Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      "Vanhan valon" ilotulitusta
28.04.2018 Johanneksen poika

”Perkele paholaisineen tietää hyvin, että heidän aikansa on lyhyt.”

”Mutta kun me Harmagedonin jälkeen sukellamme esiin kätköarkista, niin me tahdomme tehdä sen järjestäytyneinä.”

”Vaimot eivät ole lehmiä eikä omaisuutta, joihin miehet saavat yksinoikeuden, niin että nämä voivat tehdä heille mitä haluavat.”

Näin ”raikasta” oli Vartiotorni-lehden opetus 1950-luvun alussa. Nyt tuohon opetukseen kuka tahansa voi helposti tutustua. Vartiotornin Verkkokirjastoon on ilmestynyt Vartiotorni-lehtien vuosikerrat vuodesta 1950 alkaen suomen kielellä. Siis 20 vuotta lisää teokraattista opetusta, joka on tullut suoraan ”uskolliselta ja ymmärtäväiseltä orjalta”.

Täytyy kerrankin kiittää Vartiotorniseuraa rohkeudesta. Tällaisen vanhan ja osittain kiusallisen materiaalin jakaminen netissä ei ole ihan ongelmatonta. Moni Jehovan todistaja voi alkaa etsiä tietoja siitä, millainen järjestö oli yli 60 vuotta sitten. Mitä se opetti? Miten se opetti? Mikä on muuttunut? Onko tämä enää sama järjestökään?

Joillekin se voi olla jopa uskonkoetus.
 


Tässä on muutamia otteita Verkkokirjastosta 1950-luvun alun Vartiotorni-lehdistä:23 Perkele paholaisineen tietää hyvin, että heidän aikansa on lyhyt. Mutta siitä huolimatta he yrittävät saada ihmiset ajattelemaan, että Jehovan päivä, jona tämä maailma hävitetään, ei ole niin lähellä, kuin vuoden 1914 jälkeiset maailmantapahtumat osoittavat uskoville ihmisille Raamatun ennustusten valossa. Jehovan päivä tulee niin ollen äkkiä kuin varas yöllä. Jehovan todistajat eivät ole eivätkä tahdo olla vastuussa tuon tuhopäivän äkillisestä saapumisesta. Niinkuin Jehovan määräämät vartijat, joita syytetään ihmisten verestä, jos he eivät varoita näitä tulevasta maailmanhävityksestä, hänen todistajansa ovat nousseet talojen katoille ja huutaneet varoitusta toteuttaen siten voitelunsa ”julistamaan meidän Jumalamme kostonpäivää”. Uskaltaen rohkeasti uhmata sitä suosittua toiveajattelua, että se ei ole lähellä, Jehovan todistajat julistavat jatkuvasti, että hänen maailman hävittämispäivänsä on lähellä, lähempänä kuin he luulevatkaan. Nämä todistajat noudattavat tällä tavalla apostoli Pietarin kehoitusta tämän maailman lopun suhteen: ”odottavat ja jouduttavat sen Jumalan päivän tuloa, joka panee taivaat palamaan poroksi ja häviämään ja taivaankappaleet loimuamaan ja sulamaan.” (2. Piet. 3:11, 12, Amer. käänn.) Nyt ei ole aika pettää ihmisiä antamalla heidän lykätä tätä tapahtumaa mielessään tuonnemmaksi. Nyt jos milloin on aika elvyttää hyvätahtoiset ihmiset elämänpelastavaan toimintaan osoittamalla heille Raamatusta ja maailman tapahtumista Jehova Jumalan päivän uhkaava läheisyys.

 


Pilkkalaulu Saatana Perkelettä vastaan

”Kuinka olet pudonnut taivaista, sinä loistava, sarastuksen poika! Sinut on alennettu maahan, sinä kansojen heikontaja.” – Jes. 14:12, Young.

JEHOVA on määrännyt laulun laulettavaksi nyt hänen päävihollistaan, Saatana Perkelettä, vastaan. Se pilkkaa kaiken vanhurskauden vihollista. Se on ennakkotiedoitus siitä nöyryytyksestä ja häpeästä, mikä on pian kohtaava häntä. Hän on elänyt aikansa. Hänen nousunsa on päättynyt ja hänen putoamisensa alkanut. Hänellä on täysi syy tietää se, mutta jos hän ei halua myöntää sitä, vaan taistelee välttämättömyyttä vastaan katkerassa vihassa, niin Jehova Jumala antaa hänelle muistutuksen. Jumala tekee selväksi nyt sen pilkkalaulun sanat, minkä hän henkeyttämällä sepitti enemmän kuin kaksituhatta kuusisataa vuotta sitten. Hän panee laulajansa vastustamattomasti lausumaan näitä sanoja näinä Saatanan maailmanjärjestön viimeisinä päivinä. Tätä pilkkalaulua ei lauleta tuon jumalattoman hyödyksi, sillä onhan tunnettu totuus, että hän ei tee milloinkaan parannusta. Tämä laulaminen tapahtuu kaikkien niiden hyödyksi, jotka ovat kauan olleet Saatana Perkeleen ja hänen kauhean järjestönsä uhreina ja jotka haluavat päästä sen vallasta ja valvonnasta. Tämä laulu, joka on niin synkkä Saatanalle, on vapautuksen sävel heille. Sen pilkkaavat sanat kajahtavat uhmaa ja ilmaisevat voittoa tuosta pitkäaikaisesta sortajasta. Tämän laulun laulajat eivät voisi laulaa sitä itsestään niin rohkeasti ja vakaumuksellisesti aivan Saatanan maailmanjärjestön keskellä, jollei sen jumalallinen Sepittäjä olisi antanut heille ensin voittoa tuosta sortajasta ja vapautusta hänen vallastaan. Niiden, jotka haluavat kokea samanlaisen voiton ja vapautuksen, täytyy nyt uskoa tämä laulu ja tulla sen Sepittäjän ja hänen laulajiensa puolelle uhmaten tuota pilkattua sortajaa.

 


17 Mutta kun me Harmagedonin jälkeen sukellamme esiin kätköarkista, niin me tahdomme tehdä sen järjestäytyneinä. Vihollinen voi vielä ottaa meidät valtaansa ja hajoittaa meidät ulkonaisesti tai ajaa meidät maan alle, mutta kun hänet on tuhottu Harmagedonissa ja kun me esiin niistä hänen pidätyspaikoistaan, jotka on murskattu, niin me marssimme esiin teokraattisesti järjestäytyneinä tuntien järjestön menettelytavat. Ja me tulemme kaikki jälleen yhteen ja työskentelemme teokraattisen uuden maailman vapaana yhteiskuntana kaikkialla maailmassa. Uskollisen jäännöksen jäsenet saavat aikanaan muutoksensa kuolemassa ja ylösnousemuksessa, ja heidät kootaan näkymättömiin taivaisiin, mutta ”muut lampaat” jatkavat toimintaansa uutena maana näkyvien ”ruhtinasten” kanssa. Se vanhurskas ”uusi maa” kasvaa tästä pienestä ytimestä, kunnes se käsittää kaikki haudoistaan ylösnousseet kuolleet, jotka tottelevat Valtakuntaa. Kun Valtakunta on suorittanut Jumalan tarkoituksen ihmiskunnan suhteen niiden tuhannen vuoden lopussa, niin se järjestely päättyy. Sitten seuraavat uudet asiainjärjestelmät uuden maan uskollisen ihmiskunnan iloksi ja siunaukseksi läpi iankaikkisuuden. – 1. Kor. 15:24–28.

 


13 Jos Jehovan todistajain pitäisi nyt väittää olevansa pasifisteja, niin se merkitsisi sitä, että he tuomitsisivat kaikki esikristilliset Jehovan todistajat, jotka tarttuivat aseisiin Jehovan kaikkeudenyksinvaltiuden ja hänen teokraattisen kansansa, Israelin, puolustamiseksi. Mutta me emme voi langettaa tällaista tuomiota. Jeesus Kristus ei tehnyt sitä koskaan, ja hän on Jehovan suurin todistaja, joka on ansainnut arvonimen ”Uskollinen ja totinen todistaja”. (Ilm. 3:14) Jehova ei ole itsekään pasifisti, eivätkä hänen todistajansakaan ole, vaikka he ovatkin omantunnonarkoja. Jeesus ei ollut pasifisti, vaikka hänen ei kerrotakaan koskaan tarttuneen lihallisiin aseisiin itsepuolustuksekseen. Niin, sinä sanot, mutta eikö Jeesus tehnyt nuoraruoskaa ajaakseen kaikki kaupustelijat pois Jerusalemin temppelistä? Kyllä, mutta kertomus ei sano hänen käyttäneen sitä ruoskaa lyödäkseen niitä miehiä, jotka siellä myivät, vaan hän ajoi sillä niitä lampaita ja sitä karjaa, mitkä he olivat tuoneet siihen pyhään paikkaan ’tehden minun Isäni huoneen markkinahuoneeksi’. – Joh. 2:13–16.

 


Vaimot eivät ole lehmiä eikä omaisuutta, joihin miehet saavat yksinoikeuden, niin että nämä voivat tehdä heille mitä haluavat. Vaimo ei menetä kaikkia Jumalalta saamiaan oikeuksia ja vapauksia mennessään naimisiin. Avioliitto on todellisuudessa toveruutta, missä molemmat osapuolet luopuvat jossakin määrin naimattomuuteen liittyvistä vapauksista: ”Vaimon ruumis ei ole hänen omassa, vaan hänen miehensä vallassa; samoin ei miehenkään ruumis ole hänen omassa, vaan vaimon vallassa.” (1. Kor. 7:4) Sen sijaan että aviomies laajentaisi omaisuuttaan ja sitä aluetta, mitä hän voi hallita kuin läänitysherra, hänen täytyy todellisuudessa jakaa omaamaansa vastahankkimansa puolison kanssa. Siitä pitäen täytyy ruokkia kahta suuta, pukea kahta ruumista, ja sairauden ja onnettomuuksien uhka kaksinkertaistuu. On yksi lohtu: jos tämä kaksinkertainen taakka jaetaan oikein rakkauden avulla, niin kaksi kertaa niin monta kättä on kantamassa sitä!

 


Lukijoiden kysymyksiä:

● Monet sanovat, ettei verensiirron ottaminen ole veren syömisen kaltaista. Onko tämä terve katsantokanta?

Sairaalassa olevaa potilasta voidaan ruokkia suun, nenän tai suonien kautta. Kun sokeriliuoksia annetaan suoniin, niin sitä nimitetään suonien kautta ravitsemiseksi. Sairaaloitten oma puhetapa tunnustaa näin ollen ruokkimiseksi ravinnon panemista elimistöön suonten välityksellä. Se siis, joka toimittaa verensiirron, ruokkii sairasta verellä suonien kautta, ja siirron saava potilas syö suoniensa välityksellä. Kun kaikki keinotekoiset keksinnöt ja järkeilyt ja saivartelut on sivuutettu, niin paljaaksi tosiasiaksi jää, että jonkun luomuksen verta on otettu hyvä annos tahallaan toisen elimistöön. Sen juuri Jumala kieltää siitä tavasta välittämättä, millä se tapahtuu.

 


10 Tämän nuoren vaikutuksille alttiin mielen alituisen ohjauksen nähtiin olevan välttämätöntä Sananlaskuissa esitettyä totuutta silmälläpitäen: ”Hulluus on kiertynyt kiinni poikasen sydämeen, mutta kurituksen vitsa sen hänestä kauas karkoittaa.” (Sananl. 22:15) Jos vanhemmat eivät valmenna oikein lasta, niin hänen sydämensä eli mielensä menee varmasti maailman tyhmyyden tai kuoleman tuottavan mielettömyyden tietä. ”Älä kiellä poikaselta kuritusta, sillä jos lyöt häntä vitsalla, säästyy hän kuolemasta. Vitsalla sinä häntä lyöt, tuonelasta hänen sielunsa pelastat.” (Sananl. 23:13, 14) Tässä mainittu vitsan käyttö ei merkinnyt välttämättä kirjaimellisen vitsan käyttämistä, vaan vanhemman arvovallan muodostaman vitsan täysivoimaisuutta. Vanhempien arvovallan tukea vailla olevien sanojen havaittiin aikaansaavan hyvin vähän. ”Pelkät sanat eivät valmenna koskaan orjaa; hän ymmärtää, mutta ei tahdo totella. Pilattu poika vajoaa orjaksi ja koituu lopulta murheeksi.” (Sananl. 29:19, 21, Mo) Simsonin isä Maanoah rukoili todellisesti Jehovalta opastusta poikansa valmennuksessa: ”Oi Herra, salli Jumalan miehen, jonka lähetit, vielä tulla luoksemme opettamaan meille, [miten meidän on valmennettava poika], joka on syntyvä.” (Tuom. 13:8) Poikien ja tytärten valmentaminen ei ollut siis mikään helppo asia. Kaikki lapset eivät hyötyneet vanhempiensa viisaasta valmennuksesta, ja siten jotkut lankesivat myöhemmin pois tosi palvonnasta.

- - -

21 Nykyisten teokraattisten vanhempien on lisäksi taisteltava vanhan maailman propagandan kohoavaa hyökyaaltoa vastaan, minkä tarkoituksena on vangita ja vääristää nuorten mieli. Radio, televisio, elokuvat, pila- ja sanomalehdet ovat yleensä täynnä epäteokraattista, epätervettä opetusta. Järkevien vanhempien täytyy vähentää näitä paholaisten henkeyttämien ilmaisujen lähteitä ja suojella lastensa mieltä niiden huonolta vaikutukselta. (1. Joh. 4:1) Jos ja kun käytetään hyväksi radiota, televisiota ja elokuvia, niin viisaitten vanhempien tulee noudattaa huolellista valintaa.

 


Lukijain kysymyksiä

● Teidän julkaisunne osoittavat, että Harmagedonin taistelu tulee tämän sukupolven aikana ja että tämä sukupolvi alkoi v. 1914 jKr. Miten pitkä yksi sukupolvi on Raamatun mukaan? – G. P., Liberia.

Websterin lyhentämätön sanakirja sanoo sukupolvesta antamassaan määritelmässä mm. näin: ”Ihmisen keskimääräinen elinikä eli se tavallinen ajanjakso, missä toinen polvi seuraa toista eli lapsi seuraa isää; elinikä. Sukupolvi käsitetään tavallisesti noin 33 vuoden ajaksi.” Mutta Raamattu ei esitä asiaa niin tarkkaan. Se ei ilmoita sukupolven vuosimäärää. Eikä meidän tule käsittää Matteuksen 24:34:nnessä, Markuksen 13:30:nnessä ja Luukkaan 21:32:sessa olevia kohtia, mitkä mainitsevat kysymyksessä olevan sukupolven, merkitsevän sellaisen sukupolven keskimääräistä aikaa, mitä toinen seuraa, kuten Webster määrittelee arvioidessaan sen 33 vuodeksi, vaan pikemminkin sellaiseksi kuin Websterin ensiksi lainatussa määritelmässä sanotaan, eli ”ihmisen keskimääräiseksi eliniäksi”. Kolme tai neljäkin sukupolvea saattaa elää samaan aikaan siten, että toisen aika on loppumassa, toisen alkamassa. (Ps. 78:4; 145:4) Elinikä oli ennen Nooan ajan vedenpaisumusta satoja vuosia. Se on vaihdellut sen jälkeen vuosisatojen kuluessa ja on nytkin erilainen eri maissa. Raamattu puhuu ihmisen päivistä seitsemän- tai kahdeksankymmentä vuotta pitkinä, mutta se ei ilmaise sukupolven vuosimäärää. – Ps. 90:10.

Vaikka se ilmaisisikin, niin me emme voisi laskea niistä numeroista Harmagedonin aikaa, sillä tässä tarkasteltavanamme olevat tekstit eivät sano Jumalan taistelun tulevan juuri tämän sukupolven päättyessä, vaan ennen sen loppua. Olisi vaarallista yrittää sanoa, miten monta vuotta ennen sen loppumista taistelu puhkeaa. Nämä raamatunkohdat asettavat ainoastaan rajan, joka on riittävän täsmällinen kaikkiin nykyisiin käytännöllisiin tarkoituksiin. Jotkut henkilöt, jotka elivät 1914, jolloin ennustettujen tapahtumien sarja alkoi, elävät silloinkin, kun tämä sarja päättyy Harmagedonissa. Kaikki nämä tapahtumat tulevat sukupolven aikana. Nyt elää satoja miljoonia henkilöitä, jotka elivät vuonna 1914, ja monet miljoonat näistä saattaisivat elää vielä parisenkymmentä vuotta tai enemmänkin. Me emme voi sanoa, milloin Harmagedon katkaisee useimpien näiden elämän.

 

  
Vartiotornin Verkkokirjaston löydät täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity