Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Kierrosvalvojille on ostettu uusia autoja
10.04.2018 Johanneksen poika
Kuvat: Pixabay

Seurakunnille on ilmoitettu, että haaratoimisto on ostanut kierrosvalvojille uusia autoja. Haaratoimisto huolehtii myös kaikista kierrosvalvojien autokustannuksista, mukaan lukien vakuutukset, huollot, polttoaineet jne.

Asiasta on luettu tällainen ilmoitus:

Kierrosvalvojien vierailuun liittyvät kulut

Kuten ehkä saatatte tietää, Suomessa kierrosvalvojien vierailuista aiheutuneista kustannuksista huolehditaan haaratoimiston kautta. Monet seurakunnat ovat tehneet päätöksen kuukausittaisesta lahjoituksesta näiden kulujen peittämistä varten. Haluamme kiittää teitä osoittamastanne anteliaisuudesta, kun olette tukeneet kierrosvalvojien arvokasta työtä.

Tammikuussa 2018 haaratoimisto hankki uusia autoja kierrosvalvojien käyttöön. Tästä lähtien haaratoimisto huolehtii myös kaikista kierrosvalvojien autokustannuksista, mukaan lukien vakuutukset, huollot, polttoaineet jne.

Seurakunnat voivat tukea tätä järjestelyä tekemällä päätöksen lahjoituksen antamisesta. Lahjoituksillanne katamme kaikki kierrosvalvojien asumiseen, liikkumiseen ja muut tämän tehtävän hoitamiseen liittyvät kustannukset. Julistajat voivat tukea seurakunnan päätöstä antamalla lahjoituksia laatikkoon, jossa lukee "Lahjoituksia seurakunnan kuluihin".

 


Jehovan todistajat pitävät apostoli Paavalia kierrosvalvojien esikuvana. Kirja Voit elää ikuisesti kertoo näin:

*** pe 23. luku s. 199 kpl 20 Jumalan näkyvä järjestö ***

20 Lisäksi Jerusalemissa toimiva hallintoelin lähetti seurakuntiin erikoisedustajia, esimerkiksi Paavalin ja Silaan, opettamaan ja rohkaisemaan Jumalan kansaa. Samoin nykyajan hallintoelin lähettää erikoisedustajia seurakuntiin tänä lopun aikana. (Apostolien teot 15:24–27, 30–32) Kokenut palvelija, josta käytetään nimitystä kierrosvalvoja, lähetetään noin kahdesti vuodessa viikoksi jokaiseen kierroksensa seurakuntaan.

Koska Paavali on hyvä esimerkki kierrosvalvojille, on hyvä katsoa, millainen oli hänen tapansa toimia. Tekikö hän ansiotyötä? Elättikö hän itsensä? Vai heittäytyikö "korvamerkityksi kulueräksi" seurakuntalaisille?

Raamatun mukaan Paavali oli ammatiltaan teltantekijä. Vuoden 2012 Vartiotorni kertoo Paavalista näin:

*** w12 1/11 s. 15 Tiesitkö? ***

Millaisia telttoja apostoli Paavali valmisti?

Apostolien tekojen 18:3:n mukaan apostoli Paavali oli ammatiltaan teltantekijä. Raamatun aikoina teltantekijät kutoivat kamelin- tai vuohenkarvasta kangasta ja ompelivat siitä telttoja matkamiehille. Niitä tehtiin paljon myös nahasta ja pellavasta, jota valmistettiin Paavalin kotikaupungissa Tarsoksessa.

- - -

Näin Paavalikin saattoi elättää itsensä matkustavana lähetystyöntekijänä.

Vartiotorniseura ylpeilee sillä, että Jehovan todistajilla ei ole palkattua papistoa niin kuin monilla kirkoilla.

*** w03 1/8 s. 20 ”Ilmaiseksi olette saaneet, ilmaiseksi antakaa” ***

Sitä vastoin Jehovan todistajat pyrkivät jäljittelemään Jeesusta ja hänen varhaisia opetuslapsiaan. Heillä ei ole palkattua papistoa, vaan jokainen heistä on sananpalvelija, jolla on velvollisuus saarnata ”valtakunnan hyvää uutista” toisille (Matteus 24:14).

Jos kierrosvalvojille maksetaan "avustusta", onko se palkkaa? Onko Jehovan todistajilla sittenkin myös palkattuja sananpalvelijoita? Millä tavalla kierrosvalvojan verotus hoidetaan? Tapahtuuko kaikki Suomen lain mukaan? Sitä ei kukaan tiedä, tai ainakaan siitä ei koskaan näytetä dokumentteja. Haaratoimiston rahaliikenne on salaista.     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity