Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Puolustusministeri Niinistö käy omaa sotaansa siviilipalvelusta vastaan
11.11.2017 Johanneksen poikaHelsingin Sanomien kirjoituksen mukaan puolustusministeri Jussi Niinistö haluaa romuttaa Suomessa toimivan siviilipalvelusjärjestelmän. Hän haluaa sitoa sen osaksi maanpuolustusta. Tästä näkee, että hän ei näytä ymmärtävän sitä, että vakaumukselliset pasifistit eivät suostu toimimaan minkäänlaisen sotakoneiston osana.

Wikipedia määrittelee rauhanaatteen eli pasifismin näin:

Rauhanaate eli pasifismi merkitsee sodanvastaisuutta ja pyrkimystä saavuttaa tavoitteet täysin väkivallattomin keinoin ja samalla ennaltaehkäistä konflikteja. Absoluuttinen pasifismi hylkää kaiken väkivallankäytön yhteiskunnassa pyrkien saavuttamaan tavoitteensa täysin väkivallattomin keinoin.

Jussi Niinistö ei näytä tiedostavan sitä, että militarisoimalla siviilpalveluksen Suomen vankilat alkavat täyttyä totaalikieltäytyjistä, ja nyt ei ole kyse Jehovan todistajista vaan muista ryhmistä.

Nykyinen siviilipalvelusjärjestelmä on Suomessa irti maanpuolustuksesta. Sen voivat hyväksyä jopa Jehovan todistajat. Tosin useimmat Jehovan todistajat eivät Suomessa suorita siviilipalvelusta, koska laki sallii täyden vapautuksen. Mutta muutamat Jehovan todistaja -miehet ovat suorittaneet Suomessa siviilipalveluksen ilman että heille olisi tullut mitään sanktioita tästä. 1990-luvun puolivälissä Jehovan todistajien hallintoelin käsitteli siviilipalvelusasiaa ja äänesti siitä. Vuonna 1996 Vartiotorni-lehti kertoi hallintoelimen päätöksen. Päätös oli, että siviilipalvelus on täysin hyväksyttävää "hyvämaineiselle" Jehovan todistajalle.

Lainaus Vartiotorni-lehdestä vahvistaa tämän (Vartiotorni-lehti, vuoden 1996 toukokuun 1. päivän lehti, sivut 19 ja 20.):

Kun tällainen siviililuonteinen palvelus koituu yhdyskunnan hyväksi, ei liity väärään uskontoon eikä ole millään muullakaan tavalla vastoin Jehovan todistajien omaatuntoa, he ovat usein suostuneet tekemään sitä (1. Pietarin kirje 2:13–15). Näin on voitu tavallisesti antaa erinomaista todistusta ja on toisinaan vaiennettu ne, jotka väärin perustein syyttävät todistajia valtionvastaisiksi (vrt. Matteus 10:18).

Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen toki yrittää taas uida vastavirtaan ja väittää, että siviilipalvelus ei Suomessa Jehovan todistajille käy, mutta hänen sanansa kannattaa jättää omaan arvoonsa (joka suoraan sanottuna ei ole kovin korkea hänen kaikenlaisten virheellisten ja valheellisten lausuntojensa jälkeen).

Jehovan todistajien myönteisestä suhtautumisesta siviilipalvelun suorittamseen pari esimerkkiä maailmalta:

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus, lue lisää täältä.

Kirgisiassa Jehovan todistajille kelpaa siviilipalvelus, lue lisää täältä.


Kuvakaappaus MTV:n tekemästä haastattelusta

Mutta sitten takaisin Helsingin Sanomien uutiseen, jonka mukaan "Siviilipalvelus pitää saada vastaamaan nykymaailman vaatimuksia". Tämä on siis nykyisen puolustusministeri Jussi Niinistön näkemys.

Otteita Helsingin Sanomien kirjoituksesta:

Tavoitteena on, että siviili­palveluslakia muutetaan sotilaallisen maanpuolustuksen valmiuden ja toimintaedellytysten turvaamiseksi. Erityisen ongelmallinen normaalioloissa on ­nykyisen lain tarjoama rajoittamaton mahdollisuus asepalveluksesta kieltäytymiseen myös silloin, kun asevelvollisia tarvittaisiin tosi toimiin.

Lisäksi siviilipalveluksen sisältöä tulee tarkistaa siten, että se vastaa kokonaisturvallisuuden tarpeisiin. Tällöin palveluspaikkojen tulee olla selkeästi sellaisia viranomaistahoja, jotka vastaavat nimenomaan yhteiskunnan turvallisuudesta ja siihen liittyvästä valmiudesta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö on viime aikoina toiminut sellaisilla tavoilla, että moni on varmasti ajatellut hänen käyvän nyt "omaa sotaansa" muusta yhteiskunnasta ja kansainvälisestä tilanteesta piittaamatta. Hän on sooloillut mm. kutsumalla yhdysvaltain sotajoukot Suomeen suursotaharjoitukseen joskus 2020 vuoden tienoilla. Niinistö haluaisi sen sotaharjoituksen nimeksi "Jussi". Näin hän haluaa korottaa omaa profiiliaan Pohjoisen valtion sotavoimien hallitsijana, vaikka hän unohtaakin sen, että Suomessa tasavallan presidentti on puolustusvoimien ylipäällikkö. Wikipedia kertoo asiasta näin:

Vuodesta 2000 voimassa olevan perustuslain mukaan ylipäällikkönä toimii tasavallan presidentti.

Ilta-Sanomat kertoi 04.11.2017 julkaisemassaan jutussa, että Jussi Niinistö haluaisi suursotaharjoituksen nimeksi "Jussi". Todistaako tämä jotenkin narsismista? Sen saa jokainen päätellä itse. Ilta-Sanomien otsikko oli kuvaava: "Jussi Niinistö aikoo markkinoida Mattisille Suomen tulevaa suur­sota­harjoitusta: ”Sen nimi voisi olla Jussi”. Lainaus Ilta-Sanomien tekstistä:

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) aikoo markkinoida Suomen tulevaa kansainvälistä suursotaharjoitusta Helsinkiin saapuvalle Yhdysvaltain puolustusministerille James Mattisille. Niinistö aikoo nostaa harjoituksen esiin sekä kahdenvälisissä keskusteluissa että Helsingissä tiistaina järjestettävässä Pohjoisen ryhmän (Northern Group) puolustusministereiden työistunnossa.

YLE Uutiset kirjoitti 06.11.2017, että "Jussi Niinistö koukkasi yllätyssotaharjoituksellaan presidentin ohi. Puolustusministeri Jussi Niinistöllä oli kiire kertoa suuresta harjoituksesta ensin julkisuuteen ja vasta myöhemmin muille."

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö johtaa Suomessa ulkopolitiikkaa ja on myös puolustusvoimien ylipäällikkö. Ilta-Sanomien mukaan presidentti Sauli Niinistö ei ollut tietoinen sotaharjoituksen valmistelusta.

Tässä otteita Ilta-Sanomien uutisesta:

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo Ilta-Sanomille, ettei hän ole ollut tietoinen puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) kaavaileman suursotaharjoituksen valmistelusta.

Suomen turvallisuuspolitiikassa on kuluneella viikolla käynyt myrskytuuli, kun puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi lauantaina MTV:n Uutisextran haastattelussa, että Suomi valmistelee suurta, yli 20 000 sotilaan sotaharjoitusta vuodelle 2020.

Lisää ihmetystä herätti, että Jussi Niinistö ehti kutsua Suomessa vierailleen puolustusministeri James Mattisin välityksellä jo Yhdysvallatkin mukaan harjoitukseen – informoimatta muita, esimerkiksi presidenttiä.

Ystävällisenä viestinä puolustusministeri Jussi Niinistölle sanoisin, että laita hyvä mies "jäitä hattuun" ja rauhoitu. Älä lietso sotaa ja pelon ilmapiiriä. Älä ärsytä suurta naapuriamme Venäjää, jonka kanssa Suomi on jo vuosikymmenet elänyt rauhanomaisesti. Älä vedä suurvaltapolitiikan polttopistettä Pohjolaan kutsumalla tänne Yhdysvaltain sotavoimat harjoittelemaan ja provosoimaan Venäjää. Eikö puolustusministeriltä edellytetä minkäänlaisia diplomaattisia taitoja? Uhoamisella ei saavuteta mitään arvokasta ja pysyvää. Älä riko sitä rauhaa, joka meillä nyt täällä Suomessa on. Ja anna siviilipalveluksen olla aitoa siviilipalvelusta. Älä muuta sitä armeijan jatkeeksi.
 

  
Lue uutinen Helsingin Sanomien sivuilta.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity