Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Toinenkin uusi JT-aiheinen suomenkielinen blogi löytyy nyt netistä
22.05.2018 Johanneksen poika

Nettiin on taas ilmaantunut uusi suomenkielinen JT-asioita käsittelevä sivusto, Totuus totuudesta. Tällä hetkellä blogissa on viisi valmista kirjoitusta:
 • Jehovan todistajat ja syntymäpäivät
 • Seksi on syntiä ja niin on itsetyydytyskin
 • 5 x karttamiseen liittyvä älyttömyys
 • Harmagedon - ihmiskunnan historian suurin joukkoteurastus
 • Miksi aikanaan palasin valtakunnansalille?
Tässä on viisi pientä otetta blogikirjoituksista aikajärjestyksessä:


Blogikirjoitus 1

Ensimmäiseksi ilmestyneen kirjoituksen aihe, Jehovan todistajat ja syntymäpäivät, koskettaa monia ihmisiä. Jehovan todistajat eivät saa viettää syntymäpäiviä. Näin ollen he joutuvat päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla erottautumaan valtaväestöstä. Se tekee heistä monien silmissä vähintäänkin "omituisia".

Mitä blogikirjoitus tästä aiheesta kertoo?

Tosiasiassa tämä sääntö ja sen perusteet ovat aivan naurettavia, ja ovat hyvä esimerkki siitä, miten Vartiotorniseura muotoilee asioita ja tulkitsee Raamatun tekstiä omaksi edukseen. Heti alkuun on korostettava, että Raamattu ei missään kohti kiellä syntymäpäivien viettoa. Siksi järjestö on joutunut tulkitsemaan ja soveltamaan muita Raamatun kohtia syntymäpäiviin, mutta teoria ei kestä lainkaan tarkempaa tarkastelua.

Järjestön perusteet siihen miksi syntymäpäivät ovat syntiä ovat muunmuassa:
 • Raamatussa mainitaan kahdet syntymäpäiväjuhlat, molemmissa tapahtui murha. Koska Jumalan sana puhuu vain huonossa valossa syntymäpäivien vietosta, voimme päätellä ettei Jumala hyväksy sitä.
 • Raamattu ei kerro kristittyjen tai Jeesuksen viettäneen syntymäpäiviä
 • Pakanallinen alkuperä
Voidaanko tällaista ajatusketjua soveltaa siis kaikkeen tulkittaessa mikä on sallittua ja mikä kiellettyä?

Esimerkiksi kissoja palvottiin epäjumalina Egyptissä, ne mainitaan aina kielteisessä sävyssä Raamatussa, kenenkään Jumalan tosi palvojan ei kerrottu omistavan kissaa. Täyttää siis kaikki syntympäiväjuhlien kiellon yllämainitut periaatteet, onko kissa siis kielletty lemmikki?
Myös koira on yleinen lemmikki Todistajilla, Raamattu ei kiellä koiran pitämistä lemmikkinä mutta mainitsee koiran lukuisia kertoja epäpuhtaana ja halveksittavana.


Blogikirjoitus 2

Seksi on syntiä ja niin on itsetyydytyskin, on toisen kirjoituksen teema. Siitä kerrotaan blogissa mm. näin:

Jehovan Todistajissa elää vahvana seksuaalinen rajoittaminen. Seksi aviopuolisoiden välillä on sallittua ja tarkoitettu molempien osapuolien nautinnoksi (tosin myös avioliiton seksisuhteisiin liittyy rajoittamista), mutta avioliiton ulkopuolella elävillä ei ole tätä mahdollisuutta. Ja kun sanon että ei ole sitä mahdollisuutta, niin tarkoitan sitä että seksin harrastaminen toisen ihmisen kanssa on erottamisen uhalla täysin kiellettyä. Myöskin itsetyydytys on tuomittua, siitä ei eroteta, mutta sen sanotaan olevan syntiä. Yksinäisiä kehoitetaan rukoilemaan ahkerasti ja viemään huomiota muihin asioihin, esimerkiksi kenttäpalvelukseen tai ystävien tapaamiseen.

Seksuaalisuus on kuitenkin meillä jokaisella sisäänrakennettuna, eikä sen olemassaolo liity siihen olemmeko naimisissa vai emme. On jokaisen ihmisen perustarve saada hellyyttä, toisen ihmisen läheisyyttä ja mahdollisuuden seksuaalisten tarpeiden tyydyttämiseen. Seksuaalista halua ei voi sammuttaa, ja sen tukahduttamisen yrittäminen aiheuttaa varmasti enemmän haittaa kuin hyötyä.
Tämä kaikki aiheuttaa monille Todistajille valtavasti painetta ja epätyytyväisyyttä. Lisäksi koska kukaan ei pysty sulkemaan seksuaalisia halujaan pois, seuraa tästä myös loputtomasti syyllisyyttä.


Blogikirjoitus 3

Kolmas blogikirjoitus käsittelee karttamista. Se on nimetty: 5 x karttamiseen liittyvä älyttömyys.

”Lakatkaa olemasta jokaisen sellaisen veljeksi kutsutun seurassa, joka on haureellinen tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai herjaaja tai juoppo tai kiristäjä, älkääkä edes syökö sellaisen kanssa. – – Poistakaa paha ihminen keskuudestanne.”

Hallintoelin soveltaa 1.Korinttilaiskirjeen jakeita täysin hullunkurisesti. Esimerkiksi hallintoelimen jäsen Anthony Morris puheessaaan vuoden 2014 Rooman vyöhykevierailulla korostaa, että Raamattu ei sano että lakatkaa olemasta erotetun seurassa, ellei hän ole läheinen sukulaisesi, äitisi, tyttäresi. Morris korostaa että Raamattu käskee karttamaan JOKAISTA erotettua. Jokaista, ilman mitään poikkeuksia. Mutta vaatiiko järjestö kuitenkaan karttamaan jokaista, ehdottomasti jokaista? Ei. Esimerkiksi aviopuolisot saavat olla normaalisti tekemisissä toistensa kanssa vaikka toinen olisi erotettuna (vain "hengellinen side" katkeaa). Eli jopa Vartiotornin omilla kieroilla standardeilla sanaa "jokaista" voidaan soveltaa eri tilanteisiin eri tavalla. Ja se miten sitä sovelletaan on täysin hihasta ravistettua ja täysin tämän pienen ryhmän hallinnassa - vailla Raamatullista tai järkevää perustetta.
Blogikirjoitus 4

Neljäs kirjoitus kertoo dramaattisista tapahtumista, Harmagedon - ihmiskunnan historian suurin joukkoteurastus.

Raamatun Harmagedon, siten kuin Jehovan todistajat sen tulkitsevat herättää kuitenkin enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.
 • Onko todella tarpeen pelotella ihmisiä näin? Eikö Luoja haluaisi että häntä palvotaan rakkaudesta, ei pelosta? Jos rakkaudesta, miksi tämä pelottelu?
 • Iso osa maailmasta ei ole koskaan kuullutkaan "totuutta", isossa osassa maailmaa todistajien osuus on niin pieni, että on hyvin epätodennäköistä koskaan törmätä Jehovan todistajaan. Mitä heille tapahtuu harmagedonissa?
 • Maailmassa on tuhansia uskontoja, mielestäni on kohtuutonta pitää vastuullisena yksilöitä siitä, etteivät ole osanneet näistä kaikista päätyä oikeaan uskontoon sillä pienellä otannalla minkä jokaisesta näkevät. Mitä tapahtuu toisen uskonnon edustajalle, joka yhtä vilpittömästi ajattelee palvovansa tosi Jumalaa hänen vaatimallaan tavalla?
 • Miksi aiemmin kuolleet saavat ylösnousemuksen, mutta viimeisinä päivinä eläneet ja siten harmagedonissa kuolleet eivät saa? Eikö ole epäoikeudenmukaista että se, mihin kohtaa ihmiskunnan historiaa olet syntynyt voi merkitä sinulle joko ikuista elämää tai ikuista kuolemaa?
 • Miksi lapset kuolevat vanhempien mukana harmagedonissa? Tätä ei kirjallisuudessa suoraan sanota, mutta viitataan sen olevan todennäköistä.
 • Jos Jumala on rakkaus, eikö hän pysty toteuttamaan kaiken pahuuden loppua muuten kuin julmalla ja järkyttävällä tavalla, jossa henkensä menettäneet kärsivät, pelkäävät ja mahdollisesti heidän lihansa mätänee heidän vielä elossa ollessaan? Jos hänen tarkoituksensa täyttyminen vaatii muiden kuin Jehovan todistajien kuolemaa, eikö sen voisi toteuttaa rakkaudellisemmin?
Blogikirjoitus 5

Viidennessä kirjoituksessa kirjoittaja pohtii omaa elämäänsä, otsikko on Miksi aikanaan palasin valtakunnansalille?

Olin ollut poissa kokouksista jo parisen vuotta. Alkuun jäi pois yksi kokous, sitten toinen, lopulta en käynyt enää lainkaan. En kaivannut kokouksia enkä "totuutta", mutta jollain kierolla tavalla en siinäkään kohtaa kyseenalaistanut sitä onko kyseessä totuus vai ei. En aktiivisesti uskonut asiaan, mutta en myöskään harkinnut poislähtemistä. En tiedä, ehkä olin jonkinlaisessa välitilassa?

Sinänsä elämä oli hyvää, mutta olin äärimmäisen yksinäinen. Käytännössä koko siihenastisen elämäni ajan ainoat ystävät olivat olleet Jehovan todistajia ja koska en ollut osannut ajatella jättäväni todistajia niin en myöskään ollut alkanut aktiivisesti rakentamaan elämää järjestön ulkopuolelle. Luonnollisesti (tai oikeastaan hyvin epäluonnollisesti) tilanteessa, jossa en käynyt kokouksissa en myöskään viettänyt aikaa todistajaystävien kanssa. Jos joku kanssani aikaa suostuikin viettämään, keskustelu lähes aina kääntyi kokouksissa käymisen tärkeyteen ja tuntui että kyse on enemmän "rohkaisutapaamisesta" kuin normaalista ajanvietteestä kavereiden kesken.

Näistä sekoista johtuen olin siis äärimmäisen yksinäinen. Olin työn kautta saanut pari uutta tuttua, mutta ystävyyssuhteet vaativat aikaa joten heistä ei ollut vielä muodostunut kovin läheisiä. Yritin täyttää vapaa-aikaani tekemisellä, mutta esimerkiksi viikonloput tuntuivat ahdistavan pitkiltä ilman sosiaalista verkostoa. Siksi päätin palata valtakunnansalille.


Kaikki kuvat: Totuus totuudesta -blogi
 

  
Lue asiapitoista blogia Totuus totuudesta täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity