Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?
13.07.2017 Johanneksen poikaJehovan todistajien aluekonventeissa 2017 näytettiin video, joka vääristelee rajusti Vartiotorniseuran ennusteluja. Videolla pyritään antamaan sellainen vaikutelma, että ennen vuotta 1975 esitetyt profetiat olivat vain joidenkin yksittäisten Jehovan todistajien päähänpistoja. Vartiotorniseuran johtoporras ja hallintoelin on päättänyt vetäytyä kokonaan vastuusta ennustelun suhteen.

Kuka tai ketkä esittivät vuotta 1975 koskevat profetiat?

Leif Vikman puhui Helsingin konventissa perjantai-iltapäivänä aiheesta Mitä tekemällä et "missään tapauksessa lankea koskaan"?

 
Kuva: Konventtivideo  

Puheen yhteydessä näytettiin video, joka antoi täysin väärän kuvan ajasta ennen vuotta 1975. Silloin Jehovan todistajat odottivat, että Harmagedoniin johtavat tapahtumat viimeinkin alkavat. Tuosta vuodesta pidettiin etukäteen puheita, siitä kirjoitettiin Vartiotorni- ja Herätkää! -lehdissä, siitä oli juttua Valtakunnan Palvelus -lehtisissä ja siitä kirjoitettiin myös Vartiotorniseuran julkaisemissa kirjoissa.

Millä tavalla tämä video antoi väärän kuvan?

Se selviää katsomalla otteita tuosta konventissa esitetystä videosta ja palauttamalla mieleen, mitä vuodesta 1975 oli kirjoitettu ja mitä siitä julkisissa puheissa ja esitelmissä kerrottiin. Katso tämä kooste, niin saat tietää:Mitä Raamattu sanoo siitä, voiko jokin uskonnollinen yhteisö tietää "sen päivän ja hetken", kun Harmagedon tai maailmanloppu tulee?

(Matteus 24:36-39) 36 Siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivaiden enkelit eikä Poika, vaan ainoastaan Isä. 37 Sillä niin kuin Nooan päivät olivat, niin tulee Ihmisen Pojan läsnäolo olemaan. 38 Sillä niin kuin ihmiset olivat noina päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, miehet menivät naimisiin ja naisia naitettiin aina siihen päivään saakka, jona Nooa meni arkkiin, 39 eivätkä panneet merkille, ennen kuin vedenpaisumus tuli ja pyyhkäisi heidät kaikki pois, niin tulee Ihmisen Pojan läsnäolo olemaan.

Kuitenkin Vartiotorniseura esitti runsaasti ennusteluja vuodesta 1975. Tuon ajan eläneet Jehovan todistajat tietävät, että silloin tosiaan elettiin jo "lopun ajassa" tai niinkuin Suomen haaratoimistokomitean silloinen "kakkosmies" Mouritz väitti, että eletään jo "lopun lopun ajassa". Normaalin Jehovan todistajien seurakunnan rivijäsenten täytyi uskoa, mitä heille ylhäältä opetettiin. Sen takia jotkut myivät talonsa ja käyttivät myynnistä saadut rahat kenttäpalvelukseen, kun rahalla vielä oli arvoa ennen kuin loppu tulee.

Valtakunnan Palvelus -lehtisessä kirjoitettiin helmikuussa 1972 mm. näin:

Haaratoimiston kirje

Rakkaat Julistajat

Miten sykähdyttävää aikaa me elämmekään nykyään! Koska tämän pahan asiainjärjestelmän loppua edeltävä aika on suuresti vähentynyt, niin Jehova osoittaa meille nyt, miten meidän tulee järjestäytyä pitäen silmällä elämää uudessa järjestyksessä teokratian alaisuudessa. Hiljattain muutamat meistä täällä toimistossa keskustelivat joistakin näistä asioista, ja se todella lisäsi intoamme ja arvostustamme sitä kohtaan, mitä Jehova tekee nyt. Haluaisitko tietää, mitä keskustelu koski?

Eräs seikka oli vuoden 1975 läheisyys ja se, mitä voitaisiin odottaa silloin. Tajuatko, että vuosi 1975 on vain kolmen lyhyen vuoden päässä? Tulisiko meidän lähestyä tuota aikaa odottaen jotakin erikoista? Olimme hyvin hämmästyneitä pannessamme merkille, miten monta kertaa Seuran julkaisut ovat viitanneet 1970-luvun puoliväliin ja siihen, mitä meidän tulee odottaa, ja havaitsimme myös, että Seura on puhunut etukäteen vain yhdestä muusta vuodesta tällä tavoin, nimittäin vuodesta 1914. Täyttikö vuosi 1914 odotuksemme? Kyllä varmasti täytti! Luuletko, että myös vuosi 1975 täyttää odotuksemme? Seura varmasti ajattelee siten, joten olkaamme huolellisia siinä, että vaikka emme haluakaan sanoa enempää kuin Seura sanoo tuosta ajasta, me emme jätä sitä huomioon ottamatta.

Mutta mitä tämä todella merkitsee, veljet? Se merkitsee sitä, että meillä on luultavasti vain kolme tai neljä vuotta aikaa saarnata hyvää uutista todistukseksi ja tehdä opetuslapsia, ja aika hupenee nopeasti. Pitäen myös mielessämme, että juuri ennen Harmagedonia meidän on kohdattava Maagogin Googin lopullinen hyökkäys, meidän tulee kiinnittää erityistä huomiota hengellisyyteemme ja sydämentilaamme.

Lue koko kirje täältä.

Vuoden 1974 kesäkuun Valtakunnan Palvelus kertoi lopun kiihkeästä odotuksesta näin:

*** km 6/74 s. 3 Miten käytät elämäsi? ***

Olemme kuulleet veljistä, jotka ovat myyneet kotinsa ja omaisuuttaan ja jotka suunnittelevat käyttävänsä jäljellä olevan aikansa tässä vanhassa järjestelmässä tienraivauspalvelukseen. Tämä on varmasti erinomainen tapa käyttää lyhyt jäljellä oleva aika ennen jumalattoman maailman loppua.

Vuonna 1972 Suomen haaratoimiston johtoportaaseen kuulunut Harold V. Mouritz piti puheita, jotka koskivat vuoden 1975 dramaattisia tapahtumia. Silloin piti tulla tähän maailmaan suuri muutos, suurempi kuin koskaan ennen.

Mouritz sanoi puheessaan v. 1972 mm. näin:

Me emme ainoastaan elä lopun aikaa vaan me elämme lopun lopun aikaa, joka on niin lähellä että on vaikea tajuta sitä.
Mistä me sen tiedämme? Me tiedämme sen koska Jehova Jumala on meille sen ilmoittanut. Hän ei ole pitänyt meitä pimeydessä vaan hän on sanonut meille mikä on tilanne.
- - -
No mitä me tiedämme? Me tiedämme sen että kolmen lyhyen vuoden kuluttua 6000 vuotta Aadamista päättyy. Me tiedämme, että se hyvin todennäköisesti merkitsee sitä, että silloin alkaa tuhtavuotishallitus, aikaa jolloin Jumalan valtakunta on ainoa hallitus. Se merkitsee että paratiisin ennallistaminen alkaa. Koska me uskomme, 6000 vuotta Aadamista kun on mennyt, silloin se pitää alkaa. Koska se on? Vuonna 1975. Mikä vuosi tämä on? 1972. Toisin sanoen meillä on kolme vuotta, noin kuusi kierroskonventtia, jos näin monta olisi. Uskotko? Tässä sanotaan "te ette ole pimeydessä". Että tämä yllättäisi teidät. Ja jos me emme ole pimeydessä, meidän pitäisi tietää. Ei meidän pitäisi luulla. Meidän pitäisi tietää. Uskommeko me siihen?
- - -
Täytyy katsoa tosiasioita. Vartitorni tämän asian sanoo aika selvästi. Oletko muistanut mitä siellä sanottiin vuonna 68. Minusta tämä on aika merkittävää. Minä luen sen marraskuun 1. päivän numerosta Vartiotornin numerosta vuonna 68 sivulla 495. Siinä sanotaan ihan näin selvästi kuin tämä:

"Yksi seikka on ehdottoman varma. Täyttyneillä Raamatun ennustuksilla vahvistettu Raamatun ajanlasku osoittaa, että ihmisen olemassaolon 6000 vuotta täyttyy pian. Tosiaan tämän sukupolven aikana. Nyt ei sen tähden ole aika olla välinpitämätön eikä itsetyytyväinen. Nyt ei ole aika leikitellä Jeesuksen sanoilla, että siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin. Nyt on päinvastoin aika, jolloin pitäisi olla vankasti tietoinen siitä, että tämän asianjärjestelmän loppu on nopeasti tulossa väkivaltaiseen loppuunsa. Älä tee erehdystä. Riittää kun Isä itse tietää sekä päivän että hetken. Vaikka voidakaan nähdä vuoden 1975 yli, niin onko se mikään syy olla vähemmän toimelias?"

Koko puheen voit lukea täältä.

Puheen voit myös kuunnella täältä.

Jotkut kiinnittivät huomiota johonkin päivämäärään. Jotkut myivät kotejaan ja irtisanoutuivat työstään. Näitä asioita nyt ihmetellään konventtivideossa. Mutta kuka tai ketkä olivat noiden 1975 lopun ajan odotteiden takana? Oliko se joku yksittäinen taho, yksilöt, vai oliko järjestön korkein johtoporras noiden ajatusten takana?

Ne, joilla oli silloin 100% usko Vartiotorniseuran opetuksiin, tietenkin odottivat Harmagedonia vuoden 1975 tienoilla. Nyt heitä syytetään konventtivideolla siitä, että heillä oli "vääriä odotuksia". Nämä odotukset oli heidän päähänsä laittanut Vartiotorniseura omalla opetuksellaan.
Kuvat: Konventtivideo

Olisiko jo viimeinkin Vartiotorniseuran ja hallintoelimen aika pyytää anteeksi väärää opetusta ja väärää ennustelua?
 


  
Lue lisää Vartiotorniseuran profetiasta vuodelle 1975.
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity