Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta
30.01.2018 Johanneksen poikaJehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen sanoo Iltalehdelle, että liike ei kommentoi JW Surveyn julkaisemaa videota, sillä sen sisältö on vääristelevää eikä vastaa liikkeen videoiden todellista tarkoitusta.

Olisi kiva kuulla Leinoselta, mikä on näiden videoiden "todellinen tarkoitus". Mutta sitähän emme valitettavasti saa tietää.

Leinosen mukaan liikkeen videoita esitetään JW Surveyn sivustolla täysin erilaisessa tarkoituksessa kuin mihin ne on tarkoitettu. Hän arvostelee sitä, että alkuperäisiä videoita on editoitu ja irrotettu kontekstista, ja että pätkien väliin on lisätty kommentteja.

Leinosen huoli on turha. Nyt on YouTuben kautta mahdollisuus katsoa ja kuunnella videot alkuperäisinä kokonaan ilman kommentointia.

Juttuun haastateltu lastenpsykiatrian erikoistuva lääkäri Riikka Riihonen kertoi asiasta, josta Jehovan todistajat vaikenevat. Nuorille JT-perheiden kasvateille sälytetään aivan liian suuri vastuu siitä, millainen maine järjestöllä on. Riittäisi aivan hyvin, jos nuoret ottavat vastuun omasta elämästään. Riihonen sanoi mm. näin:

Riihonen pitää videolla esiin tulevaa sukupuolten ja seksuaalisuuden mallia perinteisenä. Jos tämä malli ulottuu videoiden lisäksi uskonnolliseen yhteisöön, nuoren tytön kohdalla tämä näyttäisi Riihosen mukaan tarkoittavan vastuunkantoa omasta käytöksestään ja siveydestään koko yhteisön puhtaana säilymisen vuoksi, mikä on suuri vastuu kenelle tahansa, etenkin nuorelle (tekstin lihavointi: JP).
 
  
Alkuperäiset Iltalehden internetsivut täällä.

Lue myös tämä perusteellinen juttu samasta aiheesta.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity