Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Uusi JT-aiheinen suomenkielinen blogi kertoo tärkeistä asioista
18.05.2018 Johanneksen poika

Internetin ihmeelliseen maailmaan on syntynyt uusi suomenkielinen blogisivusto, jossa käsitellään Jehovan todistajiin liittyviä asioita. Blogin nimi on:

Totuuden tarkastelua
Jehovan todistajat - harmitonta huuhaata vai vahingollista valhetta?

Neljä ensimmäistä kirjoitusta antavat odottaa blogilta paljon:
  • Viimeisten päivien tunnusmerkit
  • Rokotuskielto 1921-1952
  • Lääketieteellistä huuhaata
  • Kun mennyttä pitää muuttaa

Blogikirjoitus 1


Blogin aiheet ovat todella mielenkiintoisia. Ensimmäiseksi ilmestynyt kirjoitus Viimeisten päivien tunnusmerkit pohtii Jehovan todistajien väitteitä siitä, toteutuvatko "asianjärjestelmän päättymisen" nämä tunnusmerkit:
  • Kansakunta nousee kansakuntaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan. (Matteus 24:7)
  • Tulee olemaan suuria maanjäristyksiä. (Luukas 21:11)
  • Tulee olemaan – – ruttotauteja. (Luukas 21:11)
  • Tulee olemaan nälänhätää. (Matteus 24:7)
Blogiin on otettu vaikuttavia kaavioita, joista jo pienellä vilkaisulla saa hyvän käsityksen asioiden tilasta. Otetaan yksi esimerkki:

"Tulee olemaan nälänhätää."

Tässäkään asiassa tilastot eivät tue Jehovan todistajien väitteitä. Alla olevassa kuvassa on nälkäkuolleisuus 1860-luvulta eteenpäin. Nykyään nälkään kuolee pieni murto-osa vaikkapa vain määrästä 50 vuotta sitten. Nälkäkuolemat ovat tilastojen mukaan vihdoinkin katoamassa kokonaan maailmasta.
 

Tämän jutun kaikki kuvat: Totuuden tarkastelua -blogi


Blogikirjoitus 2

Blogin toisessa kirjoituksessa käsitellään rokotuskieltoa, joka oli voimassa vuosina 1921 - 1952. Blogi mainitsee tästä asiasta näin:

Jehovan todistajien oma historia vaikenee rokotuskiellosta. Kielto tuli voimaan 1921, poistui 1952 ja kesti 31 vuotta. Sillä oli samanlainen merkitys Jehovan todistajien elämään kuin nykyään verensiirtokiellolla.

Useimmat todistajat eivät ole koskaan  kuulleetkaan, että rokotukset olivat aikoinaan täysin kiellettyjä.

Miten rokotuskieltoa kommentoitiin englanninkielisessä Herätkää! -lehdessä vuonna 1929?

"Ajattelevat ihmiset ottavat mieluummin isorokon kuin rokotteen."

Todistajien silloisen valon mukaan rokotteet levittivät kuppaa, syöpää, ihottumaa, ruusua, tuberkuloosia, spitaalia ym. Isorokon kuolleisuus oli aikoinaan 30%, ja on nykyään hävitetty - rokotteiden ansiosta.


Blogikirjoitus 3

Blogin kolmannen kirjoituksen teema on Lääketieteellistä huuhaata. Blogi alkaa vakuuttavasti:

Jehovan todistajien keskuudessa vaihtoehtoisen lääketieteen käyttö on hyvin yleistä, paljon yleisempää kuin keskimäärin väestössä. Tämä ei koske ainoastaan suomalaisia Jehovan todistajia, vaan näyttää olevan kansainvälinen ilmiö. Tämä selviää helposti googlettamalla "homeopathy jehovah's witnesses".

Vaihtoehtoiseen lääketieteeseen turvautumiseen liittyy erittäin kielteinen suhtautuminen koululääketieteeseen, kuten koulutukseen yleisemminkin. Useimmilla Jehovan todistajilla on heikko koulutus ja vielä nykyäänkin todistajia kehotetaan jatkuvasti karttamaan "maailmallista" koulutusta. Tästä on seurauksena kritiikittömyys, vähäinen tietämys ja herkkäuskoisuus. Siitä on seurauksena myös heikko tulotaso. Tuloja pyritään paikkaamaan lisätienesteillä, kuten vaikkapa homeopaattisten "lääkkeiden" ja luontaistuotteiden myynnillä.

Lähes jokainen vanhemman polven Jehovan todistaja Suomessa tuntee nimen Alfred Vogel. Hän oli sveitsiläinen Jehovan todistaja, jolla ei ollut minkäänlaista lääketieteellistä koulutusta. Siitä huolimatta hän avasi 1923 yrttikaupan Baseliin ja alkoi julkaista luontaislääkkeisiin keskittyneitä kirjoja ja lehtiä. Ehkä tunnetuin Vogel-tuote Suomessa on Echinaforce.

  

Blogikirjoituksessa mainitaan myös yrttiopas Kohti terveyttä, jonka oli julkaissut Jehovan todistajista lähtöisin oleva K. H. Taavitsainen vuonna 1942. Hän oli vuonna 1931 perustanut yhdessä suomalaisten todistajien johtoportaan kanssa osuuskunta Alsanon. Alsano harjoitti luonnonlääkintää sekä majoitus- ja ravintolabisnestä.


Blogikirjoitus 4

Blogin neljännen kirjoituksen aihe on Kun mennyttä pitää muuttaa. Kirjoitus viittaa J. F. Rutherfordin esitelmäsarjaan "Millions now living will never die". Kirjoituksessa tarkastellaan sanaa "ehkä".Tästä tehtiin myös kirjanen, joka käännettiin myöhemmin suomeksi nimellä "Miljoonat jotka nyt elävät, eivät kuole koskaan". Voit lukea lisää em. kirjasesta täältä.
 


  
Lue asiapitoista blogia Totuuden tarkastelua täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity