Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Vielä kerran Hakkaraisesta
18.04.2018 Maaria
Kuvat: Iltalehti

Jehovan todistajilla on ikävä kyllä taipumus puhua vääristeltyjä asioita, jotta näyttäisivät paremmalta kuin ovatkaan. Heillä on tälle oma sanontansakin, he ovat ovelia kuin käärmeet, mutta viattomia kuin kyyhkyset. Sanonnalla on pohja raamatussa ja se viittaa siihen, miten he omasta mielestään ovat viattomia, mutta joutuvat välillä toimimaan käärmeitten lailla.

Asiaa on käsitelty myös heidän Vartiotorni-lehdessään. Tammikuun 2016 numerossa sivulla 5 sanotaan näin:Ikävä kyllä todistajien moraalin mukaan kaikilla ei siis ole oikeutta kuulla totuutta. Tämä pätee varsinkin niihin, jotka kritisoivat heitä. Näin herra Hakkarainen pystyi siis puhumaan IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -lähetyksessä 11.04.2018 vääristeltyä totuutta, koska  kuulijat eivät ansaitse kuulla totuutta. Vartiotorni-lehden mukaan heillä ei ole "oikeutta tietää totuutta".

Yritin saada valheet helppoon muotoon. Tässä muutamia:

Hakkaraisen väite:
Totuus:
Oikeuskomiteoiden tarkoitus on, että vanhimmat antavat hengellistä apua. Paimentakaa Jumalan laumaa, s. 82, kpl 3: ”Oikeuskomiteassa palveleminen on vakava vastuu. Te tuomitsette Jehovan puolesta ja olette hänelle tilivelvollisia tuomioistanne.”

Oikeuskomitean tulos riippuu katumuksesta ja sen määrän ja laadun arvioivat oikeuskomitean jäsenet. Tämä prosessi voi olla mielivaltainen. Katumus voi olla väärää tai sitä voi olla liian vähän ja ihmistä rangaistaan sen mukaan. Paimentakaa Jumalan laumaa, s. 91 väliotsikko: ”Aidon katumuksen tunnistaminen”
Jos joku haluaa erota, häntä ei kutsuta kuultavaksi. Monia on jopa vainottu, kun on yritetty saada häntä kuultavaksi sen jälkeen, kun hän on ilmoittanut haluavansa erota. Tunnen henkilökohtaisesti erään, jolla on tekstiviestit tallessa.
Paimentakaa Jumalan laumaa, s. 110, kpl 3: ”Komitean tulee ensin yrittää puhua hänen kanssaan ja auttaa häntä hengellisesti, jos hän suostuu siihen.”
Saattaa olla, että aviorikostapauksissa keskustellaan. Paimentakaa Jumalan laumaa, s. 59, kpl 5: Oikeuskomitean käsittelyä vaativat rikkomukset: Porneia
Viranomaisille kerrotaan hyväksikäytöstä aina ja haaratoimistoon soitetaan siksi, että varmistetaan, että viranomaisiin otetaan yhteyttä. Herra Hakkaraista voisi pyytää näyttämään tämän kohdan heidän kirjallisuudestaan tai ohjeistuksistaan. Ainoa, mitä sanotaan on, että ihmisillä on täysi oikeus ottaa yhteyttä viranomaisiin. Se on ihan eri asia kuin sanoa, että ota yhteyttä viranomaisiin, varsinkin todistajien keskuudessa, jossa on selvää, ettei veljeä saa viedä oikeuteen.
Kuka sitä paitsi uskaltaa viedä asian viranomaisille, jos on lapsesta asti kuullut, että veli ei vie veljeä oikeuteen?
Viranomaisille kerrotaan hyväksikäytöstä aina ja haaratoimistoon soitetaan siksi, että varmistetaan, että viranomaisiin otetaan yhteyttä. Miksi tätä ei ole kirjallisessa muodossa missään?
Irlannissa vanhimmat ovat menettäneet asemansa, koska ovat ilmoittaneet viranomaisille, kun haaratoimisto on kieltänyt
Kaikille on selvää, mitä hyväksikäyttötapauksissa tehdään, ja että tapaukset ovat harvinaisia. Itse tiedän varmasti kaksi pedofiiliä, toinen tuomittiin oikeudessa, ja tunnen monta heidän uhriaan. Lisäksi olen kuullut ainakin kolmesta muusta tapauksesta. Ei tunnu harvinaiselta.
Tunnen henkilön, joka väittää että vanhimmat uhkasivat häntä erottamisella, jos hän vie lasten hyväksikäyttötapauksen viranomaisille, koska ”veli ei vie veljeä oikeuteen”. Ikävä kyllä henkilö on Jehovan todistaja ja tuskin haluaa asian kanssa julkisuuteen.
Olen antanut ohjeistuksia ilmoittaa poliisille. Jos tapaukset ovat harvinaisia, miten viime aikoinakin herra Hakkarainen on antanut ohjeita (monikko) ilmoittaa poliisille.
Hakkarainen tarkisti Josefiinan tapauksen arkistoista. Hetkinen, eihän Jehovan todistajilla pitänyt olla mitään arkistoja..?
Eihän lasten hyväksikäyttöasioissa ole todistajaa. Ei sovellu niihin. Tätä nimenomaan käytetään niihin. Kahden todistajan sääntö on ehdoton eikä siitä luovuta koskaan: Katso täältä. Katso myös Australian Royal Commissionin tutkimuksista.
Seurakunnassa ei käsitellä poliisiasioita, poliisit käsittelevät ne ihan niin kuin lääkärit käsittelevät lääkäreiden asioita. Öö?? Mites veriasiat??? Nimenomaan kielletään verensiirrot, vaaditaan jopa kopio verikortista seurakunnan arkistoon. Eikö tämä ole lääkäriasia?
Karttaminen riippuu henkilöistä ja on henkilökohtainen valinta. Minut erotettiin, koska en karttanut. Minulla ei ainakaan ollut vapautta valita.
Hakkarainen vertaa erottamista työpaikasta tai jostain muusta yhteisöstä lähtemiseen. Kieltääkö työpaikka entisiä työkavereita tervehtimästä kadulla? Ei. Päinvastoin, monella jää elinikäisiä ystäviä entisistä työpaikoista.
Esimerkissä henkilö puhuu pahaa työpaikastaan ja siksi häntä aletaan karttaa. On hyvin epätodennäköistä, että entiset työkaverit alkaisivat karttaa, jos työpaikalta erotettu puhuu pahaa entisestä työpaikastaan.
Suurin osa lähtijöistä ei puhu pahaa. He kertovat vain totuuden, jota nykyiset todistajat eivät saa kuulla. Kaikkia yksityiskohtia.
Suurin osa lähtijöistä palaa eikä motiivina ole karttamisen välttäminen. Mistä Hakkarainen voi tietää, miksi he tulivat takaisin?
Hakkarainen ei tunne ketään erotettua eikä kartettavaa. Ilmeisesti herra Hakkarainen ei tunne heitä enää, koska on katkaissut välit heihin. Vertaistukipalstalla useampi ihminen sanoo tunteneensa Hakkaraisen henkilökohtaisesti ennen erottamista ja erottamisen seurauksena Hakkarainen karttaa heitä. Lue täältä.

Lopuksi vielä yksi asia, joka on pahimman luokan vääristelyä ja hämäys.

Hakkaraisen väite: Totuus:
Ei karteta niitä, jotka lopettavat saarnaamisen ja toiminnan.
Tämä on erittäin usein tehtävä hämäys. Sekoitetaan tahallaan termit.

Se joka hiipuu pois ja lopettaa toiminnan, on jt-kielellä toimeton, mutta edelleen Jehovan todistaja. Totta, häntä ei karteta, häntä pidetään vain epäilyttävänä seurana.

Jos kysytään nimenomaan entisistä todistajista eli erotetuista tai eronneista, ei saisi vastata kysymykseen, miten toimettomia kohdellaan.

Tässä siis muutamia mietteitä, mitä haastattelusta heräsi. On myös hyvä tietää, että monet säännöt ovat oikeasti vielä paljon tiukemmat, kuin mitä kirjallisuudessa sanotaan. Kun olen yrittänyt löytää kirjallisuudesta sääntöjä asioihin, jotka todistajana ollessa oli täysin päivänselviä, on niitä ollut vaikea löytää. Ilmeisesti niitä painotetaan puheissa ja yleisissä keskusteluissa, jotta niistä ei jää kiinni niin helposti.


 

  
Katso Sensuroimaton Päivärinta täältä.

Lue Hakkaraisen osuus tekstinä täältä.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity