Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Iltalehti julkaisi kaksi uutta juttua Jehovan todistajien muistiinpanoista
31.07.2018 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

Iltalehden toimittaja halusi perehtyä syvemmin Jehovan todistajien muistiinpanovihkoihin. Niinpä hän soitti kolmeen numeroon, jotka löytyivät Jehovan todistajien hukatuista muistiinpanoista. Yhdeltäkään ei ollut kysytty numeroa eikä varsinkaan suostumusta sen kirjaamiseen.

Suora lainaus Iltalehden jutusta:

- Toimittaja Antti Halonen Iltalehdestä tervehdys. Olisiko teillä hetki aikaa keskustella Jehovan todistajista?

Luurin toisessa päässä on jokaisessa puhelussa hämmentynyt ääni. Keneltäkään ei ollut kysytty puhelinnumeroa saati suostumusta sen kirjaamiseen. Tietosuojavaltuutetun ja EU-tuomioistuimen mukaan suostumus on kysyttävä, koska uskonnollisena toimijana Jehovan todistajien muistiinpanot muodostavat henkilörekisterin.

- Ahaa, toteaa yllättynyt helsinkiläinen Heidi heti puhelun aluksi, kun hänelle kertoo, mistä hänen puhelinnumeronsa on löytynyt.

Hän sanoo, että hänen luonaan on käynyt Jehovan todistajia kyllä. Hän on tuntenut lapsesta asti Jehovan todistajia ja on ollut heidän kanssaan samalla luokalla kouluaikoina. Heidi on kuitenkin muuttanut kouluaikojensa jälkeen Helsinkiin toiselta paikkakunnalta, eivätkä hänen luonaan käyneet Jehovan todistajat ole olleet entuudestaan tuttuja.

- Ei ole kyllä kysytty mitään, enkä ole kuullutkaan tällaisesta. En olisi antanut puhelinnumeroa enkä lupaa, jos niitä olisi kysytty. En ole antanut puhelinnumeroani mihinkään, enkä tiedä, mistä se on ongittu. Tämä on hämmästyttävää. Se on kuitenkin aika henkilökohtainen asia se puhelinnumero, Heidi sanoo.
 
  Kuva: Iltalehti

Toisessa jutussa toimittaja Antti Halonen pohtii sitä, miksi saarnaajat eivät kysy suostumusta henkilötietojen kirjaamiseen. Halonen ottaa nyt asiaan ovenavaajan näkökulman.

Suora lainaus Iltalehden jutusta:

Sen sijaan asukkaiden näkökulmasta on hieman kiusallista, että he eivät tiedä, miten Jehovan todistajat kohtaamiset muistavat. Monet saarnaajat kirjoittavat nimittäin tiedot salaa ylös. Olen monen muun lailla pohtinut, mitähän he ovat minusta kirjoittaneet rappukäytävässä, kun pelastuskupongit ovat vaihtaneet omistajaa ja ovi on suljettu.

- - -

Lahkolaisten salaiset muistiinpanot kuulostavat ehkä jännittävämmältä kuin mitä ne lopulta olivat. Sivuilla oli enimmäkseen osoitteita, nimiä, käyntipäivämääriä ja jaettua materiaalia.

Joukkoon mahtui kuitenkin hämmentäviä ja häiritseviäkin tietoja. Esimerkiksi tieto erään asukkaan seksuaalisesta suuntautumisesta, toisen islaminuskosta ja kolmannen terveydentilasta. Todettakoon vielä, että ihmisen uskonto, terveys tai seksuaalisuus eivät sinänsä tietenkään häiritse, vaan se, että ne on erikseen katsottu aiheelliseksi kirjata ylös.
 


   
Alkuperäiset Iltalehden internetsivut täällä ja täällä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity