Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Veikko Leinonen ja Miika Metsälahti yliopistolla  - osa 2
01.04.2017 Johanneksen poika

Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys TYT järjesti Helsingissä 23.03.2017 tilaisuuden, johon oli kutsuttu kaksi Jehovan todistajaa kertomaan uskonnostaan ja vastaamaan kysymyksiin järjestöön ja jehovantodistajuuteen liittyen. Tilaisuuteen saapui kaksi Jehovan todistajaa. Toinen oli tiedottaja Veikko Leinonen ja toinen oli Miika Metsälahti. Tilaisuus kesti noin kaksi tuntia.

Tämä on toinen osa neliosaisesta jutusta, missä on kiinnostavimpia otteita tilaisuudesta. Seuraavat osat ilmestyvät myöhemmin.

  
Kuva: kesän 2016 konventtivideo

Tilaisuus jatkuu: Seuraavaksi Leinonen puhuu kokoussalien rakentamisesta. Hän viittaa sellaiseen uuteen piirteeseen Suomessa, että muutamia valtakunnansaleja on myyty. Leinonen kertoi, että jotkut ovat kysyneet, onko talkoilla rakennettujen salien myynnissä jotain erikoista. Leinosen mukaan ei ole. Salit vain alkavat olla siinä iässä, että niitä täytyy peruskorjata, ja joskus tulee halvemmaksi rakentaa uusi. Leinonen kertoo joidenkin salien myynnin syyksi myös muuttoliikkeen. Jotkut salit ovat niin lähellä toisiaan, että seurakunnat voivat käyttää kahden sijasta yhtä salia. Leinonen selvästikin haluaa osoittaa medioiden salien myynnistä esille nostamat syyt vääriksi.
 
Leinonen ei saa yhteyttä opiskelijoihin ja pyytää heitä esittämään kysymyksiä. Tilaisuus on vasta puolivälissä, mutta aiheet tuntuvat jo loppuvan.
 
Kun kenelläkään ei edelleenkään ole mitään kysyttävää, Leinonen korostaa Jehovan todistajien perhekeskeisyyttä. Hän ei taaskaan tee sitä omin sanoin, vaan lukemalla suoraan JW.ORG:sta. "Apua perheille".


Kuva: JW.ORG

Hän lukee: "Miten palauttaa luottamus? Jos yritätte pelastaa avioliittonne aviorikoksen kaltaisen vakavan takaiskun jälkeen, edessänne on vaikea haaste. Te voitte kuitenkin onnistua!" Seuraava otsikko: "Uusperheen suhteet sukulaisiin ja ystäviin" Miten Raamatun periaatteet voivat auttaa uusperheen vanhempia säilyttämään hyvät suhteet ystäviin, sukulaisiin ja jopa entisiin puolisoihin?
 
Leinonen korostaa jälleen, että JW.ORG-sivustolla on kaikki tarvittava, ja se on kaikille avoin sivusto.
 
Seuraavaksi Leinonen menee JW.ORG:n uutishuoneelle. Hän nostaa esiin uutisen "Jehovan todistajat saivat parhaan luokituksen ympäristöystävällisestä suunnittelusta". Sitten Leinonen kertoo, kuinka Jehovan todistajien järjestö antaa katastrofiapua. Hän onneksi mainitsee, että ensin yritetään auttaa Jehovan todistajia, mutta sitten siinä samalla autetaan myös muita. Tästä toiminnasta on Leinosen mukaan tullut järjestölle jonkin verran palautetta.
 
Sitten Leinonen siirtyy ajankohtaiseen asiaan, Jeesuksen kuoleman muistonviettoon. Hän täsmentää kuulijoille, että se on ns. "ehtoollinen". Jehovan todistajat viettävät sitä vain kerran vuodessa. Se on Jehovan todistajien tärkein kokous. Tänä keväänä se on 11. huhtikuuta. Kutsukampanja on juuri menossa. Leinonen näyttää siihen liittyvän videon. Taas kestää. Hiljaisuus, vain ilmanvaihtokone humisee. Kestää, kestää. Ei löydy. Leinonen joutuu pyytämään apua Miika Metsälahdelta. Viimein video löytyy ja käynnistyy.


Kuva: JW.ORG

Leinonen kertoi olleensa edellisenä sunnuntaina Martinlaaksossa puolitoista tuntia ovelta ovelle -työssä ja sai näyttää kyseisen videon kuusi kertaa. Tästä tulee mieleen gramofonityö lähes sata vuotta sitten, kun muutaman minuutin puheita soitettiin ovilla. Julistajan ei tarvitse enää sanoa juuri mitään itse.
 
Tässä kohtaa yleisön joukosta tehtiin kysymys Jeesuksen asemasta Jehovan todistajien opetuksissa. 
 
Leinonen kiitti hyvästä kysymyksestä. Sitten hän alkoi kertoa, tällä kertaa omin sanoin. Leinonen aloitti kertomalla, että Jehovan todistajat eivät usko kolminaisuusoppiin. Hän kertoi, että Jehova Jumala, Luoja, on kaikkivaltias suvereeni ja Jeesus on hänen poikansa. Aikojen alussa ensimmäinen, jonka Jumala loi, oli Jeesus.
 
Sitten Leinonen kertoi, kuinka juuri samana päivänä, kun tämä tilaisuus yliopistolla oli, julkaistiin HS Teema, jonka aihe oli "Usko".

Leinonen mainosti lehteä, koska siinä oli juttu myös Jehovan todistajista. Hän mainitsi, että lehden toimittaja käytti tässä yhteydessä sanaa "totuus" puhuessaan Jehovan todistajien uskosta. Joh. 8:32: "Tulette tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teidät vapaaksi". Leinonen tarkentaa, että tuossa yhteydessä sana "totuus" tarkoittaa totuutta Jumalan valtakunnasta.  
 
Seuraava kysymys koski "ehtoollisen" viettoa ja leipää, joka kiertää salissa.

 
Leinonen kertoi, että se on tunteisiin vetoava tilaisuus, kun eläydytään Jeesuksen kuolemaan  ja siihen, mitä se merkitsee. Leinonen turvautuu taas JW.ORG:n tarjontaan.
"Miksi Jehovan todistajat viettävät Herran ehtoollista eri tavalla kuin muut uskontokunnat?"

Varmuuden vuoksi Leinonen lukee tekstin lähes kokonaan suoraan netistä.
 
Tuon opiskelijat olisivat itsekin osanneet netistä lukea. Eikö Leinonen osaa omin sanoin selittää tätäkään perusasiaa?
 
Tässä välissä Miika Metsälahti selittää sen, mistä tulee tuo hallitsijoitten lukumäärä, 144000. 

Leinonen kertoi, että tuota 144000:n joukkoa on koottu jo opetuslasten apostolien ajoista lähtien ja nykyisin muistonvietossa on hyvin vähän näitä vertauskuviin osallistuvia, joilla on taivaallinen kutsu.
 
Leinonen kertoi, että tänä vuonna muistonviettokutsun yhteydessä on teksti: "Kaikki kaipaavat rauhaa, terveyttä ja hyvinvointia". Sitten hän luki suoraan muistonviettokutsun tekstin.
 
   Kuva: Vuoden 2016 konventtivideo

Miika Metsälahti tarjosi tässä välissä tietoiskun. Miksi Jehovan todistajien kokouspaikkoja kutsutaan "valtakunnansaleiksi?" Jehovan todistajat hankkivat siellä tietoa Jumalan valtakunnasta. Siksi se on valtakunnansali.

 
Sen jälkeen Miika Metsälahti kertoi sitten, miksi Jehovan todistajat eivät enää käytä ristiä. Kreikan sana "stauros" on suora paalu. Näin perusteli Miika Metsälahti.
 
Leinonen innostuu taas välillä kertomaan, mitä aiheita JW.ORG:sta löytyy hän luettelee mm. nämä:  
  • Miksi Jehovan todistajat ovat poliittisesti puolueettomia?
  • Miksi Jehovan todistajat eivät mene armeijaan?
  • Miksi Jehovan todistajat eivät vietä joulua?
  • Miksi Jehovan todistajat eivät vietä pääsiäistä?
  • Miksi Jehovan todistajat eivät vietä syntymäpäiviä?
  • Miten Jehovan todistajat suhtautuvat hautajaisiin?
Em. aiheet löytyvät täältä.
 

  
Lue osa 1 täältä.
Lue osa 3 täältä. 
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity