Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Noudattavatko Jehovan todistajat omia opetuksiaan? - Herjaava puhe
07.09.2018 Johanneksen poika
Kuva: Pixabay

Suomessa Jehovan todistajat tutkivat arkipäivän kokouksessa tällä viikolla mm. aihetta Repivä puhe. Tuo aineisto löytyy syyskuun Työkirjasta.

Kappaleessa 11 todetaan juoruilusta ja panettelusta näin:

Juoruilu ja panettelu. Meillä on taipumus puhua toisista ihmisistä ja heidän asioistaan. Onko siinä jotain pahaa? Ei välttämättä...
- - -
Harmiton jutustelu voi kuitenkin muuttua juoruiluksi, jos aletaan vääristellä tosiasioita tai paljastaa toisten yksityisasioita. Mikä vielä vakavampaa, se voi johtaa panetteluun, joka on aina vahingollista. Panettelulla tarkoitetaan solvaamista, sitä että esittää toisesta vääriä syytöksiä, jotka tahraavat hänen maineensa. Esimerkiksi fariseukset turvautuivat pahansuopaan panetteluun yrittäessään pilata Jeesuksen maineen (Matteus 9:32–34; 12:22–24).

Kappaleet 13 ja 14 koskevat herjaavaa puhetta:

Herjaava puhe. Kuten edeltä kävi ilmi, sanat voivat haavoittaa. Koska olemme epätäydellisiä, me kaikki sanomme toisinaan sellaista, mitä kadumme. Raamatussa kuitenkin varoitetaan puhetyylistä, joka ei missään tapauksessa kuulu kristittyyn kotiin eikä seurakuntaan. Paavali neuvoi kristittyjä: ”Kaikki ilkeämielinen katkeruus ja suuttumus ja vihastus ja huutaminen ja herjaava puhe olkoon kaukana teistä.” (Efesolaisille 4:31.) Ilmaus ”herjaava puhe” käännetään toisissa käännöksissä vastineilla ”pilkka”, ”ilkeät sanat”, ”vahingollinen kielenkäyttö” ja ”loukkaava kielenkäyttö”. Herjaava puhe – kuten halventava nimittely ja ankara, säälimätön arvostelu – voi riistää toisilta itsekunnioituksen ja saada heidät tuntemaan itsensä arvottomiksi.
- - -

Raamatussa tuomitaan erittäin voimakkain sanoin toisten jatkuva mustamaalaaminen, loukkaaminen tai halventaminen.
- - -
On siis selvää, ettemme voi pysyä Jumalan rakkaudessa, jos meille tulee tavaksi käyttää epätervettä, valheellista tai epäystävällistä kieltä. Tällainen puhe on repivää.


Noudattaako Jehovan todistajat järjestönä näitä periaatteita, joita seurakunnan raamatuntutkistelussa opetettiin? Se selviää ottamalla esimerkkejä Vartiotorniseuran kirjallisuudesta ja konventtipuheista.

Millä tavalla Jehovan todistajien järjestö on puhunut kristikunnan papistosta?

*** w60 15/9 s. 432 kpl 20 Pysy valveilla ”uskollisen ja ymmärtäväisen palvelijan” kanssa ***

Jääkööt ne, jotka kieltäytyvät kuuntelemasta sinun saarnaasi, sokeaan maailmaan seuraamaan sokeaa papistoa, jonka lamppu on sammunut. Sokeilla yölepakoillakin on suurempi havaitsemiskyky kuin hengellisesti unisella papistolla. Mutta seuratkaa te, jotka kuulutte ”suureen joukkoon”, tai jotka olette keitä tahansa muita, jotka haluavat valistua, valvovaa ”uskollista ja ymmärtäväistä palvelija” -luokkaa, joka pitää lamppunsa palavana päivät ja yöt.


*** w59 15/5 s. 224 kpl 9 Varoituksia Jehovan kummasta teosta ***

Kirjaimellisen viinin ja kirjaimellisten juovuttavien juomien ohella on muita seikkoja, mitkä juovuttavat kristikunnan pappeja ja saarnaajia aiheuttaen heissä uneliaisuutta, pannen heidät hoippumaan, sotkien asiat heidän uskonnollisessa näkemyksessään, saattaen heidät röyhtäisemään hengellisesti saastaisten asioitten oksennusta ja olemaan tylsiä ja tunteettomia niiden vaarojen suhteen, mitkä uhkaavat uskonnollista maailmaa, ja Jumalan messiaanisen valtakunnan etuja kohtaan.

Nämä lainaukset täyttävät ainakin panettelun ja herjauksen tunnusmerkit. Miksi "kilpailevan" uskonnon edustajia pitää pilkata ja herjata? Nostavatko Jehovan todistajat itseään ylöspäin samalla kun he painavat "kilpailevien" uskontojen edustajia alas päin?

Sitten lainataan otteita parista konventtipuheesta esimerkiksi siitä, miten entisiä Jehovan todistajia herjataan julkaisesti.

Vuonna 2006 Helsingin jäähallissa pidettiin konventti. Raimo Kuokkanen oli saanut tehtävän puhua "luopioista". Vaikka Kuokkanen normaalisti oli asiallinen puhuja, ehkä hän ylitti jonkinlaisen sopivuuden rajan puhuessaan mm. näin:

"Kerran veli Russellilta kysyttiin että miksei hän puolustaudu, kun siihen aikaan oli aina soimaajia. Aina yritettiin Russellia vastaan hyökätä. Häneltä kysyttiin, että "miksi sinä et puolustaudu soimaajiasi vastaan"? Hän sanoi, että "et voi koskaan päästä kovin pitkälle, jos pysähdyt potkimaan jokaista haukkuvaa koiraa". Eikä pääsekään. Kyllä koira aina on kimpussa. Koitetaan mennä eteenpäin, annetaan koirien haukkua..."
- - -
"Me emme halua lähteä kilpalaulantaan minkään pilkkaajan kanssa. Muistathan Kalevalasta, kun oli kilpalaulantaa, ja toinen lauloi toisen suohon. Nää meidän kanssa, jotka yrittävät kilpalaulaa, ne ovat jo suossa kaulaansa myöten, eikä mitään tunnu jalkojen alla muuta kuin lettoa, suota. Miksi me laulaisimme heitä enää syvemmälle. He hukkuvat kyllä aikanaan."

Vuonna 2013 Helsingin konventissa pidettiin sen verran raju puhe, että se johti poliisitutkintaan.

Puheessa "Ihmisluopiot" oli paljon Vartiotorniseuran esittämiä väitteitä luopioista. Tässä lueteltuna muutama:
 • Luopiot ovat niskoittelevia ihmisiä
 • Luopiot kehittelevät jumalattomia ajatusrakennelmia
 • Luopiot maustavat "soppansa" myrkyllisillä valheilla
 • Luopiot pyrkivät pettämään mielen
 • Luopiot ottavat osaa demonien pöydässä
 • Luopiot ovat osa "käärmeen siementä"
 • Luopiot hylkäävät ylpeästi neuvot
 • Luopiot ovat katkeria ja mustasukkaisia
 • Luopiot ovat unohtaneet kaiken mitä ovat oppineet Jehova Jumalasta
 • Luopiot ovat hylänneet Jumalan antamat normit
 • Luopiot ovat hengellisesti kuolleita
 • Luopiot yrittävät viedä Kristuksen opetuslapset mukaansa
 • Luopiot yrittävät aiheuttaa jakaumia
 • Luopiot puhuvat vääristeltyjä asioita
 • Luopiot käyttävät lipeviä sanoja internetissä ja televisiossa
 • Luopioiden mieltä myrkyttää kriittinen asenne vanhimpia ja hallintoelintä vastaan
 • Luopiot valehtelevat viranomaisille yrittäen näin saada JT-järjestön työn kielletyksi
 • Luopiot yrittävät mustamaalata Jehovan kansan median välityksellä
 • Luopiot ovat "tappavan epidemian" tartuttamia
 • Luopiot ovat "taudin kantajia", joita pitää karttaa
 • Luopioiden puhe ei ole vilpitöntä
 • Luopiot pyrkivät ohjailemaan toisten mieltä ja jäytämään heidän uskoaan
 • Luopiot ovat osa antikristusta
 • Luopiot levittävät valheita
Poliisitutkinta on dokumentoitu tänne.

Jehovan todistajat opiskelevat kokouksissa mm. sitä, miten ihmisille pitää puhua kunnioittavasti ja arvostavasti. Kuitenkin he hylkäävät nuo omat neuvonsa, kun on kyse vieraiden uskontojen edustajista tai entisistä Jehovan todistajista. Miksi? Eivätkö nuo periaatteet olekaan yleispäteviä? Turhaanko noita periaatteita kokouksissa opetetaan?

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity