Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Tiedottaja Leinonen harhautti taas Helsingin Sanomien toimittajaa
13.05.2018 Johanneksen poikaSuomen haaratoimiston tiedotusosasto on osoittautunut melkoiseksi pajunköyden tuotantolaitokseksi. Siitä huolimatta se tarjoaa aina yllätyksiä, kuten nyt Helsingin Sanomien jutussa, joka käsitteli Jehovan todistajien asevelvollisuudesta vapauttavaa lakia.

Suorat lainaukset HS:n jutusta:

Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen arvioi, että osalla Jehovan todistajista omatunto ei sallisi siviilipalvelusta nykyisen lainsäädännön mukaan, vaan he valitsisivat mieluummin rangaistuksen.
- - -
Sinänsä Leinosen mukaan Jehovan todistajilla ei ole mitään yhteiskunnan ja valtion palvelemista vastaan, kunhan siihen ei liity aseellista kytköstä. Niissä maissa, joissa on käytössä kansalaispalvelus, Jehovan todistajat suorittavat sen.
- - -
”Me kieltäydymme vain tappamisesta”, Leinonen täsmentää. Myös siviilipalvelus on heille ongelma, koska se kytkeytyy maanpuolustusvelvollisuuteen.


Tuo on pajunköysitehtaan esimiehen vääristelevää puhetta. Hän käy jatkuvaa kampanjaa totuutta vastaan.

Hän kikkailee taas sanoilla, kuten kuvaan kuuluu. Hän yrittää harhauttaa toimittajaa samalla tavalla kuin viranomaisiakin. Hän väittää, että Jehovan todistajien "omatunto" ei sallisi siviilipalvelusta. Oppimuutos vuonna 1996 on sallinut sen jo yli 20 vuotta. Leinonen puhuu "kansalaispalveluksesta", vaikka kyse on Suomessa siviilipalveluksesta. Jokaisessa maassa, jossa on käytössä siviilipalvelusjärjestelmä, se on asepalveluksen vaihtoehto. Ja sitä pidetään hyvänä Jehovan todistajien virallisilla nettisivuilla. Miksi Leinonen käyttää sanaa "kansalaispalvelus"? Harhauttaakseen. Tämä on hänen usein käyttämänsä kikka muissakin asiayhteyksissä. Hän alkaa yhtäkkiä puhua sellaisilla termeillä, joita Jehovan todistajat eivät tavallisesti käytä.

Joko Leinonen ei lainkaan lue omia nettisivujaan tai sitten hän tuottaa pajunköyttä niin paljon, että se heikentää jo hänen näkökykyään. Vai mitä sanot tästä siviilipalveluksen hehkutuksesta, joka löytyy Jehovan todistajien virallisilta nettisivuilta?


Kuva: JW.ORG

Taiwanissa käynnistettiin vuonna 2000 siviilipalvelusohjelma, jonka ansiosta aseistakieltäytyjät voivat suorittaa kansalaisvelvollisuutensa niin, ettei heidän tarvitse toimia vastoin omaatuntoaan. Tämä järjestely tarjoaa aseistakieltäytyjille mahdollisuuden työskennellä sairaaloissa, hoitolaitoksissa tai muilla julkisen sektorin aloilla. Ohjelma on ylittänyt odotukset ja hyödyttänyt niin Taiwanin yhteiskuntaa kuin aseistakieltäytyjiäkin, joita ei enää tuomita vankeuteen puolueettoman kantansa vuoksi.
- - -
Tämä ohjelma on merkittävä yhteisömme jäsenille, koska voimme hoitaa tehtävämme seurakunnissa ja samalla täyttää velvollisuutemme. Nyt voimme tehdä niin rikkomatta Raamatun periaatteita. Jesajan kirjassa sanotaan: "Eivätkä he enää opettele sotaa."

Arvostamme sitä, että voimme suorittaa velvollisuutemme eikä meidän tarvitse toimia vastoin omaatuntoamme.

Katso Jehovan todistajien tuottama video siviilipalveluksesta täältä.

Lue tekstinä em. videon sisältö täältä.
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien omilla nettisivuilla vakuutetaan, että heidän tiedotusosastonsa antaa luotettavaa tietoa. Miksi tämä ei toteudu Suomessa? Miksi Leinonen yrittää väittää, että Suomessa Jehovan todistajat eivät voi suorittaa nykyistä siviilipalvelusta, kun se monissa muissakin maissa on mahdollista?

Kyseessä on ns. "saavutettu etu", josta ei haluta luopua. Tällä hetkellä Jehovan todistajien ei Suomessa ole pakko suorittaa minkäänlaista palvelusta. Leinonen yrittää kynsin hampain vääristää totuutta ennemmin kuin antaa periksi ja myöntää, että kuka tahansa Jehovan todistaja voi suorittaa Suomessa siviilipalveluksen. Nykyinen laki on täysin turha.Puolustusministeriön työryhmä yrittää parhaillaan löytää ratkaisua kiperään pulmaan, joka liittyy Jehovan todistajien vapautukseen ase- ja siviilipalveluksesta. 1980-luvulla säädetty poikkeuslaki on ongelmallinen kansalaisten yhdenvertaisuuden näkökulmasta, mutta toisaalta vapautus muillekin vakaumuksille voisi hapertaa yleistä asevelvollisuutta.


 

  
Alkuperäiset Helsingin Sanomien internetsivut täällä.

Lue myös nämä jutut:
   

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity