Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Jehovan todistajat EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisusta: Otamme vakavasti ja perehdymme siihen
11.07.2018 Johanneksen poikaYLE kertoo, että EU-tuomioistuimen mukaan Jehovan todistajat on rekisterinpitäjä, kun se käsittelee ovelta ovelle -saarnaamistyön yhteydessä kerättyjä henkilötietoja.

Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen kertoo Ylelle, että yhdyskunta suhtautuu tuomioistuimen ratkaisuun vakavasti, mutta haluaa perehtyä siihen kunnolla ennen laajempaa kannanottoa.

Jehovan todistajat on kiistänyt, että heidän keräämänsä tiedot muodostaisivat henkilörekisteriä ja että yhdyskunta olisi rekisterinpitäjä. Yhdyskunta on todennut, että kyse on yksittäisten vapaaehtoisten henkilökohtaisista muistiinpanoista, ei katto-organisaation rekisteristä.

EU-tuomioistuimen päätöksen mukaan on kuitenkin selvää, että koska ovelta ovelle -saarnaamistyö on Jehovan todistajien järjestön ohjaamaa ja ohjeistamaa, kyse ei ole yksittäisten henkiöiden muistiinpanoista, vaikka ne heidän hallussaan ovatkin. Niitä ei käytetä yksittäisten henkilöiden omiin tarpeisiin vaan järjestön tarpeisiin.
Siksi ovelta ovelle -työssä tehdyt muistiinpanot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjä on myös seurakunta tai uskonnollinen yhdyskunta.

Todettakoon vielä sekin seikka, että jos Jehovan todistajat kysyisivät ovilla suostumuksen tietojen keräämiseen ovenavaajilta, niin kuin tietosuojalautakunta edellyttää, toiminta olisi täysin laillista. Mutta kun Jehovan todistajat eivät suostu kysymään lupaa, se on laitonta. Muistiinpanot kirjoitetaan sen jälkeen, kun ovi on sulkeutunut. Ne tehdään salaa niin, että ovenavaaja ei edes tiedä, että hänestä kirjataan tietoja muistiin.

 

  
Alkuperäiset YLE:n internetsivut täällä.
   

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity