Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan
10.06.2018 Johanneksen poikaIltalehti on julkaissut jo toisen jutun, joka koskee Eu-tuomioistuimen päätöstä Jehovan todistajien muistiinpanojutussa. Tässä uudessa jutussa Veikko Leinonen yrittää väittää vastaan ja puhuu vastoin todellisuutta. Tässä suora lainaus Iltalehdestä:

Leinonen toistaa Jehovan todistajien kannan, minkä mukaan mitään henkilörekisteriä arkaluontoisista tiedoista ei ole olemassakaan.

- Jehovan todistajien yhdyskunnalla ei ole minkäänlaista pääsyä tietoihin. Ne ovat yksityisihmisten keräämiä tietoja yksityiseen käyttöön. Kysymyksessä on yleensä ihmisen osoite, suhtautuminen ja onko hän tavattavissa vai ei, Leinonen listaa.

Suomen media on kuitenkin käyttänyt uutisoinnissaan sanaa arkaluontoinen. Leinosen mukaan siihen on yksinkertainen syy.

- Koko sana johtuu siitä, että arkaluontoisiksi tiedoiksi lasketaan muun muassa ihmisen status, suuntautuminen, vakaumus. Siellä mainitaan myös uskonto. Mitään muuta arkaluontoista ei ole kuin uskonto. Sekin on jäsentemme yksityiseen käyttöön, Leinonen sanoo.

Leinosen mukaan henkilörekisteriä arkaluontoisista tiedoista ei ole olemassakaan. Hän unohtaa mm. tämän Valtakunnan Palveluksessamme -lehtisessä olevan ohjeen:

Esimerkiksi uskonnollinen vakaumus, seksuaalinen suuntautuminen ja sairaustiedot ovat arkaluontoisia tietoja, joita Jehovan todistajat keräävät omiin muistivihkoihinsa.

EU-tuomioistuin on määritellyt, että kun Jehovan todistajat käyvät ihmisten ovilla ja tekevät muistiinpanoja, rekisterinpitäjinä ovat sekä yksittäinen Jehovan todistaja että seurakunta tai yhdyskunta. Kukaanhan ei mene ovelta ovelle -työhön henkilökohtaisia tarkoituksia varten vaan Vartiotorniseuran ohjeistamana.

Sillä ei ole mitään merkitystä, kenen hallussa tai missä kyseiset kerätyt tiedot ovat, ne muodostavat joka tapauksessa henkilörekisterin, johon kerättävät tiedot vaativat asianomaisen henkilön suostumuksen.

EU-tuomioistuimen laatimassa lehdistötiedotteessa todetaan mm. näin:

Yhdyskunta ja sen seurakunnat organisoivat ja koordinoivat jäsentensä ovelta ovelle -saarnaamistyötä muun muassa pitämällä yllä aluekarttoja, joiden avulla alueet jaetaan evankelioimistyötä tekevien jäsenten kesken, ja julistajakortteja, joihin kirjataan, paljonko jäsen on levittänyt yhdyskunnan julkaisuja. Yhdyskunnan seurakunnat pitävät lisäksi rekisteriä henkilöistä, jotka ovat pyytäneet, että saarnaamistyötä harjoittavat jäsenet eivät kävisi heidän ovellaan, ja yhdyskunnan jäsenet käyttävät tämän rekisterin henkilötietoja.
- - -
Tänään antamassaan tuomiossa unionin tuomioistuin katsoo ensinnäkin, että Jehovan todistajien yhdyskunnan jäsenten ovelta ovelle -saarnaamistyö ei kuulu henkilötietojen suojaa koskevassa unionin lainsäädännössä säädettyjen poikkeusten soveltamisalaan. Kyseinen toiminta ei erityisesti ole yksinomaan henkilökohtaista tai kotitaloutta koskevaa toimintaa, johon kyseistä lainsäädäntöä ei sovelleta.
  

  
Alkuperäiset Iltalehden internetsivut täällä.

Lue lisää täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity