Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn
06.04.2018 Johanneksen poika (Päivitetty 10.04.2018)  
Kuva: Pixabay

JP-Uutisille on toimitettu lomake, joka on jaettu Jehovan todistajille huhtikuun 2018 alussa. Tämä lomake liittyy Eu-säädöksiin.

Seurakunnissa on luettu seuraava ilmoitus:

Henkilötietojen käsittely.

Uusi EU:n yleinen tietosuoja-asetus tulee voimaan 25.05.2018. Kokouksen jälkeen kaikille seurakunnan julistajille annetaan lomake "Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn". Täyttämällä lomakkeen voit antaa suostumuksesi sille, että järjestö käsittelee henkilötietojasi. Sitä, miten järjestö käsittelee henkilötietojasi, kuvaillaan lomakkeessa ja JW.ORG-sivuston "Henkilötietojen käsittely" -sivulla. Pääset tähän osioon klikkaamalla JW.ORG:n etusivun alalaidassa olevaa "Tietosuojakäytäntö" -linkkiä. Jos annat suostumuksesi, allekirjoita lomake ja palauta se ryhmänvalvojallesi tai seurakunnan sihteerille. Alaikäisten julistajien vanhempia tai huoltajia pyydetään täyttämään lomake näiden puolesta. Allekirjoitetut lomakkeet tulisi palauttaa 18.05.2018 mennessä.

Lomake vaikuttaa todella oudolta. On todella ihme, jos tämä on Suomen henkilötietolain mukainen. Siksi tämä lomake on lähetetty jo tietosuojavaltuutetun toimistoon sen selvittämiseksi, onko lomakkeen teksti sellainen, jonka myös tietosuojavaltuutettu hyväksyy.

Lomakkeessa on vähintään kuusi epäilyttävää kohtaa.

Lomakkeella on seuraava teksti:

* * *

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

Jehovan todistajien yhteydessä toimivana julistajana ymmärrän ja hyväksyn, että Jehovan todistajien maailmanlaajuinen uskonnollinen järjestö, johon kuuluvat oma seurakuntani, paikallinen haaratoimisto ja muut vastaavankaltaiset Jehovan todistajien käyttämät organisaatiot, käsittelee henkilötietojani lainmukaisesti ja oikeutettujen uskonnnollisten etujensa mukaisesti. Lisäksi annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn, jotta voin osallistua vaukaumukseeni liittyvään uskonnolliseen toimintaan ja jotta voin saada hengellistä tukea. Suostun myös siihen, että henkilötietojani voidaan lähettää mille tahansa Jehovan todistajien käyttämälle organisaatiolle ja että nämä organisaatiot voivat sijaita sellaisissa valtioissa, joiden kansalliset lainsäädännöt tarjoavat erilaisen henkilötietojen suojan tason, joka ei aina vastaa sitä suojan tasoa, jonka asuinvaltioni tarjoaa. Olen saanut tiedon jw.org-sivuston "Tietosuojakäytäntö"-osiossa olevasta "Henkilötietojen käsittely"-sivusta, minulla on ollut tilaisuus lukea kyseinen sivu ja voin myös pyynnöstä saada tuon sivun paperikopiona. Annan suostumukseni henkikötietojeni käsittelyyn sivulla todetuilla tavoilla ja sivulla aika ajoin tapahtuvien muutosten mukaisesti.

Allekirjoitus ja nimen selvennys
Aika ja paikka

Yllä mainitun alaikäisen lapsen huoltajana annan suostumukseni siihen, että hänen henkilötietojaan voidaan käyttää edellä mainitun mukaisesti.

Allekirjoitus ja nimen selvennys
Aika ja paikka

* * *

Epäilyttävät kohdat.

1) Koko lomakkeessa ei missään todeta, että jokaisella on oikeus tarkistaa häntä itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopiot.

2) Lomakkeessa luvataan luovuttaa itsestä kerättyjä tietoja mihin tahansa maahan lähes mihin tarkoitukseen tahansa.

3) Miten voi antaa etukäteen luvan käsitellä tietoja sillä tavalla, että mikä tahansa jälkeenpäin tehtävä muutos tietojen keräämisessä hyväksytään kysymättä tätä erikseen?

4) Onko vanhemmilla oikeus antaa suostumus lastensa tietojen levittäminen mihin tahansa maahan mitä tahansa tarkoitusta varten?

5) Riittääkö vain toisen vanhemman allekirjoitus, vai pitääkö olla molempien vanhempien suostumus?

6) Jehovan todistajien nettisivulla mainitaan, että henkilötietoja säilytetään ennalta määrittelemättömän pituisen ajan niin kauan kuin edellä mainittujen tai muiden oikeutettujen tarkoitusten kannalta on tarpeellista. Saako tietoja säilyttää "ennalta määrittelemättömän pituisen ajan"?


Tässä on valokuva tuosta lomakkeesta, jolla annetaan tietojen keräämiseen "avoin valtakirja", jota saa käyttää Jehovan toditajien järjestön mihin tahansa tarkoitukseen:


 
Mainittakoon lopuksi, että jos joku Jehovan todistaja ei suostu allekirjoittamaan tätä lomaketta, hänen soveltuvuuttaan joihinkin seurakunnan tehtäviin tai uskonnollisiin toimiin ei ehkä voida arvioida.

Lähde: JW.ORG.
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity