Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut, arkistoTutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
      Niin mieli muuttuu vuosien mittaan: Nyt Watchtower Library -kirjasto-ohjelmisto on ladattavissa JW.ORG-sivustolta
14.09.2018 Johanneksen poika
Kuva: JW.ORG

Mikä on Watchtower Library? Herätkää! -lehdessä 22.04.1994 sivulla 23 kerrottiin tästä uudesta työkalusta näin:

Vartiotornin julkaisut – CD-ROM

Vartiotorni-seura on aina nähnyt hyväksi käyttää Valtakunnan etujen edistämiseen soveltuvia tekniikan saavutuksia. Tämä seura hyödynsi aikoinaan ensimmäisten joukossa värielokuvia, radioverkkoja ja kannettavia gramofoneja, kun se käytti näitä teknisiä oivalluksia hyvän uutisen julistamisessa. Vartiotorni-seura on nyt saattanut julkisuuteen Vartiotornin julkaisujen englanninkielisen CD-version Watchtower Library—1993 Edition. Olemme varmoja siitä, että tämä tallenne osoittautuu erinomaiseksi apuvälineeksi Raamatun tutkimisessa ja raamatullisten tietojen etsimisessä.

Kyseessä on varsinainen kirjasto, johon sisältyy elektronisessa muodossa seuraavat englanninkieliset julkaisut: Pyhän Raamatun Uuden maailman käännöksen viitelaitos, Vartiotornit vuosilta 1950–93 ja Herätkää!-lehdet vuosilta 1980–93, kaksiosainen Raamatun hakuteos Insight on the Scriptures sekä lukuisia muita kirjoja samoin kuin kirjasia ja traktaatteja, jotka Vartiotorni-seura on julkaissut vuoden 1970 jälkeen. Kirjastoon kuuluu lisäksi Vartiotornin julkaisujen englanninkielinen hakemisto vuosilta 1930–93.

Laajan tietokannan ohella tässä CD-ROMissa on helppokäyttöinen hakuohjelma, jonka avulla mistä tahansa Watchtower Library -tallenteen julkaisusta voi hakea sanoja, sanayhdistelmiä tai raamatunkohtia. Julkaisuista voidaan avata myös suoraan jokin kappale, kirjoitus tai sivu. Esiin haettuja kohtia voidaan katsella näyttöpäätteeltä tai ne voidaan kopioida tekstinkäsittelyohjelmaan, jotta niitä voitaisiin myöhemmin käyttää puheessa tai kirjeessä. Tässä ohjelmassa on myös sellainen ominaisuus, että se mahdollistaa aineiston järjestämisen henkilökohtaista tutkimista varten ja omien merkintöjen tekemisen.

Tuo kirjasto-ohjelma on nykyisin käännetty kymmenille kielille. Se on uudistunut vuosittain, kun kirjastoon on lisätty kuluneen vuoden aikana julkaistu kirjallisuus. Viime vuosina ohjelmaan on tullut ominaisuus, jota monet pitävät hyvänä. Kirjasto päivittyy aika ajoin netin kautta. Niinpä uutta ohjelmaa ei enää tarvitse vuosittain ladata koneeseen.

Vuoden 2007 vain Jehovan todistajille tarkoitetussa Valtakunnan Palveluksemme -lehtisessä muistutettiin kirjasto-ohjelman asentamisesta ja levittämisestä näin:

Muistutamme, että Watchtower Library -CD-ROM-levyjä ei ole tarkoitettu julkiseen jakeluun, yleisiin kirjastoihin tai annettavaksi niille, jotka vain esittävät olevansa kiinnostuneita Jehovan todistajista. CD-ROM-levyt ovat seurakunnan jäseniä varten, ja niitä voidaan hankkia vain seurakunnan kautta.

Kesällä 2018 Vartiotorniseura päätti antaa Watchtower Libraryn yleiseen käyttöön. Kuka tahansa voi sen ladata JW.ORG:n sivuilta.
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity