Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      JW.ORG:n nettisivuille on yllättäen ilmaantunut sähköpostiosoite
06.01.2018 Johanneksen poikaVartiotorniseura on ollut haluton julkaisemaan omia sähköpostiosoitteitaan. Niinpä haaratoimistoihin ja päätoimistoon on ollut hyvin vaikea lähettää sähköposteja.

Nyt JW.ORG:n sivuilta löytyy yksi sähköpostiosoite, mutta se on yllättäen lakiosaston sähköpostiosoite. Mistä oikein on kyse?

Tällainen teksti löytyy JW.ORG:sta:
Ajattelin kokeilla
tuota sähköpostiosoitetta käytännössä. Tein tuohon osoitteeseen kysymyksen, joka koskee Suomen uskonnonvapauslain noudattamista, tai pikemminkin sitä, että Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta ei noudata uskonnonvapauslakia.

Tässä tuo kysymys, jonka lähetin sähköpostilla Suomen haaratoimiston lakiosastolle 06.01.2018 kello 00:27:
Hei!

Tiedustelen, miksi Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta ei noudata Suomen uskonnonvapauslain 7§:n kohtaa? Siinähän sanotaan näin:

"Yhdyskunnan tulee toteuttaa tarkoitustaan perus- ja ihmisoikeuksia kunnioittaen."

Perusteluja väitteelleni:

Jehovan todistajien yhdyskunta evää jäseniltään mm. uskonnonvapauden ja mielipiteen vapauden. JT-perheiden lapset eivät saa vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti. Jehovan todistajilla ei ole täyttä oikeutta yksityiselämään, eikä heille taata koskemattomuutta ja turvallisuutta. Uskonnon ja omantunnon vapaus ei toteudu, koska Järjestön opetusta, toimintatapoja ja johtomiehiä ei saa kritisoida. Mitään ei saa epäillä eikä kyseenalaistaa. Kastettu Jehovan todistaja ei voi valita vapaasti uskontoaan; jos hän eroaa, hän saa karttamisrangaistuksen, ja pahimmassa tapauksessa menettää yhteyden koko sukuunsa.

Jehovan todistajien järjestö rikkoo törkeästi perus- ja ihmisoikeuksia, kun se määrää kaikki Jehovan todistajat harjoittamaan henkistä ja hengellistä väkivaltaa katkaisemalla kaikki siteet jopa omiin lähisukulaiseen, jos tämä eivät usko samalla tavalla kuin Vartiotorniseura määrää tai jos hänet erotetaan jonkin Vartiotorniseuran määräämän säännön rikkomisesta. Uskonnonvapaus ei toteudu, ja Vartiotorniseura aiheuttaa valtavaa vahinkoa monille yksilöille eristämällä heidät sukulaisistaan. Tämä on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen monille henkisiä kärsimyksiä ja terapian tarvetta, ja ääritapauksissa jotkut ovat tehneet hylkäämisen takia jopa itsemurhan. Jehovan todistajien järjestö ei todellakaan kunnioita perus- ja ihmisoikeuksia.

Lue tästä asiasta lisää täältä.


Pyytäisin samalla vastaamaan siihenkin, miksi Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta ei noudata uskonnollisten yhdyskuntien eettisiä periaatteita, vaikka Jehovan todistajien edustaja Veikko Leinonen oli mukana työryhmässä, joka laati periaatteet? Esimerkiksi pykälä 7 ei toteudu lainkaan Jehovan todistajien yhteisössä. Siinä sanotaan näin:

Suomessa toimivat uskonnolliset yhteisöt huolehtivat siitä, että uskontokunnasta voi halutessaan erota joutumatta minkäänlaisen painostuksen tai syrjinnän kohteeksi tai minkään elimen tai uskontokunnan edustajan kuulusteltavaksi tai puhuteltavaksi.

Lue tästä asiasta lisää täältä.

Tämä pykälä on pelkkää paperia Jehovan todistajille. Kun joku erotetaan tai eroaa itse seurakunnasta, hän joutuu todellakin syrjinnän kohteeksi, kun Jehovan todistaja -sukulaiset tai -ystävät eivät saa enää olla missään tekemisissä hänen kanssaan. Ei saa keskustella, ei saa soittaa puhelimella, ei saa lähettää sähköpostia jne. Näissä ohjeissa on todella julmaa syrjintää:

Ilmaise kristillistä uskollisuutta kun joku sukulainen erotetaan. Lue täältä.

Miten meidän tulisi suhtautua erotettuihin? Lue täältä.

Jälkimmäisen linkin kautta voi myös kuunnella, kuinka Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen itse lukee karttamissääntöjä ja näin omalta osaltaan osallistuu henkisen ja hengellisen väkivallan tuottamiseen.


Toivoisin näihin kysymyksiin mahdollisimman kattavasti perustellut vastaukset sähköpostiini kohtuullisen ajan kuluessa.


Ystävällisin terveisin:
Jari-Pekka Peltoniemi, entinen Jehovan todistaja, erotettu "ajatusrikosten" takia vuonna 2006.


PS. Muistutan teitä siitä, että hengelliseen väkivaltaan yllytettiin kesän 2016 konventtipuheessa. Syrjinnästä on näin ollen vahvat todisteet myös videolla. Karttaminen ei ole kenenkään henkilökohtainen päätös. Karttaminen on Jehovan todistajien järjestön vaatimus silloin, kun joku erotetaan tai eroaa. Se on yllyttämistä henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan.Kuvakaappaukset vuoden 2016 konventtivideosta
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity