Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Tilastotietoja Suomen Jehovan todistajista vuosilta 1987 - 2017
05.01.2018 Johanneksen poikaJP-Uutistoimitus sai sähköpostissa 04.01.2018 taulukon, jossa on paljon lukuja. Taulukossa kuvataan Suomen Jehovan todistajien "julistajahuipun" kehitystä 30 vuoden ajalta ja verrataan sitä Suomen asukasluvun kehitykseen. Taulukko sisältää myös kastettujen lukumäärän kehityksen ja paljon muuta.

Jehovan todistajat kertovat itse mielellään vain sellaisia lukuja, jotka ovat kasvusuunnassa. He nimittävät tällaisia lukuja "rohkaiseviksi". Tässä taulukossa "rohkaisevia" lukuja ei ole kovin paljon. Sen sijaan on todella hämmentäviä lukuja.

Yksi esimerkki tällaisista on kastettujen määrä.

Vuodesta 1987 vuoteen 2017 saakka kastettiin Suomessa yhteensä 13250 henkilöä, mutta julistajahuippu kasvoi samana aikana vain 1681. Tällaista vertailua harvoin kerrotaan Jehovan todistajien kokouksissa, koska hallintoelin haluaa antaa sellaisen vaikutelman, että julistajien määrässä mennään Suomessakin koko ajan "eteenpäin". Jehovan todistajille voi olla yllätys, että vuoden 1993 julistajahuippu oli Suomessa suurempi kuin vuonna 2017. Onko siitä vuodesta asti menty "eteenpäin"?

Muistonviettoon osallistuneiden määrän kehitys on myös aika yllättävä. Vuonna 1987 muistonviettoon osallistui Suomessa 26875 henkilöä. Vuoden 2017 muistonvietossa oli läsnä 25447. Onko 30 vuodessa menty "eteenpäin"?

Tässä pieni "maistiainen" taulukosta:


Kuvassa on kymmenen viime vuoden julistajahuipun lukema, kasvu henkilöinä ja kasvuprosentti. Kaikki miinusmerkkisiä. Meneekö järjestö Suomessa "eteenpäin"?Huomautus: vuosi 2008 ylimpänä, vuosi 2017 alimpana

Voit tarkastella zoomattavaa PDF-muodossa olevaa taulukkoa tästä.

Muutamia huomautuksia em. taulukon lukuihin:
  • Suomen asukasluku on ollut jatkuvassa, joskin lievässä kasvussa
  • Julistajahuippu on vuodesta 2001 lähtien ollut laskussa (poikkeuksena vuodet 2006 ja 2007)
  • Asukkaita julistajaa kohti on ollut myös jatkuvassa laskussa ollen samalla tasolla kuin v. 1986.
  • Kastettujen määrä on laskenut voimakkaasti. Ensimmäisellä 10 vuoden jaksolla kastettiin keskimäärin 656/vuosi, seuraavalla 10 vuoden jaksolla 373 kastettua/vuosi ja viimeisellä 11 vuoden jaksolla 270/vuosi.
  • Tienraivaajien (TR) määrä on ollut vaihteleva - johtunee tienraivaajien tuntitavoitteiden muutoksista ja osa-aikaisten tienraivaajien tuntitavoitteiden sekä ajan muutoksista. Huomioitavaa on, että palvelusvuonna 2017 tienraivaajien määrässä koettiin ennätyksellinen lasku (-24%) (Selitys: palvelusvuonna 2017 tienraivaajien määrästä raportoitiin vakituisten ja erikoistienraivaajien huippu, kun aiemmin on ilmoitettu kaikkien tienraivaajien keskiarvo. Tämän takia tienraivaajien määrässä oli -24% lasku, kun osa-aikaisia tienraivaajia ei enää lasketa mukaan)
  • Seurakuntien määrä on ollut melko stabiili. Huomioitavaa on kuitenkin se, että samana aikana on perustettu useita vieraskielisiä seurakuntia, joten sekä suomen- että ruotsinkielisten seurakuntien määrä on ollut laskeva.
  • Muistonvietossa läsnä olleiden määrä on ollut lievästi laskusuuntainen. Vuoden 2017 muistonvietossa Suomessa oli läsnä 25447 henkeä. Edellisen kerran näin alhainen luku on ollut 1985.

  
Lue myös Tilastokeskuksen tilastoja
Lue myös nämä jutut:
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity