Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Veikko Leinonen harhautti taas toimittajia
01.02.2018 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
Veikko Leinonen, kuvakaappaus: Konventtivideo

Kun Iltalehti ja Ilta-Sanomat haastattelivat Veikko Leinosta, hän "vastasi" muutamaan masturbaatioon liittyvään kysymykseen. Puhuiko hän totta? Ei. Harhautus oli tietoista ja tahallista. Millä tavalla hän antoi täysin väärää tietoa?

JW.ORG:n nettisivut (Jehovan todistajien viralliset sivut) paljastavat Leinosen taas kerran.

Iltalehden jutussa kerrotaan näin:

Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen sanoo Iltalehdelle, että liike ei kommentoi JW Surveyn julkaisemaa videota, sillä sen sisältö on vääristelevää eikä vastaa liikkeen videoiden todellista tarkoitusta.

Leinonen syyttää siis JW Surveytä vääristelystä, kun se julkaisi otteita masturbaatiovideoista.

Haastattelussa Leinonen sanoo lisäksi mm. näin:

- Ihmisten puheita voidaan pätkiä ja laittaa yhteyksiin mihin niitä ei ole tarkoitettu, ja sillä saadaan aikaan ihan hullunkurisia käsityksiä niistä puheista. Ottaen huomioon sen mihin videot on alun perin tarkoitettu, ne toimivat ihan eri tavalla. Näissä julkaisuissa niistä on vain irrotettu pätkiä ja kommentoitu niitä pilkallisella tavalla, Leinonen vastaa.

Asian saattamiseksi kontekstiin Leinonen ei kuitenkaan halua antaa kokonaisia alkuperäisvideoita Iltalehden nähtäväksi, sillä niitä ei ole hänen mukaansa tarkoitettu muuhun kuin Jehovan todistajien käyttöön.


Ilta-Sanomien uutisessa Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen syyttää videon julkisuuteen nostanutta JW Survey -sivustoa trollitehtaaksi ja videosta tehtyä juttua totuuden vastaiseksi kampanjaksi.

Taas Leinonen esitti vakavan syytöksen: "Trollitehdas" ja "totuuden vastainen kampanja".

Ilta-Sanomien toimittaja kysyi Leinoselta, mikä videon tarkoitus on?

– No eihän sitä ole tarkoitettu yleiseksi ohjevideoksi. Kyse on keskustelusta, joka on videoitu. Video on oman henkilökunnan tarpeeseen."

Leinonen väisti kysymyksen ja vastasi sen vierestä. Toimittaja esitti myös kysymyksen, kenelle video on suunnattu ja miksi. Leinosen vastaus oli taas täysin kelvoton, oikeastaan hän jätti vastaamatta, kun hän sanoi näin:

– Sitä ei ole tarkoitettu julkisuuteen reposteltavaksi. Se on ihan sisäiseen käyttöön, tiettyyn tilanteeseen.

Mikä on tuo "tietty tilanne"? Sen monet haluaisivat tietää.

Ilta-Sanomien toimittaja oli haastatellut myös Väestöliiton edustajaa ja kysyi Leinosen mielipidettä tästä.


Esimerkiksi Väestöliitto, joka tarjoaa kansalaisille tieteellisesti tutkittua tietoa ohjeistaa, että itsetyydytys on terveellinen tapa tutustua omaan kehoonsa. Näettekö mitään ristiriitaa tämän videon sanoman ja tieteellisesti tutkitun tiedon välillä?

Väestöliiton periaatteet ovat niiden periaatteita, ja ne ovat ihan hyvät. Ei meillä ole mitään sääntöä kyseisestä asiasta. Asiaa on selvitetty meidänkin sivuillamme puolelta jos toiselta.
Nyt Leinonen kertoi niin vakavan valheen, että sitä ei oikein voi antaa anteeksi eikä laittaa muistamattomuuden piikkiin. Nimittäin Leinonen lukee omalla äänellään JW.ORG:n sivuilla kirjaa Pitäkää itsenne Jumalan rakkaudessa. Sen liitteessä 5 on aihe Eroon masturbaatiosta.

Kun Leinonen syyttää JW Surveytä "trolllitehtaaksi" ja vuodetun videon julkaisemista "totuuden vastaiseksi kampanjaksi", on hyvä tarkistaa, onko Leinonen rehellinen. Toisia hän osaa syyttää, mutta valehtelijan hän löytää helposti menemällä lähimmän peilin luo ja katsomalla sinne.

Kuuntele, kun Leinonen lukee aivan selvästi sääntöjä, joita Jehovan todistajilla on masturbaation suhteen. Hän väitti, että heillä ei ole sääntöjä, mutta miten asia oikeasti on?

Kuuntele tästä.

Aineisto on myös tekstimuodossa. Voit lukea sen tästä:


”Pitäkää itsenne Jumalan rakkaudessa”
LIITE

Eroon masturbaatiosta

Masturbointi * on hengellisesti epäterve tapa. Se iskostaa ihmiseen asenteita, jotka ruokkivat itsekeskeisyyttä ja turmelevat mielen. Lisäksi masturboija voi alkaa pitää toisia ihmisiä pelkkinä seksiobjekteina, seksuaalisen tyydytyksen tuojina. Seksi erkanee rakkaudesta, ja siitä tulee vain fyysinen toiminto, joka antaa hetkellistä nautintoa ja purkaa sukupuolista painetta. Helpotus on kuitenkin vain tilapäistä. Masturbointi ei todellisuudessa kuoleta ruumiinjäseniä ”haureuteen, epäpuhtauteen, [sopimattomaan] sukupuoliseen himoon – – katsoen” vaan pikemminkin kiihottaa niitä (Kolossalaisille 3:5).


Apostoli Paavali kirjoitti: ”Rakkaat – – puhdistautukaamme kaikesta lihan ja hengen saastutuksesta ja täydellistäkäämme siten pyhyys Jumalan pelossa.” (2. Korinttilaisille 7:1.) Jos sinun on vaikea noudattaa tätä neuvoa, älä vaivu epätoivoon. Jehova on aina ”altis antamaan anteeksi” ja valmis auttamaan (Psalmit 86:5; Luukas 11:9–13). Jos sydämesi tuomitsee  sinut ja jos ponnistelet päästäksesi eroon tästä tavasta – vaikka sortuisit siihen ajoittain uudelleen – ilmaiset oikeaa asennetta (lihavointi: JP). Muista myös, että ”Jumala on suurempi kuin meidän sydämemme ja tietää kaiken” (1. Johanneksen kirje 3:20). Hän ei näe vain syntejämme; hän näkee koko ihmisen. Koska hän tietää meistä kaiken, hän pystyy kuuntelemaan myötätuntoisesti hartaita armonanomuksiamme. Älä siis koskaan väsy rukoilemaan Jumalaa nöyrästi ja vilpittömästi kuin lapsi, joka vaikeuksissa ollessaan kääntyy isänsä puoleen. Jehova antaa sinulle puhtaan omantunnon. (Psalmit 51:1–12, 17; Jesaja 1:18.) Sinun täytyy tietysti toimia rukoustesi mukaan. Esimerkiksi pyrit varmasti karttamaan kaikenlaista pornografiaa ja huonoa seuraa. *

Jos et pääse eroon masturbaatiosta, puhu asiasta kristitylle isällesi tai äidillesi tai jollekulle hengellisesti kypsälle ystävällesi, joka haluaa auttaa (Sananlaskut 1:8, 9; 1. Tessalonikalaisille 5:14; Titukselle 2:3–5).

* Alaviite: Masturbointi on sukupuolielinten hyväilemistä tai hankaamista, mikä johtaa yleensä orgasmiin.

* Alaviite: Monissa kodeissa tietokoneen käyttöä valvotaan siten, että se on sijoitettu näkyvälle paikalle. Lisäksi jotkut ovat ostaneet ohjelmistoja, jotka suodattavat ei-toivottua materiaalia. Mitkään suodatinohjelmat eivät kuitenkaan ole täysin luotettavia..

 
Tämä kirja Pitäkää itsenne Jumalan rakkaudessa käydään yleensä läpi kaikkien niiden ihmisten kanssa, joita yritetään käännyttää liikkeeseen mukaan.

Jehovan todistajat ovat aikaisemminkin tehneet opetusvideon masturbaation vaaroista. Silloin oli kyseessä viittomakielinen video, johon joku on myöhemmin lisännyt musiikin. Tämän videon voi katsoa tästä linkistä.

Kyseisestä videosta tekivät aikoinaan jutun mm. Stara, Voice ja Radio City.  
Sekä tekstin että äänitteen Jehovan todistajien kirjan luvusta Eroon masturbaatiosta löydät Jehovan todistajien virallisilta nettisivuilta.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity