Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Seurakuntia lakkautetaan ja yhdistetään, valtakunnansaleja myydään
10.10.2017 Johanneksen poikaSuomessa on käytössä sanonta "Kun väki vähenee, niin pidot paranee". On vaikea tietää, paraneeko "pidot" Jehovan todistajien yhteisössä, kun väki vähenee jatkuvasti vuodesta toiseen. Vanhat ikäluokat ovat vielä voimissaan, mutta aika tekee tehtävänsä. Nuoria ei liity Jehovan todistajiin riittävästi, jotta väestöpohja riittäisi turvaamaan kaikkien seurakuntien olemassaolon. Näin käy varsinkin maaseudulla.

Huittisten seudun paikallislehti Lauttakylä kertoi kahden seurakunnan ja kahden valtakunnansalin katoamisesta, kun Vampulan ja Äetsän seurakunnat liitetään Huittisten seurakuntaan. Samalla Vampulan ja Äetsän valtakunnansalit myydään.

Lehdessä Jehovan todistajien edustaja kertoo, että muuttoliike tuo ihmisiä maaseudulta kohti kaupunkeja, ja siksi on järkevää keskittää toiminta Huittisiin, joka on alueen keskuspaikka. Hän kertoo myös, että on mukava, kun he voivat nyt kuulua suurempaan seurakuntaan ja tavata enemmän ystäviä.

Tällaiset seurakuntien katoamiset eivät koske vain pieniä paikkakuntia. Muutamien viime kuukausien aikana kokonaisia suuria seurakuntia on kadonnut mm. Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta. Ja näiltä paikkakunnilta ei väki katoa, päinvastoin, näille paikkakunnille virtaa vuosittain tuhansia ihmisiä, jotka asettuvat asumaan pääkaupunkiseudulle. Eikä pääkaupunkiseudullakaan Jehovan todistajia ole riittävästi, jotta kaikki seurakunnat saisivat jatkaa olemassaoloaan.
 


 

  
Alkuperäiset Lauttakylän internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity