Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Haaratoimisto lähetti seurakuntiin kirjeen, jossa kerrottiin tulevista konventeista - ja lahjoittamisesta
07.01.2018 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

Nykyisin rahasta puhutaan melkein kaikissa kirjeissä, joita Suomen haaratoimisto lähettää seurakuntiin. Näin tapahtui myös uusimmassa kirjeessä. Tekstistä noin kolmasosa sisälsi lahjoitusohjeita.


Konventti Helsingin jäähallissa v. 2014


Konventti Helsingin jäähallissa v. 2017

Uusimmassa kirjeessä oli kaksi aihetta: "Ovien avaaminen yleisölle konventeissa" ja "Vuoden 2019 kansainväliset konventit". Miten näihin aiheisiin saatiin mahdutettua taas rahan kerjääminen?

Ensimmäisessä osassa ei vielä mainittu rahasta. Tässä on kirjeen teksti, osa 1:

Ovien avaaminen yleisölle konventeissa

Helmikuusta 2018 lähtien sekä kierros- että aluekonventeissa konventtipaikan ovet avataan yleisölle kello 8:15. Iäkkäät ja heikkokuntoiset voivat kuitenkin päästä sisään yhden avustajansa kanssa jo kello 8. Näin nämä rakkaat ystävämme, joilla on liikuntarajoitteita, saavat enemmän aikaa etsiä istumapaikkansa. Osastoilla työskentelevät päästetään edelleen sisään ennen kello kahdeksaa, jotta he voivat valmistella osastojensa toimintaa.

Mutta sitten kirjeen toisessa osassa raha oli jo pääosassa. Vuoden 2019 kansainvälisistä konventeista ei kerrottu juuri mitään yksityiskohtia, mutta rahan lahjoittamisesta annettiin yksityiskohtaiset ohjeet. Tässä on kirjeen teksti, osa 2:


Vuoden 2019 kansainväliset konventit

Iloitsemme siitä, että aluekonventtien lisäksi vuonna 2019 järjestetään kansainvälisiä konventteja eri puolilla maailmaa. Tarkemmat tiedot konventtikaupungeista ilmoitetaan myöhemmin. Lisäksi tehdään järjestelyjä, jotta jotkut ulkomailla toimivat kokoaikaiset erikoispalvelijat voisivat käydä kotimaassaan näiden konventtien aikaan. Ne, joita tämä järjestely koskee, saavat siitä lisätietoja. Kaikki seurakunnat voivat tukea tätä järjestelyä tekemällä päätöksen lahjoituksen antamisesta. Julistajat voivat tukea seurakunnan päätöstä antamalla lahjoituksia laatikkoon, jossa lukee "lahjoituksia seurakunnan kuluihin". On myös mahdollista lähettää lahjoitus suoraan haaratoimistoon. Siinä tapauksessa pyydämme, ettette ilmoita, että tulisi käyttää tietyn henkilön matkaa varten. Mahdollinen ylijäämä käytetään vuoden 2019 konventtien jälkeen maailmanlaajuisen työn hyväksi.

Tästä kirjeestä jäi sellainen maku, että se oli lähetetty pelkästään rahan pyytämistä varten. Muu asia oli sen verran "kevyttä", mutta täytyihän tämän kirjeen lähettämistä varten keksiä jokin muodollinen syy. Kuinkahan kauan menee, ennen kuin valtakunnansaleilla käyvät ihmiset huomaavat tämän valtavan rahankeräyskampanjan, joka jatkuu yhä kiihtyvänä kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen?

Lopuksi kaksi kuvakaappausta JW Broadcasting -kuukausivideolta. Hallintoelimen jäsen Stephen Lett vakuuttaa, ettei Vartiotorniseura kerää rahaa, mutta joka kuukausi tarvitaan miljoonia dollareita. Ja kyllä heille eurotkin kelpaavat. Ja mikä tässä jutussa mainittu haaratoimiston kirje oli, jos ei rahankerjäyskirje?

 Kuvakaappaukset on otettu JW Broadcasting -kanavan kuukausivideolta
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity