Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Haaratoimiston lähettämässä syyskuun kirjeessä oli kolme aihetta
06.09.2018 Johanneksen poikaJehovan todistajien Suomen haaratoimisto on lähettänyt kirjeen seurakuntiin. Tällä kertaa kirje sisälsi 3 eri kohtaa:

1) Terveydenhuollon ammattilaiset. Haaratoimiston on toisinaan tarpeen konsultoida terveydenhuollon ammattilaisia. Joskus saatetaan tarvita myös käytännön apua. Siksi pyydämme niitä veljiä ja sisaria, jotka ovat käytettävissä ja ovat saaneet lääketieteellistä koulutusta ja työskennelleet terveydenhuollon parissa, täyttämään "taitoselvityslomakkeen" (lomake A2) ja antamaan yhteystietonsa. Täytettävän PDF-tiedoston ja sitä koskevan ohjeen voi saada vanhimmilta. Suosittelemme, että ne nimitetyt veljet, jotka pystyvät kirjautumaan sivustollemme, täyttävät lomakkeen verkkolomakkeena. Vaikka olisit täyttänyt lomakkeen aiemmin, pyydämme nyt päivittämään tietosi. - Kuva: Pixabay.


2) Seurakunnan raamatuntutkistelu. 24.12.2018 alkavalla viikolla seurakunnan raamatuntutkistelussa aletaan tutkia kirjasta Ketkä tekevät Jehovan tahdon nykyään?

  
Kuva: JW.ORG


3) Päätoimiston edustaja. Päätoimiston edustaja vierailee Suomen haaratoimistossa marraskuussa 2018. Tämän vierailun yhteydessä Hämeenlinnassa järjestetään erikoiskokous lauantaina 24.11.2018. Kokous välitetään videoyhteydellä kaikkiin suomenkielisiin seurakuntiin. Kokous alkaa kello 11 ja kestää noin 3 tuntia.
 

Kuva: Google Maps
 


Muutamia huomioita luetun kirjeen johdosta:

1) Terveydenhuollon ammattilaiset.

Sana "konsultointi" voi viitata siihen, että Jehovan todistajilla on tarve markkinoida verensiirtokieltoa lääkäreille ja muille asiantuntijoille. Siihen tarvitaan alan ammattilainen, muuten voi olla tuloksena uskottavuusvaje. Veikko Leinonen on sairaalatietopalvelun johtaja, mutta hänen "eväänsä" ovat lääketieteeseen liian kevyet, ei hän kykene olemaan terveydenhoitoalan asiantuntija. Asiasta voi lukea enemmän täältä.

Toinen asia, joka saattaa vaikuttaa tällaisen ilmoituksen tekemiseen, on se, että Suomen haaratoimistossa on nykyisin paljon tosi vanhoja Jehovan todistajia. He ovat olleet vuosikymmenet vapaaehtoistyössä Betelpalveluksessa. He odottivat Harmagedonin tulevan heidän elinaikanaan, mutta se on viipynyt ja viipynyt... nyt he ovat vanhoja, osa on sairaita ja paljon hoitoa vaativia. JP-uutistoimitukseen saapuneiden tietojen sinne saatiin jo muutama kuukausi sitten yksi perushoitajapariskunta hoitamaan vanhuksia.

JP-uutisille on kerrottu, että Amerikassa on haaratoimiston yhteyteen jouduttu perustamaan oma vanhainkoti yli-ikäisille Jehovan todistajille, jotka eivät enää jaksa tehdä mitään hyödyllistä, eikä heitä kehdata heittää yhteiskunnan elätettäviksi ja hoidettaviksi.


JT-vanhusten elättäminen, hoitaminen ja hoivaaminen Suomen haaratoimiston tiloissa tulee jossain vaiheessa taloudellisesti Jehovan todistajille kalliiksi. Nämä henkilöt, jotka ovat vuosikymmenet uhranneet elämästään haaratoimistossa tai kierrosvalvojina, ovat siinä mielessä huonossa asemassa, että heille ei ole kertynyt lainkaan eläketurvaa. Niinpä heitä on vähän vaikea imagosyistä heittää yhteiskunnan elätettäväksi ja hoidettavaksi, kun he ovat käyneet tarpeettomiksi järjestölle ja ovat enää pelkkä kuluerä.

Kolmas asia, joka voi liittyä tähän ainakin osittain, on tietosuojauudistus. Kirjeessä pyydettiin uudelleen antamaan tietoja niiltä, jotka ovat jo ne aikaisemmin antaneet.

2) Seurakunnan raamatuntutkistelu.

Kirjanen Ketkä tekevät Jehovan tahdon nykyään? on Vartiotorniseuran luokittelussa pelkkää "maitoruokaa". Joten miksi tällainen kirjanen otetaan tutkittavaksi kokouksessa? Jaksavatko Jehovan todistajat pohtia näitä itsestään selviä asioita?
  • Millaisia ihmisiä Jehovan todistajat ovat?
  • Miksi meitä kutsutaan Jehovan todistajiksi?
  • Mitä tulet kokemaan kokouksissamme?
  • Millaisia kokouksemme ovat?
  • Mikä on tienraivaaja?
  • Mitä avustavat palvelijat tekevät?
  • Mikä on Betel?
  • Mitä haaratoimistossa tehdään?
Tuo kirjanen on tarkoitettu ns. "kiinnostuneille", joita yritetään saada käännytettyä Jehovan todistajiksi. Tämän kirjasen tutkiminen seurakunnan kokouksessa voi joissakin "kypsissä" Jehovan todistajissa todella aikaansaada turhautumista ja kokouksista pois jääntiä.

Vuoden 1970 Vartiotorni-lehti kirjoitti mukavasti siitä, että liian alkeellinen ja yksinkertainen opetus ei ollut sitä, mitä "kypsät" kristityt tarvitsivat.

*** w70 15/11 s. 516 kpl 6 Miten voit harjaannuttaa havaintokykyäsi ***

Meidän tulisi aina olla innokkaita ’pyrkimään kypsyyteen’. (Hepr. 6:1, Um) Ei maitoruokaa meille! Alussa me ”vastasyntyneinä lapsina” halajamme ensiksi tullessamme tuntemaan Jumalan sanaa ”sanan väärentämätöntä maitoa”, mutta meidän tulee aina olla valmiit ja halukkaat edistymään lisääntyvästi arvostaen ja ollen valmiit omaksumaan siitä johtuvaa kasvavaa vastuuta. – 1. Piet. 2:2.

3) Päätoimiston edustaja.

Yleensä päätoimiston edustaja on vieraillut Suomessa keväällä ennen konventteja. Miksi hän nyt tulee syksyllä?

JP-uutisiin on tästä kantautunut spekulaatioita. Yksi mielenkiintoinen ajatus on ollut se, että josko viimeinkin tulisi uuden suomenkielisen Uuden Maailman käännöksen julkaisemisen aika? On luonnollista, että sen tulee aikanaan julkistamaan joku päätoimiston edustaja, vaikka se suuri käännöstyö on tehty Suomen Betelissä. Mutta aika näyttää, saavatko Jehovan todistajat juhlia uuden käännöksen julkaisua jo marraskuussa Hämeenlinnassa.

Toki päätoimiston edustajan vierailu voi liittyä myös Venäjän tilanteeseen. Suomella on hyvä maantieteellinen asema Venäjän rajanaapurina, ja näin ollen saattaa olla, että Venäjän Jehovan todistajien hallinto ollaan kokonaan siirtämässä Suomeen, kun Venäjän puolella ei enää voida laillisesti toimia. Mutta tämäkin on tässä vaiheessa vain arvailua, ehkä kuulemme asiasta lisää, kun päätoimiston edustaja on puheensa pitänyt.
    

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity