Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Onko lapsella oikeus pitää yhteyttä isovanhempiinsa?
26.04.2018 Johanneksen poikaJehovan todistajien karttamisoppi johtaa joskus surulliseen tilanteeseen. Jos esimerkiksi joku aikuinen Jehovan todistaja eroaa tai erotetaan seurakunnasta, hänen lapsensa yhteys Jehovan todistaja -isovanhempiin katkeaa. Tai jos isovanhemmat erotetaan tai eroavat seurakunnasta, lapsenlapsen yhteys isovanhempiin katkeaa, mikäli lapsen äiti ja isä ovat Jehovan todistajia.

Tällaista traagista ihmissuhteiden turhaa katkomista tapahtuu siksi, että Jehovan todistajien karttamissääntö on julma eikä ota huomioon lapsen etua. Lapsihan ei em. tapauksissa ole mitenkään syyllinen perhesuhteiden katkeamiseen. Syylliset istuvat USA:ssa Jehovan todistajien päätoimistossa Warwickissa. Heitä on tällä hetkellä kahdeksan. Heitä kutsutaan hallintoelimeksi.

Jos lapsilla on elossa olevan isovanhemmat, heidän tulisi saada olla tekemisissä heidän kanssaan. On toki tapauksia, joissa JT-isovanhemmat yrittävät aivopestä lapsenlasta JT-kulttiin vastoin vanhempien tahtoa, ja se on ehdottomasti väärin. Mutta normaalin kanssakäymisen lastenlasten ja isovanhempien välillä tulisi olla mahdollista.

Helsingin Sanomien kolumnissa Maaret Kallio kertoo lämpimästi omista kokemuksistaan, kun hän kävi usein isovanhempiaan tapaamassa ja vertaa sitä nykyaikaan. Helsingin Sanomien juttu ei liity mitenkään jehovantodistajuuteen, mutta se korostaa sitä, että isovanhemmat kuuluvat lasten elämään, jos nämä ovat elossa. Miksi Jehovan todistajien hallintoelin haluaa tuottaa todella pahaa jälkeä? Eivätkö hallintoelimen jäsenet ole lukeneet omasta Uuden Maailman käännöksestään tätä kohtaa:

(1. Timoteukselle 5:8)  Totisesti jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan niistä, jotka ovat hänen huonekuntansa jäseniä, niin hän on kieltänyt uskon ja on pahempi kuin se, jolla ei ole uskoa.

Tässä on Maaret Kallion kirjoitus:

  

  
Alkuperäiset Helsingin Sanomien internetsivut täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity