Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Leinonen jatkaa kieroa toimintaansa
12.03.2018 Johanneksen poikaSeuran tekemässä jutussa puhutaan siviilipalveluksesta ja Jehovan todistajien erivapaudesta. Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen näyttää elävän aivan eri aikakautta omassa kuplassaan kuin muut ihmiset. Hän kuvittelee meidän elävän aikaa ennen vuotta 1996, jolloin Jehovan todistajille ei ollut sallittua suorittaa siviilipalvelusta.

Sitä paitsi hän antaa ymmärtää, että Jehovan todistajien päätoimiston ohjeet eivät ole päteviä. Hän kyseenalaistaa ne, vaikka juuri hallintoelimen päätösten kyseenalaistaminen on ankarasti kiellettyä Jehovan todistajien järjestössä.

*** w09 15/11 s. 14 kpl 5 Arvosta paikkaasi seurakunnassa ***

Meidän täytyy varoa, ettei meissä kehittyisi riippumattomuuden henkeä. Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).

Leinosenkin täytyy myöntää, että Jehovan todistajien tulkinnan mukaan "Jehovan käyttämä viestintäkanava" on hallintoelin, ja se on antanut luvan suorittaa siviilipalveluksen. Miksi Herra Leinonen väittää vastaan näin selvässä asiassa? Miksi esim. Taiwanilla Jehovan todistajat ovat niin innoissaan siviilipalveluksen suorittamisesta, että siitä on pitänyt tehdä 16 minuuttia pitkä video Jehovan todistajien JW Broadcasting -kanavalle?
 


Tapansa mukaan Leinonen yrittää edelleen urputtaa, että siviilipalvelus ei olisi oikein sopivaa, vaikka ei sitä suoraan sano. Sen sijaan hän sanoo näin:

”Nykyään näyttää olevan niin, että moraalikysymyksissä ja ihmisoikeusasioissa yhä useammin määrääväksi tekijäksi nousee yhdenvertaisuus periaatteiden ja vakaumusten sijaan”.

Onneksi juttuun on haastateltu myös puolustusministeri Jussi Niinistöä, joka on ajan tasalla. Hän sanoo näin:

"Jo 1990-luvulla Jehovan todistajien päämaja Yhdysvalloissa antoi luvan siviilipalvelukseen, joten se ei ole ollut tosiasiallisena esteenä.”

Ja mitä sanookaan tähän valtakunnan "rehellisin" mies, tietottaja Leinonen? Seuran jutussa Leinonen väittää näin:

”Jehovan todistajat tekevät ratkaisun asevelvollisuudesta ja siviilipalveluksesta henkilökohtaisesti omantuntonsa mukaisena ratkaisuna. Ei päätoimiston ohjeella.”

Kerrataanpa, Veikko, nyt vielä, miten hallintoelimen ratkaisuihin pitää suhtautua teidän oman kirjallisuutenne mukaan:

*** w09 15/11 s. 14 kpl 5 Arvosta paikkaasi seurakunnassa ***

Meidän täytyy varoa, ettei meissä kehittyisi riippumattomuuden henkeä. Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa (4. Moos. 16:1–3).
 
 

  
Alkuperäiset Seuran internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity