Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennusteluMuita aiheita:
   Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin
24.08.2017 Johanneksen poikaHelsingin Sanomat kertoi 22.08.2017, kuinka Turun kauppatorille oli tuotu kynttilöitä ja kukkia puukotuksessa kuolleen Jehovan todistaja -naisen muistoksi.


Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Veikko Leinonen kertoi Helsingin Sanomien jutussa, että Jehovan todistajat ovat saaneet Turun perjantaisen puukkoiskun jälkeen surunvalitteluja ja osanottoja ympäri maailmaa.

Turun keskustassa perjantaina tapahtuneissa puukotuksissa kuoli vuonna 1986 syntynyt nainen, joka oli jakamassa Kauppatorilla Jehovan todistajien esitteitä.

Leinosen mukaan uutinen levisi viikonloppuna nopeasti tiiviissä uskonyhteisössä. Asia on ollut kaikkien sydämellä. Järjestö kertoo antaneensa kriisiapua uhrin miehelle ja omaisille.

Ilta-Sanomien jutussa 20.08.2017 kerrottiin myös puukotuksesta. Suora lainaus:

Leinosen tietojen mukaan uhrin työpari ei saanut iskussa fyysisiä vammoja.

– Hän on saanut yhteisöltämme henkistä tukea ja apua kovasti. Tilanne on kuitenkin vielä kovin akuutti, hän kommentoi.

Jehovan todistajat ovat Leinosen mukaan muistaneet menehtynyttä uhria rukouksissaan sekä kokouksissa, että yksityisesti.

– Emme ole vielä mitään yhteistä hartautta tämän tapauksen johdosta pitäneet, mutta voi olla, että sellainen vielä tulee.

Ilta-Sanomien jutusssa on käsittämätöntä tekstiä. Siinä puhutaan "yhteisestä hartaudesta". Jehovan todistajat eivät koskaan järjestä mitään "hartaustilaisuuksia". Se ei kuulu toimintamalliin. Sen sijaan seurakunnille voidaan lähettää asian johdosta kirjeitä. Ja niin on tässä tapauksessa jo toimittu.

Jehovan todistajien seurakunnille on lähetetty kirje, joka koskee tätä puukotusta:

Kaikille seurakunnille Suomessa

Asia: Julkisen todistamisen jatkaminen

Rakkaat ystävät!

Elokuun 18. päivänä sattui murheellinen tapaus, jossa yksi sisaristamme Turussa kuoli väkivaltaisessa hyökkäyksessä ollessaan julkisessa todistustyössä.

Uutisista eri puolilla maailmaa on käynyt ilmeiseksi, että väkivalta on lisääntynyt. Sen kohteena ovat usein tavalliset ihmiset, jotka sattuvat olemaan tapahtumapaikalla. Turun tapaus on yksi esimerkki siitä, mitä Saarnaaja 9:11 sanoi: "Aika ja sattuma kohtaavat heitä". Kristittyinä tehtävänämme on Jeesuksen antaman toimeksiannon toteuttaminen rauhattomassa maailmassa. Hän pani alulle julkisen todistamisen. Se, että olemme esillä, on antanut monille ihmisille mahdollisuuden saada Raamatun toivoa antavaa sanomaa omalla kielellään. Paavali kuvaili toimintamme luonnetta 2. Korinttilaiskirjeen 1:3,4:ssä: "Siunattu olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, hellän armon Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, jotta me voisimme lohduttaa missä ahdistuksessa hyvänsä olevia." Tässä toiminnassamme me tarvitsemme Jumalaa miellyttäviä ominaisuuksia, joita pyrimme kasvattamaan. Nöyryys, rohkeus ja usko ovat olleet aiheina elokuun kokouksissamme. Syyskuussa tarkastellaan uskollisuutta ja hellittämättömyyttä vaikeissakin olosuhteissa.

Julkisella todistamisella on edelleen suuri arvo, kun ihmisille pyritään antamaan rohkaisua ja toivoa, jota he kipeästi tarvitsevat. Järkyttävät tapahtumat maailmassa saavat monet ihmiset ajattelemaan asioita. Meillä on mahdollisuus antaa heille lohdutusta ja toivoa Jumalan lupaamasta paremmasta tulevaisuudesta. Psalmin 72:14 antama lupaus on hyvin rohkaiseva kaikille Jehovaan luottaville. "Hän lunastaa heidän sielunsa sorrosta ja väkivallasta. Ja heidän verensä on hänen silmissään kallis."

Tunnemme syvää myötätuntoa kaikkia niitä kohtaan, jotka joutuvat kärsimään väkivallan tai muiden ahdistusta aiheuttavien syiden vuoksi. Teemme kaikki parhaamme auttaaksemme lähimmäisiämme rakkauden hengessä. Voitte olla varmoja, että ajatuksemme ja rukouksemme ovat nyt niiden kanssa, jotka parhaillaan kokevat tuskaa sattuneiden ikävien tapausten johdosta.

Toivomme teille kaikille Jehovan tukea ja voimaa jatkaa hyvän tekemistä ja lähetämme lämpimät terveisemme!

Veljenne
Jehovan todistajat, Haaratoimisto.
   

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity