappaleen yli ja tehdä seuraava huomautus marginaaliin: "katso kirje, joka päivätty 28. helmikuuta 2017, kaikille vanhimmistoille".

Tämä kirje on lisätty menettelyä koskevien kirjeiden listalle, joka on mainittu vanhimmistoille lähetettyjen kirjeiden hakemistossa (S-22).

Lähetämme teille kristillisen rakkautemme.

Veljenne,
Jehovan todistajat
 
Paimentakaa Jumalan laumaa -kirjan luku 10, kappale 1:
  
Lue myös aikaisempi pitempi uutinen samasta aiheesta täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity