Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * UutisarkistoonHistoriaa - osa 52: Suomen haaratoimiston kirje kaikille seurakunnille julisti lokakuussa 1968 pikaista loppua tälle maailmalle
16.08.2018 Johanneksen poika


Vartiotorniseura oli innoissaan, kun se oli julkaisemassa Herätkää! -lehden erikoisnumeroa vuoden 1968 joulukuussa. Suomen haaratoimisto lähetti etukäteen kaksisivuisen kirjeen kaikille seurakunnille lokakuussa 1968. Kirjeessä kerrottiin mm. näin:

Tämä numero on nimeltään Onko myöhempi kuin luuletkaan? Lyhyessä muodossa se esittää vastaansanomattomat todisteet siitä, että aika on melkein loppunut tältä sukupolvelta. Se kokoaa yhteen suuren joukon todisteita sellaisella tavalla, mitä teillä nyt ei ole käytössänne. Lisäksi se tarttuu lujasti epäilijöiden vastaväitteisiin. Se raivaa ne tieltä yksi kerrallaan ja tekee selväksi, että Raamattu pitää paikkansa ja että heidän on tärkeätä toimia sopusoinnussa sen kanssa ja tehdä siten nyt.

Haaratoimisto näytti olevan sataprosenttisen varma siitä, että tämän maailman loppu oli nyt todella käsillä. Kirjeessä tuotiin esiin valtavan kiire. Sitä piti levittää mahdollisimman laajalti. Tässä lisää tunnelmia kirjeestä:

Ottaen huomioon joulukuun 8. päivän Herätkää!-lehden tietojen ajankohtaisuuden ja sen sanoman kiireellisyyden rohkaisemme kaikkia Valtakunnan julistajia levittämään sitä mahdollsimman laajalti.

Tässä on tuo kirje kokonaan skannattuna:


 


Millainen tuo Herätkää! -lehti sitten oli? Tarjosiko se "vastaansanomattomia todisteita" lopun läheisyydestä? Tarttuiko se epäilijöiden vastaväitteisiin? Raivasiko se ne tieltä yksi kerrallaan?

Joulukuun 8. päivän lehti vuonna 1968 tarjosi mm. tällaisen lupauksen ja ennustelun heti ensimmäisessä kappaleessa kirjoituksessa "Mitä 1970-luku tuo tullessaan?

On erittäin merkityksellistä, että "viimeisiksi päiviksi" nimitetystä ajanjaksosta on jo kulunut 54 vuotta (lehden julkaisuhetkellä 1968). Se merkitsee, että Jumala tuhoaa tämän ihmiskuntaa hallitsevan turmeltuneen järjestelmän vain muutaman vuoden kuluttua.

Aika vahvasti sanottu. Tuon lehden julkaisuhetkestä tulee tänä vuonna 2018 joulukuussa kuluneeksi tasan 50 vuotta. Kukaan ei varmaan ajattele, että "muutama vuosi" voisi olla kymmeniä vuosia eikä varmastikaan yli 50 vuotta. Joten lehden ennustelu meni pieleen heti alussa.

Lehdessä leikitellään sillä ajatuksella, että vuonna 1975 tulisi kuluneeksi 6000 vuotta siitä, kun ensimmäiset ihmiset luotiin. Lehdessä spekuloidaan tällä asialla näin:

Merkitseekö tämä sitä, että edellä mainitut todisteet kiistattomasti ilmaisevat tämän asiainjärjestelmän täysin päättyvän vuonna 1975? Koska Raamattu ei sano sitä nimenomaisesti, kukaan ihminen ei voi sanoa sitä. Kuitenkin me voimme olla varmoja seuraavasta: 1970-luku on näkevä ihmiskunnan historian vaikeimman ajan.

Miten kävi? Oliko 1970-luku ihmiskunnan historian vaikein aika? Ei ollut. Siinä ei ollut mitään erikoista. Vartiotorniseuran ennustus meni tässäkin asiassa pieleen.

Herätkää! -lehti jatkaa "vakuuttavaa todisteluaan" ja ennustaa mm. seuraavaa:

Täydellinen hallitus, jonka perustus on taivallinen, jonka taivas siunaa ja jota taivaan voimat tukevat, ottaa pian tämän maailman täysin hallintaansa. Tällä tavalla Jumala vastaa rukoukseen: "Tulkoon sinun valtakuntasi." Voisiko parempaa uutista olla olemassakaan?

Joku voi kuitenkin sanoa: "Miten voitte olla siitä varmat? Ehkä on myöhempi kuin jotkut ajattelevat, mutta ehkä ei ole niin myöhäistä kuin eräät väittävät. Ihmiset ovat ennenkin erehtyneet näiden ennustusten suhteen.

Seuraavaksi Herätkää! vertailee joidenkin uskonnollisten ihmisten maailmanlopun ennustelua Vartiotorniseuran ennusteluun. Mikä ero niillä on? Herätkää! kertoo:

On totta, että aikaisemmin on ollut niitä, jotka ovat ennustaneet "maailman loppua, vieläpä julistaneet määräaikaakin sen tulolle. Jotkut ovat koonneet ympärilleen ihmisjoukkoja ja paenneet vuorille taikka vetäytyneet taloihinsa odottamaan loppua. Mutta mitään ei ole tapahtunut. "Loppu" ei tullut. He syyllistyivät väärään ennusteluun. Miksi? Mikä heiltä puuttui?

Heiltä puuttui riittävät todisteet Raamatun ennustusten täyttymisestä. Heiltä puuttui Jumalan totuudet ja todisteet siitä, että hän ohjasi ja käytti heitä.

Vau! Vartiotorniseura löysi syyn sille, että muut uskonnolliset fanaatikot olivat epäonnistuneet maailmanlopun ennustelussa siksi, että heiltä puuttui todisteet ja Jumalan totuudet. Onko sellaisia sitten Vartiotorniseuralla? Katsotaanpa, mitä Herätkää! seuraavaksi kirjoitti:

Mutta mitä on sanottavat nykyhetkestä? Nyt meillä on vaaditut todisteet, kaikki todisteet. Ja ne ovat ylitsepursuavat. "Viimeisten päivien" suuren merkin kaikki monen monet piirteet ovat nähtävissä niitä vahvistavan Raamatun ajanlaskun lisäksi.

Sillä lailla. Mitä ne Vartiotorniseuran todisteet lopulta olivat? Olivatko ne Jumalan ajatuksia? Vai olivatko ne kuitenkin Vartiotorniseuran omaa ennustelua? Jos ne olivat "ylitsepursuavat", miksi ne eivät toteutuneet?

Kun Vartiotorniseura ennusteli Jumalan nimessä ja ennustukset eivät toteutuneet, sille kävi aivan kuin muillekin maailmanlopun ennustelijoille: se paljastui vääräksi profeetaksi, joka syyllistyi väärään ennusteluun.

Tästä voit lukea useita sivuja vuoden 1968 joulukuun 8. päivän Herätkää! -lehdestä:
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

    


Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity