Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Kesän 2018 aluekonventeissa on rankkaa tarinaa lopun ajoista
26.02.2018 Johanneksen poika  
Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat saavat tulevana kesänä kokea konventeissa taas maailman lopun tunnelmia, varsinkin sunnuntaipäivän ohjelmassa. Aamupäivän ohjelmassa on seitsemän puheen sarja, joka tulee pelottamaan ainakin lapsia. He joutuvat pakosta kuuntelemaan nämäkin ohjelman osat. Onko oikein, että lapset joutuvat kerta toisensa jälkeen kuuntelemaan maailman lopun tuhosta kertovia tarinoita?Sunnuntaina kello 9.40 alkavan puhesarjan teema on: Edessä olevia tapahtumia, jotka vaativat meiltä rohkeutta1) "Rauha ja turvallisuus!" -huuto sisältää tämän raamatunkohdan:

(1. Tessalonikalaisille 5:2, 3) 2 Sillä itse tiedätte varsin hyvin, että Jehovan päivä tulee juuri niin kuin varas yöllä. 3 Kun he sanovat: ”Rauha ja turvallisuus!”, silloin äkillinen tuho samassa kohtaa heidät niin kuin ahdingon tuska raskaana olevan naisen, eivätkä he missään tapauksessa pääse pakoon.

2) Suuren Babylonin tuho sisältää tämän raamatunkohdan:

(Ilmestys 17:16, 17) 16 Ja ne kymmenen sarvea, jotka näit, ja peto, nämä tulevat vihaamaan porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen lihansa ja polttavat hänet kokonaan tulella. 17 Sillä Jumala on pannut heidän sydämeensä, että he toteuttavat hänen ajatuksensa, niin, että he toteuttavat yhden ajatuksensa antamalla valtakuntansa pedolle, kunnes Jumalan sanat ovat menneet täytäntöön.

3) Raesateen kaltainen sanoma sisältää tämän raamatunkohdan:

(Ilmestys 16:21) 21 Ja suuri raesade, jossa jokainen rae painoi noin talentin, syöksyi taivaasta ihmisten päälle, ja ihmiset rienasivat Jumalaa raevitsauksen tähden, sillä sen vitsaus oli tavattoman suuri.

4) Magogin Gogin hyökkäys sisältää nämä raamatunkohdat:

(Hesekiel 38:10-12) 10 Näin on Suvereeni Herra Jehova sanonut: ’Ja on tapahtuva sinä päivänä, että sydämeesi nousee jotakin, ja sinä mietit vahingollisen juonen, 11 ja sinä olet sanova: ”Minä nousen avoimen maaseudun maata vastaan. Minä käyn niiden kimppuun, joilla on rauha, jotka asuvat turvassa, jotka kaikki asuvat ilman muuria, eikä heillä ole edes salpaa eikä ovia.” 12 Tarkoituksesi on saada suuri saalis ja ryöstää runsaasti kääntääksesi kätesi takaisin hävitettyjä paikkoja vastaan, jotka on jälleen asutettu, ja kansaa vastaan, joka on koottu kansakunnista, joka kerää varallisuutta ja omaisuutta, niitä vastaan, jotka asuvat maan navassa.

(Hesekiel 38:14-16) 14 Profetoi sen tähden, oi ihmisen poika, ja sinun on sanottava Gogille: ’Näin on Suvereeni Herra Jehova sanonut: ”Etkö juuri sinä päivänä, jona kansani Israel asuu turvassa, saa tietää sitä? 15 Ja sinä olet tuleva paikastasi, pohjoisen perukoilta, sinä ja kanssasi monia kansoja, he kaikki hevosilla ratsastaen, suuri koottu joukko, niin, lukuisa sotajoukko. 16 Ja sinä olet nouseva kansaani Israelia vastaan kuin pilvet peittääksesi maan. Päivien lopulla se tapahtuu, ja minä tuon sinut maatani vastaan, jotta kansakunnat tuntisivat minut, kun pyhitän itseni sinussa heidän silmiensä edessä, oi Gog.”’

5) Harmagedon sisältää tämän raamatunkohdan:

(Ilmestys 16:14,16) 14 Ne ovat näet demonien henkeyttämiä ilmauksia ja tekevät tunnusmerkkejä, ja ne lähtevät koko asutun maan kuninkaiden luo kokoamaan heidät Jumalan, Kaikkivaltiaan, suuren päivän sotaan. 16 Ja ne kokosivat heidät paikkaan, joka hepreaksi on nimeltään Har-Magedon.

6) Suuri jälleenrakennustyö sisältää tämän raamatunkohdan:

(Jesaja 65:21) 21 Ja he totisesti rakentavat taloja ja asuvat niissä ja istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmän.

7) Loppukoetus sisältää tämän raamatunkohdan:

(Ilmestys 20:3,7,8) 3 Ja hän heitti hänet syvyyteen ja sulki ja sinetöi sen hänen jälkeensä, jottei hän enää eksyttäisi kansakuntia, ennen kuin ne tuhat vuotta ovat päättyneet. Tämän jälkeen hänet täytyy päästää irti vähäksi aikaa. 7 Ja niin pian kuin ne tuhat vuotta ovat päättyneet, Saatana päästetään irti vankilastaan, 8 ja hän lähtee eksyttämään maan neljällä kulmalla olevia kansakuntia, Gogia ja Magogia, kootakseen heidät sotaan. Näiden luku on kuin meren hiekka.

Luonnollisesti näissä puheissa lainataan myös valtava määrä muita raamatunjakeita, jotka liittyvät teemaan. Ja kun otetaan huomioon se, että todennäköisesti viime vuosien tapaan vuoden 2018 konventeissa esitetään kymmeniä ohjelmiin liittyviä videoita, kasvaa pienten konventin osanottajien pelkokerroin todella korkealle. Todettakoon kertauksena se, että Jehovan todistajien konventeissa on osallistujia alle vuoden ikäisistä lapsista aina melkein satavuotiaisiin saakka. Lapsille ei ole omaa ohjelmaa, vaan hekin joutuvat altistumaan mm. väkivaltaiselle aineistolle, jota he kuulevat puheissa ja näkevät videoilla.


Jehovan todistajathan saavat Suomen konventeissa esittää ilman ikärajamerkintöjä vaikka kuinka väkivaltaista ja lapsille haitallista videotuotantoa. Asiaa tutki vuonna 2016 KAVI (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti). Jehovan todistajat joutuivat etukäteen antamaan KAVI:lle selvityksen mm. vuoden 2016 konventissa esitetystä sotaelokuvasta. Jehovan todistajien yhdyskunnan hallituksen puheenjohtaja Jukka Ropponen oli vastineessaan vedonnut siihen, että "konventissa esitetyt videot sisälsivät yksinomaan raamatullista, opetuksellista ja sivistyksellistä aineistoa, joten ne ovat yksiselitteisesti vapautettu luokittelusta ja merkitsemisestä".

KAVI nielaisi Ropposen perustelut sellaisenaan. Ratkaisussaan KAVI kertoi, että Jehovan todistajien videot sisälsivät opetuksellista ja "sivistyksellistä" aineistoa.

Myös sunnunai-iltapäivänä on ennakkotietojen mukaan väkivaltainen aihe käsittelyssä. Konventin "loppupuheen" aihe on Niitä, jotka ovat meidän kanssamme, on enemmän kuin niitä, jotka ovat meitä vastaan!
Tämän tunnin mittaisen puheen aikana kuullaan mm. nämä raamatunkohdat ja ehkä nähdään myös videopätkiä.

(5. Mooseksen kirja 7:17,21) 17 Jos sanot sydämessäsi: ’Nämä kansakunnat ovat minulle liian väekkäitä, miten voin ajaa ne pois?’, 21 Et saa säikähtyä heitä, sillä Jehova, sinun Jumalasi, on keskelläsi, suuri ja pelkoa herättävä Jumala.

(5. Mooseksen kirja 28:2) 2 Ja kaikki nämä siunaukset tulevat sinun osaksesi ja tavoittavat sinut, koska sinä kuuntelet Jehovan, Jumalasi, ääntä.

(2. Kuninkaiden kirja 6:16) 16 Mutta hän sanoi: ”Älä pelkää, sillä niitä, jotka ovat meidän kanssamme, on enemmän kuin niitä, jotka ovat heidän kanssaan.”

(2. Aikakirja 14:9-11) 9 Myöhemmin etiopialainen Serah lähti heitä vastaan mukanaan sotajoukko, jossa oli miljoona miestä ja kolmetsadat vaunut, ja eteni Maresaan saakka. 10 Sitten Asa lähti häntä vastaan, ja he järjestäytyivät taisteluun Sefatan laaksoon Maresaan. 11 Ja Asa alkoi huutaa Jehovan, Jumalansa, puoleen ja sanoi: ”Oi Jehova, auttaessasi sinulle ei merkitse mitään, onko kyse monista tai voimattomista. Auta meitä, oi Jehova, meidän Jumalamme, sillä sinuun me todella turvaudumme ja sinun nimessäsi olemme tulleet tätä joukkoa vastaan. Oi Jehova, sinä olet meidän Jumalamme. Älä anna kuolevaisella ihmisellä olla voimaa sinua vastaan.”

(2. Aikakirja 32:7,8,21) 7 ”Olkaa rohkeita ja lujia. Älkää pelätkö älkääkä kauhistuko Assyrian kuningasta ja kaikkea joukkoa, joka on hänen kanssaan, sillä meidän kanssamme on enemmän kuin hänen kanssaan. 8 Hänen kanssaan on lihan käsivarsi, mutta meidän kanssamme on Jehova, meidän Jumalamme, auttamassa meitä ja taistelemassa taistelumme.” Ja kansa alkoi tukeutua Juudan kuninkaan Hiskian sanoihin. 21 Silloin Jehova lähetti enkelin hävittämään jokaisen urhoollisen, väkevän miehen ja johtajan ja päällikön Assyrian kuninkaan leiristä, niin että tämä palasi häpeä kasvoillaan omaan maahansa. Myöhemmin hän astui jumalansa huoneeseen, ja siellä eräät, jotka olivat lähtöisin hänen omista sisuksistaan, kaatoivat hänet miekalla.

(Jesaja 41:10-13) 10 Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi. Älä tähyile ympärillesi, sillä minä olen sinun Jumalasi. Olen vahvistava sinua. Olen todella auttava sinua. Olen todella pitävä sinusta lujasti kiinni vanhurskauden oikealla kädelläni.’ 11 Katso! Kaikki, jotka kiivastuvat sinuun, joutuvat häpeään, ja heidät nöyryytetään. Miehistä, jotka riitelevät kanssasi, tulee kuin ei mitään, ja he tuhoutuvat. 12 Sinä etsit heitä, mutta et heitä löydä, noita miehiä, jotka kamppailevat sinua vastaan. Heistä tulee kuin olematonta ja kuin ei mitään, noista miehistä, jotka sotivat sinua vastaan. 13 Sillä minä, Jehova, sinun Jumalasi, tartun oikeaan käteesi, minä, joka sanon sinulle: ’Älä pelkää. Minä olen auttava sinua.’

Epäilemättä tässä loppupuheessa luetaan myös paljon muita raamatunjakeita.

Tulevan kesän konventin sunnuntaipäivä on etukäteen tarkasteltuna sellainen, että sinne ei kannattaisi viedä pieniä lapsia ahdistumaan. Se voi heijastua konventin jälkeen uniin. Monet entiset Jehovan todistajat ovat kertoneet, kuinka pelottava aineisto aiheutti heille painajaisia vuosikausiksi, osa näkee esimerkiksi Harmagedon-painajaisia vielä aikuisenakin, jopa vuosikymmenten jälkeen.

Mitä sanoisivat lastenkasvatuksen asiantuntijat tähän?


Tässä koko kesän konventin ohjelma:

 

  
Voit ladata itsellesi konventtiohjelman JW.ORG:n virallisilta nettisivuilta.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity