Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot
20.04.2017 Johanneksen poika
Kuva: JW.ORG

Tällä viikolla on arkipäivän kokouksessa tutkittu taas vuonna 2014 julkaistua kirjaa Jumalan valtakunta hallitsee. Aiheina olivat mm. alkoholi, tupakka, verikysymys ja seurakunnasta erottaminen.

Kirjassa kerrottiin yllättävä väite veren karttamiseen liittyvästä asiasta:

Saatana keksi keinon, jolla monet saataisiin nykyaikana sivuuttamaan tuo Jumalan normi.

Vartiotorniseuralta on aika rohkea veto laittaa verensiirtojen keksiminen Saatanan ansioksi. Jos tämä olisi totta, Jehovan todistajat olisivat vielä enemmän vaikeuksissa yrittäessään selittää sitä ristiriitaa, että Jehovan todistaja ei saa luovuttaa verta, mutta Jehovan todistaja voi ottaa elimistöönsä verenluovutuksen kautta saatuja veren pieniä osia, ns. "fraktioita". Lääketeollisuus käyttää verenluovutuksessa saatua materiaalia joidenkin rokotteiden ja lääkkeiden valmistuksessa. On hyvä kysyä, käyttävätkö Jehovan todistajat fraktioita vastaanottaessaan Saatanan keksimiä lääkkeitä? Katso tämä aiemmin julkaistu uutinen. Lue myös uutinen siitä, miten verestä saadaan fraktioita.

Mitä tietoja kirja Jumalan valtakunta hallitsee tarjosi verikysymyksestä?

*** kr 11. luku s. 112-113 kpl 14-16 Edistystä moraaliasioissa – Jumalan kansa heijastaa hänen pyhyyttään ***

14 Veren väärinkäyttö. Nooan päivinä Jumala ilmoitti, että oli väärin syödä verta. Hän esitti tuon kannan uudelleen Israelin kansalle antamassaan Laissa ja käski myös kristillistä seurakuntaa ”karttamaan – – verta”. (Apt. 15:20, 29; 1. Moos. 9:4; 3. Moos. 7:26.) Ei ole yllättävää, että Saatana keksi keinon, jolla monet saataisiin nykyaikana sivuuttamaan tuo Jumalan normi. Lääkärit kokeilivat verensiirtoja 1800-luvulla, mutta ne tulivat laajempaan käyttöön, kun veriryhmät löydettiin. Vuonna 1937 verta alettiin kerätä ja varastoida veripankkeihin, ja toisen maailmansodan aikana verensiirrot lisääntyivät jyrkästi. Pian ne yleistyivät kautta maailman.

15 Vartiotornissa osoitettiin jo vuonna 1944 (suom. 1946), että verensiirron saaminen oli samaa kuin veren syöminen. Vuonna 1945 (engl.) tätä Raamattuun perustuvaa kantaa perusteltiin ja selvennettiin lisää. Vuonna 1951 ilmestyneessä kirjoituksessa esitettiin kysymyksiä ja vastauksia, joiden pohjalta Jumalan palvelijat saattoivat keskustella hoitohenkilökunnan kanssa. Joka puolella maailmaa Kristuksen uskolliset seuraajat ottivat rohkean kannan, vaikka he kohtasivat usein pilkkaa, vihamielisyyttä tai jopa suoranaista vainoa. Kristus ohjasi kuitenkin järjestöään antamaan tarvittavaa tukea. Se julkaisi tarkkaan tutkimustyöhön perustuvia kirjasia ja artikkeleita, joissa aihetta käsiteltiin yksityiskohtaisesti.

16 Vuonna 1979 jotkut vanhimmat alkoivat käydä sairaaloissa auttaakseen lääkäreitä ymmärtämään paremmin kantaamme ja sen raamatullisia perusteita sekä kertoakseen  saatavilla olevista verensiirron hoitovaihtoehdoista. Vuonna 1980 vanhimmat saivat 39 kaupungissa Yhdysvalloissa erikoisvalmennusta tähän työhön. Myöhemmin hallintoelin antoi luvan perustaa sairaalayhteyskomiteoita eri puolille maailmaa. Onko toiminta tuottanut tuloksia? Nykyään kymmenettuhannet yhteistoiminnalliset lääketieteen ammattilaiset – kirurgit, nukutuslääkärit ja muut lääkärit – kunnioittavat todistajapotilaiden kantaa ja hoitavat heitä ilman verta. Yhä useammat sairaalat tarjoavat veretöntä hoitoa, ja jotkin niistä lukevat sen tasokkaimpiin lääketieteellisiin hoitoihin. Eikö olekin suurenmoista ajatella, miten Jeesus on suojellut seuraajiaan Saatanan yrityksiltä saastuttaa heitä? (Lue Efesolaiskirjeen 5:25–27.)

Jehovan todistajien kirjallisuudessa kerrotaan varoittava esimerkki verensiirroista. Herätkää! -lehti julkaisi 1986 jutun, jossa todettiin paavin ja kolmen muun kuolleen verensiirron takia aikana, jolloin ei tunnettu veriryhmiä, ja siitä syystä verensiirrot olivatkin arpapeliä.

*** g86 8/12 s. 26-27 Veren pyhyys – vanha kiistanaihe ***

Ensimmäinen verensiirto, josta historia tietää kertoa, tehtiin vuonna 1492 paavi Innocentius VIII:lle. Eräs hänen aikalaisensa kertoo: ”Sillä välin kärsimyksistä ja kuolemantapauksista ei ole tullut loppua tässä kaupungissa [Roomassa]; sillä ensin kuoli kolme kymmenvuotiasta poikaa, joiden suonista eräs juutalainen lääkäri (joka oli luvannut paaville, että hän tekisi tämän terveeksi) oli ottanut verta. Juutalainen oli sanonut heille, että hän haluaa parantaa paavin ja että hän tarvitsee sitä varten tietyn määrän nuorten ihmisten verta. Sen tähden hän määräsi sitä otettavaksi kolmesta pojasta, joille hän suoneniskennän jälkeen antoi kullekin yhden dukaatin. Pian sen jälkeen he kuolivat. Juutalainen pakeni, eikä paavi parantunut.”


  
Lue UUT:n tekemä laaja selvitys Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta täältä.

Lue lisää verikysymyksestä täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity