Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Seurakuntalainen: ”Karta itsenäistä ajattelua!” – Jehovan todistajat kuuluvat kesään
16.06.2018 Johanneksen poika (Päivitetty 18.06.2018)Pasi Turunen on kirjoittanut Seurakuntalaiseen blogikirjoituksen, joka ruotii Jehovan todistajien järjestöä ja oppeja. Hän kirjoittaa mm. näin:

Jehovan todistajat eivät ole pahoja ihmisiä. Yleisesti ottaen valtaosa uskoo vilpittömästi palvelevansa Jumalaa – Jehovaa – oikealla tavalla osallistumalla Vartiotorni-liikkeen toimintaan ja uskomalla Vartiotorni -liikkeen oppeihin.

Jehovan todistajat itse katsovat edustavansa alkuperäistä kristinuskoa ja kaikkien muiden kristinuskon muotojen, koko kristikunnan, olevan väärässä ja tuhoutuvan Harmagedonissa. Tällaisessa eksklusivismissa ei sinänsä ole mitään kristinuskolle vierasta. Ajatus siitä, että vain ne, jotka turvautuvat Jeesukseen voivat pelastua, on aina kuulunut osaksi kristinuskoa.

Vartiotorni -seuran opissa ja toimintatavoissa on kuitenkin piirteitä, jotka tekevät liikkeestä raamatullisesti ajateltuna harhaopin ja kultin, ja jonka tavassa kontrolloida jäsentensä elämää ja ajattelua keskusjohtoisesti voidaan nähdä huolestuttavia piirteitä. Vakavimmin tämä ehkä näkyy käytännössä opetuksessa, joka tuomitsee elämää pelastavat verensiirrot. Näkemyksellä on ollut traagisia seurauksia.

Muuten asiapitoisessa jutussa häiritsee kaksi asiaa.

1) Turunen ei ole ihan ajan tasalla Jehovan todistajien järjestön toiminnasta ja opeista.

Hän kirjoittaa, että "liikkeen kansainvälinen johto sijaitsee Beetel nimisessä päätoimistossa New Yorkin Brooklynissä." Tuohan ei ole enää pitkään aikaan pitänyt paikkaansa. Vartiotorniseuran kiinteistöt on ajat sitten myyty Brooklynista ja järjestön päätoimisto sijaitsee nykyään keskellä maaseutua Warwickissa. Sinne on rakennettu hulppea tilat Jehovan todistajien ylimmälle johdolle ja heidän avustajilleen.

Toinen selkeä asiavirhe koskee "voideltuja", joilla on taivaallinen toivo. Se liittyy myös käsitteeseen "uskollinen ja ymmärtäväinen orja". Aikaisemmin Jehovan todistajilla oli se käsitys, että maan päällä vielä oleva "voideltu jäännös", siis se osa 144000:sta, joka on vielä hengissä, muodostaisi "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan". Näin ei opeteta enää. Hallintoelin "kaappasi vallan" muilta voidelluilta jo vuosia sitten. Tämän hetkinen oppitulkinta on sellainen, että vain hallintoelimeen kuuluvat veljet muodostavat "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan". Heitä on nyt kahdeksan.

Pieni epätarkkuus on myös Jehovan todistajien määrässä Suomessa. Turusen mainitsema luku on selvästi yläkanttiin, heidän määränsä on laskenut jo alle 18000:n.

2) Jutun lopussa Turunen tapansa mukaan esittelee oman "ainoan oikean oppitulkinnan" Raamatusta.

Miksi se piti tähän ympätä? Moni Turusen kirjan lukija on kritisoinut muuten hyvää kirjaa juuri siitä piirteestä, että hän yrittää tuputtaa "omaa totuuttaan" joka paikassa, kun hän tekee muuten asiallisia tekstejä.Päivitys 18.06.2018:

Pasi Turunen on korjannut tekstissään olleita virheitä. Tässä korjatut kohdat:

Liikkeen kansainvälinen johto sijaitsee Yhdysvalloissa Beetel nimisessä päätoimistossa Warwickissa (Orange County, New York). Johto pitää järjestöä Jehova Jumalan ainoana hyväksyttynä yhteyskanavana maailmalle.

Kastettuja Jehovan todistajia, ”niitä, jotka opettavat Raamattua”, on Suomessa tilastokeskuksen mukaan tätä nykyä vajaa 18 000.

Lue päivitetty blogikirjoitus kokonaan täältä.
Tästä voit lukea alkuosan alkuperäisestä Turusen blogikirjoituksesta:

 
Jatkuu...


  
Lue blogikirjoitus kokonaan täältä.

Varoituksen sana: Sisältää uskonnollista propagandaa, joka on aivan yhtä tulkinnanvaraista kuin Jehovan todistajienkin oppitulkinnat.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity